Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

Ontdek de nieuwste herfst/winter collecties hier! >

Ontdek de nieuwste herfst/winter collecties hier! >

Blog Sectolin: Pezen en gewrichten, een antwoord op al jouw vragen!

blogs_sectolin_pezen&gewrichten.jpg

Sectolin heeft veel supplementen en kruiden in het assortiment. Nu heb je daar vast een hoop vragen over. Lees dan deze blog want in deze blog vind je een antwoord op al jouw vragen! In deze blog vind je alles over het gebruik van supplementen voor de ondersteuning van de pezen en gewrichten.

Voor alle vragen en problemen geldt dat supplementen nooit een goed basisrantsoen en goed management van je paard kunnen vervangen. Supplementen zijn ook geen vervanging voor medicijnen. Neem bij twijfel of ernstige klachten altijd contact op met je behandelend dierenarts. Je dierenarts kent je paard en de omstandigheden het best en kan je daarbij het best adviseren.

Vragen die passen bij pezen en gewrichten zijn:

Hoe kan ik mijn paard zijn gewrichten het beste ondersteunen?

Zijn er supplementen die kunnen helpen bij de ondersteuning van de gewrichten?

Is er een supplement die ik kan gebruiken voor de ondersteuning van de pezen?

Om pezen en gewrichten gezond te houden is het allereerst belangrijk om te zorgen dat je paard regelmatig kan bewegen. Pezen en gewrichten zijn slecht doorbloed, vooral in de onderbenen van het paard. Beweging bevordert de doorbloeding en zo kunnen voedingsstoffen uit het bloed worden afgeleverd bij de pezen en gewrichten en afvalstoffen weer worden afgevoerd. Beweging is goed voor de pezen en gewrichten van je paard, maar overbelasting niet. Spieren kunnen zich relatief snel ontwikkelen, maar pezen hebben langer de tijd nodig om sterker te worden. Bouw daarom je trainingsintensiteit altijd rustig op en zorg voor een goede warming up en cooling down.

Naast een goed management kun je de pezen en gewrichten van je paard extra ondersteunen met supplementen zoals Glucosamine, Chondroïtine & MSM of met Silicium. Vooral bij paarden die zwaarder belast worden in de training of bij oudere paarden kunnen de pezen en gewrichten wel baat hebben bij extra ondersteuning.

Glucosamine is een van de bekendste supplementen om het paard te voeren ter ondersteuning van je paard. Glucosamine is een lichaamseigen stof en essentieel onderdeel van normaal, gezond kraakbeen en zit ook in gewrichtsvloeistof. Het toedienen van extra glucosamine aan het voer van het paard kan daarom de gewrichten voorzien van extra voedingsstoffen

Het tweede middel dat veel gebruikt wordt als voedingssupplement ter ondersteuning van de gewrichten is chondroïtinesulfaat. Deze wordt vaak gebruikt in combinatie met glucosamine. Ook chondroïtine is een belangrijk bestanddeel van het kraakbeen en heeft daar een vocht absorberende functie.

MSM (methylsulfonylmethaan) is een natuurlijke organische vorm van zwavel en wordt snel door het lichaam opgenomen. Dit voedingssupplement heeft een hoog zwavelgehalte en wordt door het lichaam gebruikt voor onderhoud van de bindweefsels. Het is vooral bekend van zijn anti-oxidatieve eigenschappen. Dit zorgt er voor dat vrije radicalen, stoffen die vrij komen bij inspanning en een negatieve invloed hebben op herstel na inspanning, worden weggevangen uit het lichaam en worden afgevoerd. Dit supplement wordt veelal gegeven ter ondersteuning van de gewrichten.

De combinatie van MSM met chondroïtine en glucosamine samen is effectiever dan de werking van de individuele stoffen. Deze drie supplementen werken samen ter ondersteuning van de gezondheid van kraakbeen waardoor de gewrichten soepel blijven en je paard soepel oud kan worden.

Gemiddeld wordt na 2-3 maanden gebruik van Glucosamine, Chondroïtine & MSM een effect zichtbaar. Door de geringe doorbloeding, en daarmee langzaam vervoer van voedingsstoffen naar de pezen en gewrichten, heeft het product enige tijd nodig om te gaan werken.

Glucosamine, Chondroïtine & MSM kunnen zonder problemen langdurig gebruikt worden als het paard daar baat bij heeft.

Naast de bekende supplementen zoals glucosamine is er nog een supplement dat ondersteuning kan bieden aan de pezen en gewrichten van het paard: Silicium.

Silicium is een erg belangrijke bouwstof voor alle bindweefsels in het lichaam. Het zorgt voor een goede structuur en draagt bij aan de aanmaak van nieuw bindweefsel. Bindweefsel vind je overal terug in het paardenlichaam, zoals in botten, pezen, gewrichten, maar ook hoeven en huid en vacht zijn hiermee opgebouwd. Een jong dier heeft van zichzelf veel silicium in het lichaam en is daarom ook soepel en sterk. Naarmate ze ouder worden, verliezen dieren (en wij mensen ook) silicium uit het lichaam, dat maakt iedereen brozer en stijver. Met Silicium is dit tekort weer aan te vullen met als resultaat ondersteuning van gewrichten, herstel van weefsel, sterkere botten en hoeven en een glanzende vacht.

Er zijn verschillende producten met silicium op de markt, maar het probleem is de slechte opneembaarheid van deze stof. Veel silicium gaan ongebruikt het lichaam weer uit. De Silicium van Sectolin is silicium in een gepatenteerde stabiele vorm met de hoogste opneembaarheid en met wetenschappelijk bewezen effecten. Bij gebruik van deze Silicium wordt het resultaat na 4-6 weken zichtbaar.

Wil je meer weten over de producten van Sectolin? Bekijk dan de producten in onze webshop en de andere blogs van Sectolin!