Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

Ontdek de nieuwste herfst/winter collecties hier! >

Ontdek de nieuwste herfst/winter collecties hier! >

Zo zorg je ervoor dat jouw paard goed beschermd is tegen insecten!

blog_kerbl.jpg

De lente is aangebroken en de zomer staat al voor de deur. De dagen worden langer en de temperatuur is al aangenaam warm. Met de warmere temperaturen worden echter ook vliegen, muggen en andere vervelende insecten actief. Dit kan erg vervelend zijn voor jouw paard of pony. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om jouw paard of pony goed te beschermen waardoor hij alsnog lekker ontspannen buiten kan staan.

Vliegendekens in combinatie met vliegenmaskers - dé bescherming voor het hele paard

Naast dat paarden erg onrustig kunnen worden van deze insecten, kunnen insectenbeten ook zorgen voor vervelende jeuk en zwelling. Vliegendekens met een kleine maas en een halsstuk bieden optimale bescherming tegen vervelende insecten. Een kleine maas wil zeggen dat de gaatjes in de het materiaal zo klein mogelijk zijn. De deken moet daarnaast ook licht en stevig zijn zodat de deken voldoende ademend is en een hoog draagcomfort heeft, vooral tijdens de warmere dagen.

Naast een goede luchtdoorlatendheid, mag ook de kleur van de deken niet onderschat worden. Het is belangrijk dat de deken een lichte kleur heeft. Dit is minder aantrekkelijk voor insecten en kan helpen om jouw paard te beschermen tegen oververhitting. Daarnaast biedt de luchtcirculatie wat extra verkoeling.

De vervelende insecten vallen echter niet alleen het lichaam aan, maar ook het hoofd van jouw paard. Daarom is het ook goed om een passend vliegenmasker te gebruiken. Met een goed passende vliegendeken en bijpassend vliegenmasker kan jouw paard aangenaam in de wei staan in het zomerseizoen!

De RugBe vliegendeken met bijpassend vliegenmasker zijn hier perfect voor!