Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

Ontdek de nieuwste herfst/winter collecties hier! >

Ontdek de nieuwste herfst/winter collecties hier! >

Zorg dat je goed zichtbaar bent tijdens een buitenrit!

blog_kknhs_buitenrit_reflectie.jpg

De dagen worden weer korter, de avond valt sneller dan je hoopt en denkt. Rijd je net lekker je rondje door het bos, valt de schemer al. Snel huiswaarts…

Zien en gezien worden
Voor ieder zijn veiligheid is het niet alleen belangrijk dat jij en je paard goed kunnen zien, maar vooral dat je goed en tijdig zichtbaar bent voor andere weggebruikers. Bij slecht weer of schemer is het belangrijk dat je je houdt aan de geldende verkeersregels en geen onverwachte acties uitvoert. Bedenk dat het voor een automobilist vaak een uitdaging is om alles te overzien bij mist, felle zonneschijn of heftige regen. Een paard kan dan ook nog een schutkleur hebben waardoor het nog moeilijker wordt om jou en je paard tijdig te signaleren.

Reflectie
Er zijn verschillende hulpmiddelen die je helpen je zichtbaarheid te vergroten op de weg. De bekendste is misschien wel het veiligheidshesje, maar er zijn meer artikelen die jou en je paard goed kunnen verlichten. Denk ook aan beenreflectoren of een veiligheidsdeken voor je paard. Zo ziet de automobilist ook gelijk dat hij met een paard te maken heeft. Als je graag een langere avondrit door het bos maakt, is het voor jullie eigen gezichtsvermogen ook fijn om een helm licht mee te nemen. Wil je meer weten over het aanbod van reflecterende hulpmiddelen en helm lichten? Bekijk dan het hele assortiment aan reflectie artikelen.

Ik ga op buitenrit en neem mee…
Neem geen onnodige risico’s en zorg dat je goed voorbereid op pad gaat. Leer jezelf aan om buiten altijd met een veiligheidshesje aan te rijden. Niet alleen in het donker, maar altijd. Zo maak je jezelf beter zichtbaar op de weg. Er is duidelijk in de wet omschreven wanneer je verplicht “verlichting” moet dragen in het verkeer. Tussen zonsondergang en zonsopkomst én overdag wanneer het zicht ernstig belemmerd wordt (zicht minder dan 200 meter). Op deze momenten volstaan reflectoren niet. Je zal verlichting moeten dragen. Je draagt aan de voorkant een wit licht en aan de achterkant een rood licht (net als fietsers).

Wil je meer leren over plezierig- en veilig buitenrijden? Ga dan naar buitenrijden.nl en volg Buitenrijden op social media.

Geschreven door KNHS