Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

Wow! Profiteer nu van korting tot 25% op dekens van diverse merken

Wow! Profiteer nu van korting tot 25% op dekens van diverse merken

Voorbereid het voorjaar in met VITALstyle

11-04_Vitalstyle.jpg

Ondanks dat je als paardeneigenaar niet kunt wachten tot het voorjaar begint, moet je je ook goed voorbereiden op deze seizoenswisseling. Naast de warmere temperaturen komen er namelijk ook periodes aan die voor je paard erg intensief kunnen zijn! Door je paard op tijd te ondersteunen met 100% natuurlijke supplementen van VITALstyle, ben je goed voorbereid op het voorjaar.

De gevaren van de eerste hapjes gras

We willen onze paarden graag zo snel mogelijk het weiland op hebben zodra het weer dit toelaat. Maar dit is niet altijd verstandig. Het gras kan in het voorjaar veel suiker (fructaan) bevatten, waar paarden niet goed tegen kunnen. Vooral sobere rassen kunnen dit niet goed verwerken, wat een groot risico kan vormen voor de gezondheid. Is jouw paard of pony gevoelig voor wisselende suikergehalten in het gras? Dan is SuikerBalans dé optimale ondersteuning! SuikerBalans is een vloeibaar supplement dat de suiker- en vetstofwisseling ondersteunt, waardoor het bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloedsuikerspiegel. Ook bij een harde manenkam, als ondersteuning van een goede hoefgezondheid bij weidegang of bij paarden met overgewicht is het een goede aanvulling op het rantsoen.

Onmisbaar in iedere EHBO-kist

Het grootste gevaar van gras in het voorjaar is de gasvorming die het kan veroorzaken. Ook dit komt mede door het hoge suikergehalte. Bij te veel gasvorming in de darmen kan gaskoliek ontstaan, de nachtmerrie van elke paardeneigenaar! Zorg er daarom voor dat je altijd Colosan voor het grijpen hebt. Dit natuurlijke diergeneesmiddel* geeft direct verlichting en stopt de gistingsprocessen, waardoor gas direct afgevoerd wordt. Je kunt dit toedienen in afwachting van de dierenarts.

Het begin van de hengstigheid

Merrie-eigenaren zullen er ondertussen misschien al mee te maken gehad hebben… De periode van de hengstigheid is alweer aangebroken! Vanaf het vroege voorjaar zullen de meeste merries weer in hun cyclus komen en hengstig worden. Dit kan erg intensief zijn, zowel voor je merrie als voor jou als eigenaar. De merrie ervaart hormonale schommelingen en kan last hebben van ongemakken onder het zadel. Door tijdig te ondersteunen met HormoonBalans bied je ondersteuning bij wisselende stemmingen en help je de hormonen in balans te houden.

Tip van VITALstyle: Noteer wanneer je merrie hengstig is! Zo kun je in de trainingen rekening houden met haar cyclus en kun je tijdig beginnen met het voeren van HormoonBalans.

Er hangt wat in de lucht…

De bloeiende periode in de lente en de droge omstandigheden in de zomer zorgen voor heel wat rondvliegend stof en stuifmeel. Wellicht merk je het zelf ook wel. Ook je paard kan hier ongemakken door ervaren. De krachtige kruidencombinatie (met o.a. fenegriek en anijszaad) in LongVitaal draagt bij aan het behoud van gezonde luchtwegen. Het laat paarden vrijer ademen en verzacht bij een kriebel in de keel.

Tip van VITALstyle: Noteer in welke perioden je merkt dat jouw paard opvallend proest, briest, schuurt of kucht, zo weet je de volgende jaren precies wanneer je moet beginnen met LongVitaal!

Benieuwd geworden? Bekijk alle producten van VITALstyle hier:

https://www.agradi.nl/vitalstyle/

* Colosan is een geregistreerd diergeneesmiddel en hulpmiddel bij gasophoping in de darm en bij storingen in het maagdarmkanaal zoals verstopping, koliek en trommelzucht. Diergeneesmiddel REG NL 5557. KANALISATIE: VRIJ. DISTRIBUTEUR: EUROstyle BV, Postbus 127, 8430 AC Oosterwolde. AANVULLENDE INFORMATIE: beschikbaar op aanvraag.