Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

Lente sale! Tot 25% korting op veel zomerse items!

Lente sale! Tot 25% korting op veel zomerse items!

Brabants Dagblad (April 2011)

Agradi.nl: Grootste dierenwinkel van het land

door Kees Bechtold

Den Bosch - Websites als Marktplaats.nl en Kijkshop.nl je hielen laten zien. Voorwaar geen geringe prestatie; Agradi.nl uit Den Bosch lukte het. De Bossche webwinkel won recent de publiekprijs bij de Thuiswinkel Awards 2011 voor de beste website in de categorie'In en om het huis'. ,,Het is de hoofdprijs die je in onze bránche kunt winnen.

Wij zijn eigenlijk de Wehkamp voor het dieren- en buiten- gebeuren", zo omschrijft Oskar van Straaten (45) Agradi.nl. Hij richte Agradi in 1998 samen met ziin vrouw op en weet sinds december 2010 zijn neef Rello Wanders (44) naast zich, van origine arbeids- en organisatiepsycholoog. Het assortiment beslaat nu zo'n 20.000 producten. "Richting de zomer gaan we naar de 50.000. We zijn de grootste dierenwinkel van Nederland", aldus Van Straaten. ,,We leveren bij voorbeeld 115 verschillende soorten krabpalen. We deden aanvankelijk de boerderijdieren, maar leveren nu ook voeding en allerlei andere attributen voor kleindieren als hond, kat en cavia." De prijzen van Agradi (20 medewerkers) zijn marktconform, maar daarvoor worden spullen op elk gewenst adres gratis afgeleverd als de bestelling groter is dan 25 euro.

De webwinkel, die tien jaar bestaat, begon in 1998 als een soort Wehkamp-catalogus voor de veehouder. ,,Betalen via internet bestond toen nog niet. Mensen betaalden de postbode als de bestelling werd afgeleverd ofze betaalden vooraf,"Agradi, dat advertentiebanners heeft staan op 4000 websites, heeft inmiddels 100.000 klanten. ,,Honden- en kattenbezitters, alle dierentuinen, kinderboerderijen, de bereden politie, Wibi Soerjadi, Anky van Grunsven, het ziin allemaal klanten van ons.

Maandelijks bezoeken 150.000 tot 250.000 mensen onze website.'Vier tot vijfmensen zijn continu bezig om de website te beheren. ,,Elke week is hij anders. De website bevat een geavanceerde zoekmachine die is opgezet volgens het shop-in-shop-idee, zodat mensen binnen een paar klikken op de plek zijn die ze zoeken. Verder hebben we een callcenter bezet door zes mensen die adviezen geven."Het magazijn van Agradi op bedrijventerrein De Brand begint uit zijn voegen te barsten.

,,We zijn in de webwinkelbranche een van de sterkst groeiende bedrijven. Vorig jaar groeiden we met.30 procent en dit jaar koersen we naar een omzet van vijf miljoen euro."Beide heren beseffen dat de noodzaak om uit te breiden alleen maar groter wordt, nu de webwinkel nog voor de zomer van 20.000 naar 50.000 producen wil gaan. Zo wil Agradi het hele assortiment van Gardena en Wolf Garten in de webwinkel opnemen. Ook het buitenland 'staat hoog op de verlanglijst'. ,,We verkopen al in de grensstreek met België en Duitsland. Na de zomer willen we per deelstaat Duitsland gaan veroveren.'

Bron: Brabants Dagblad woensdag 6 april 2011