Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

Ontdek de nieuwste herfst/winter collecties hier! >

Ontdek de nieuwste herfst/winter collecties hier! >

Blog: Wist je dat... Je bij Agradi alles kunt vinden over paardendekens?

merkenshopbanner_blogs_allesover_paardendekens.jpg

Welke paardendeken je ook nodig hebt, bij Agradi ben je aan het juiste adres! Agradi is dé specialist in paardendekens met een enorm assortiment. Je vindt vele verschillende kleuren, diktes en modellen van verschillende populaire merken in onze webshop. Maar hoe weet je welke paardendeken je nodig hebt? Waar moet je op letten? En welke maat en pasvorm past het beste bij jouw paard of pony? Een antwoord op deze, en al je andere vragen, vind je hier! Lees snel verder!

Verschillende soorten paardendekens

Wanneer je een deken voor je paard gaat aanschaffen, is het allereerst van belang voor welk doel en voor welke omstandigheden je de deken wilt gebruiken. Zo zijn er staldekens, regendekens, staldekens, vliegendekens en nog veel meer soorten.

Staldekens zijn te gebruiken wanneer je je paard of pony wilt beschermen tegen kou. Deze dekens zijn niet waterdicht, maar ademen wel heel goed. Staldekens zijn verkrijgbaar in veel verschillende diktes.

Voor koelere, droge zomerdagen kun je een zomerdeken gebruiken. Deze zijn vaak gemaakt van katoen en beschermen tegen kou, zonder dat er veel warmte afgegeven wordt.

Regendekens zijn te gebruiken op warmere, regenachtige dagen. Deze dekens hebben geen (of weinig) vulling maar zijn wel waterdicht waardoor je paard beschermd is tegen de regen.

Wil je je paard niet alleen beschermen tegen de regen, maar ook tegen kou, gebruik dan een winterdeken. Winterdekens zijn waterdicht, maar hebben ook een vulling waarmee jouw paard of pony warm gehouden wordt. Winterdekens zijn verkrijgbaar in verschillende diktes.

Vliegendekens zijn te gebruiken wanneer je je paard wilt beschermen tegen dazen, vliegen en andere insecten. Heeft je paard last van eczeem, gebruik dan een eczeemdeken.

Therapiedekens dragen bij aan een verbeterde bloedsomloop en kunnen goed dienen ter opwarming van het paard en om blessures te voorkomen en kunnen bijdragen aan de genezing.

Wil je een zomerdeken, vliegendeken en regendeken in 1? Kies dan voor een 3 in 1 deken. Deze dekens beschermen jouw paard tegen de zon, regen en insecten.

Wil je je paard ook tijdens het rijden beschermen, gebruik dan een uitrijdeken. Deze zijn verkrijgbaar ter bescherming van vliegen, of tegen kou en regen.

Onderdekens kun je onder een regendeken leggen waardoor je maar 1 regendeken nodig hebt en je met onderdekens toch de warmte van de deken aan kan passen. Onderdekens zijn ook verkrijgbaar in verschillende diktes.

Wil je een deken gebruiken voor in de stapmolen of voor tijdens het longeren in de winter? Gebruik dan een stapmolendeken. De functie van stapmolendekens is voornamelijk het beschermen van het gevoelige niergebied tegen vocht en kou. Stapmolendekens hebben een uitsparing voor de schouder, waardoor de schouder alle vrijheid heeft tijdens het bewegen.

Zweetdekens zijn te gebruiken bij bezwete paarden. Wanneer je paard bezweet is, is het belangrijk dat hij of zij geen kou vat. Daarvoor kun je een zweetdeken gebruiken. Deze zijn speciaal ontwikkeld om het zweet af te voeren en het paard te laten drogen, maar daarbij niet te hard af te laten koelen.

Wil je voorkomen dat je veulentje het koud krijgt? Gebruik dan een veulendeken.

Wil je nog meer informatie over deze paardendekens? Bekijk dan de dekens pagina op onze website! Op deze pagina vind je ook alle dekens in ons assortiment!

Meer lezen over paardendekens? Bekijk dan eens deze blog van de KNHS!

Wil je liever naar een video kijken? Bekijk dan onderstaande video’s in samenwerking met Bucas eens!

Video Bucas: Regendekens, veelgestelde vragen!

Video Bucas: Vliegendekens, veelgestelde vragen!

Video Bucas: Zomerdekens, veelgestelde vragen!

Video Bucas: Therapy dekens, veelgestelde vragen!

Of bekijk deze video over Therapy dekens!

Ben je benieuwd naar paardendekens in de sale? Bekijk dan onze sale pagina!

Halsstukken

Wil je je paard of pony nog meer beschermen, kun je een halsstuk bevestigen aan je paardendeken. Let er hierbij goed op dat jouw deken ook bevestigingspunten heeft voor een halsstuk. Dit kan door middel van klittenband of musketonhaken.

Een halsstuk kun je gebruiken wanneer het erg hard regent. Doe je dit niet, kan de regen via de borst en halsopening van de deken terecht komen. In de winter kun je het beste een halsstuk aan je deken bevestigen als de temperatuur onder de 5 graden daalt. Uiteraard is dit wel afhankelijk van het weer.

Je kunt ook aan een vliegendeken een halsstuk bevestigen. Dit is in de meeste gevallen ook aan te raden zodat de hals van jouw paard of pony ook beschermd is tegen dazen of vliegen.

Bij Agradi heb je ook een ruime keuze aan halsstukken. Je kunt al een halsstuk vanaf maat XXS vinden in ons assortiment! Bekijk de halsstukken op onze website. Op deze pagina vind je tevens nog meer informatie over halsstukken!

Wil je onze video over halsstukken zien? Bekijk deze dan hier!

Ben je benieuwd naar halsstukken in de sale? Bekijk dan onze sale pagina!

Hoe weet je wat de juiste dekenmaat is voor jouw paard of pony?

Als je weet welke paardendeken je nodig hebt, is het van belang dat je weet welke maat deken je precies nodig hebt. Voor de beste inschatting kun je je paard of pony het beste zelf opmeten. Bij de paardendekens op onze website worden 2 maten aangegeven, de ruglengte en de onderlengte. Niet alleen de maat is belangrijk, maar ook het model van de deken. Alles weten over hoe je dit het beste kunt doen en enkele voorbeelden zien? Bekijk dan deze pagina op onze website!

Ben je benieuwd naar veelgestelde vragen over deken maten? Bekijk dan deze video in samenwerking met Bucas!

Onderdelen en accessoires voor dekens

Naast alle soorten paardendekens, vind je ook veel accessoires voor je deken op onze website. Zo vind je borstverbreders, borstbeschermers, dekensingels, staartbeschermers, maar ook losse riemen voor aan paardendekens.

Onderhoud van je paardendeken

Wanneer je de perfecte deken voor jouw paard of pony hebt gevonden, is het van belang dat je deze ook goed onderhoudt.

In deze video kom je alles te weten over de Bucas Rug Wash en Rug Conditioner! Vind alle deken wasmiddelen hier!

Ben je benieuwd naar de veelgestelde vragen over het wassen van je dekens? Bekijk dan deze video in samenwerking met Bucas!

Alle tips om je winterdekens goed op te bergen vind je in deze blog in samenwerking met Bucas!