Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

Ontdek de nieuwste herfst/winter collecties hier! >

Ontdek de nieuwste herfst/winter collecties hier! >

Tips voor een buitenrit in de herfst!

25-10_Blog_header_Buitenrit.jpg

Hoe lekker is het om in de herfst een buitenrit te maken? Prachtige gele bladeren, prima temperatuur, over het strand galopperen waar geen strandbezoekers zijn. Oftewel lekker genieten samen met je paard! Toch zijn er wel een aantal dingen waar je goed op moet letten als je op buitenrit gaat met je paard in de herfst!

Pakt jouw paard wel eens een snack voor onderweg? Let er goed op dat je paard geen bladeren of eikels eet! Je kan het beste de beuk, kersen- en pruimenbomen vermijden. Daarnaast zijn de bladeren van de rode esdoorn zeer giftig. Ook de nootjes van de beuk zijn zeer giftig. Zorg er dus goed voor dat je paard niet zomaar iets eet!

Het wordt natuurlijk ook sneller donker in de herfst. Zorg er dus voor dat je van te voren weet hoe laat de zon onder gaat of zorg ervoor dat je reflecterende artikelen om je paard hebt gedaan. Denk bijvoorbeeld aan een reflecterende uitrijdeken, reflecterende peesbeschermers of een hesje.

Het is in de herfst ook een stukje kouder. Zolang je je paard in beweging houdt heb je niet perse een uitrijdeken nodig. Maar is je paard geschoren of kan hij niet zo goed tegen de kou? Dan is het aan te raden om een uitrijdeken op te doen. Deze kan je gemakkelijk vastmaken onder de zweetbladen van je zadel, waardoor jij er geen last van hebt en je paard lekker warm blijft!

Zorg ervoor dat je een hoevenkrabber bij je hebt! De grond is natuurlijk iets natter. Hierdoor is de kans groot dat er een steentje of iets anders in de hoef van je paard terecht kan komen. Dit kan je met de hoevenkrabber er gemakkelijk uithalen!

Het allerbelangrijkste is om veilig op buitenrit te gaan! Draag altijd een cap, laat altijd iemand weten waar je bent door bijvoorbeeld je locatie te delen via je telefoon. Ook kan je een een tag aan je zadel vast maken met je gegevens voor het geval dat er iets mis gaat!

Vergeet ook zeker niet te genieten met je paard!