Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

Cyber Monday sale tot 60% korting!

Cyber Monday sale tot 60% korting!

Eerste hulp bij tropische warmte!

09-80_blog_Zomerhitte_v2.jpg

Het is zomer en de temperaturen kunnen flink oplopen tot tropische temperaturen. Ondanks dat paarden kunnen zweten, hebben ze het dan ook heet en kunnen zelfs hittestress krijgen. Wist jij dat? Hieronder hebben we wat tips voor je waarmee jij en jouw paard de hete dagen kunnen doorkomen.

Tip 1: Je paard afspuiten met water is de beste manier om hem of haar af te laten koelen. Ze kunnen de warmte via de huid kwijt. Houd dus goed in de gaten of de warmte uiteindelijk uit het lichaam is door even met je hand op het lichaam van jouw paard te voelen of de huid koel blijft. Zodra het lichaam niet opnieuw heel warm wordt, weet je dat jouw paard voldoende afgekoeld is.

Tip 2: Gebruik geen zweetmes na het afspuiten. Het water dringt dan verder door in het paardenlichaam.

Tip 3: Er zijn producten die je kan gebruiken om het paard wat sneller op een goede temperatuur te krijgen. Deze zorgen door middel van verkoelende ingrediënten voor een extra koel laagje om het lichaam van jouw paard heen .

Tip 4: Pas je training aan, stap voldoende tussendoor om de hartslag rustig te houden. Train nooit op het warmste moment van de dag, dit is tussen 13.00 en 16.00 uur. Je kan na het trainen gebruik maken van verschillende koelproducten. Deze helpen bij het herstel van de spieren.

Tip 5: Vul de verloren zouten weer aan met elektrolyten. Als paarden veel zweten, verliezen ze erg veel belangrijke zouten. Deze kan je gemakkelijk aanvullen met elektrolyten. Extra tip: bied de elektrolyten aan in een emmer met water, zo heeft het paard meteen wat extra water binnen gekregen.

Tip 6: Zorg voor een ventilator. je paard zal dan ook minder snel zweten. Plaats de ventilator bijvoorbeeld voor de stal, zo is daar ook een heerlijk windje.

Tip 7: Probeer schaduwplekken te creëren of zet het paard op het heetst van de dag in stal. ‘s Ochtends en ‘s avonds is het altijd wat koeler dan rond de middaguren. Zorg dat jouw paard rond de middag uit de zon is. Dit helpt bij het voorkomen van verbranding en hittestress.Heb je geen stal? Zorg dat er in de wei of paddock schuilplekken zijn door middel van bomen, een schuilstal of een zonnedoek.