Maattabel Paardendekens

Hoe meet u uw dekenmaat?

Wanneer je een deken voor je pony of paard wilt hebben, is het van groot belang dat je weet welke maat deken je precies nodig hebt. Wanneer je niet de juiste maat hebt kan dit schuurplekken en eventuele andere ongemakken veroorzaken bij het paard. Op deze pagina van Agradi vind je uitleg over hoe je de dekenmaat van jou pony of paard het beste kan bepalen. Op deze pagina vindt je de Nederlandse dekenmaten in cm. Tevens staat de Engelse maat in de onderstaande tabel, mocht je deze nodig hebben. De tabel vermeld ook de maten voor een hals of masker bij je pony of paard.

De maten in de tabel zijn de standaard maten. Mocht je een paard hebben die bijvoorbeeld een brede borst heeft of een lastige bouw, dan kan het zijn dat de standaard deken niet mooi aansluit. Daarvoor vind je bij Agradi andere dekens zoals de Bucas Big Neck.

Voor de Bucas vliegendekens hebben wij een speciale maattabel.


Een goede maat is zoals eerder genoemd van groot belang. Te kleine dekens zitten te krap en veroorzaken schuurplekken, te grote dekens gaan scheef zitten en zorgen eveneens voor irritatie. Ieder dekenmerk heeft een iets andere pasvorm, stem deze zo optimaal mogelijk af op je pony of paard. 

Passen mag bij Agradi altijd, zorg er voor dat er een ander deken tijdens het te passen onder ligt. Hierdoor blijft het deken schoon en kan deze zonder problemen geretourneerd worden indien hij niet past.

Je kunt je pony of paard het beste nameten op de aangegeven punten zoals onder in de tabel staat weergegeven. Punt A ligt midden op de borst en punt B is het uiteinde van de bil. Meet dit na met een meetlint en zoek vervolgens in de tabel de juiste dekenmaat. 

Twijfel je of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op.
Voor al onze dekens zoals winterdekensregendekensvliegendekens en meer kijk hier

In deze tabel staat ook een schofthoogte indicatie (let op, dit is slechts een richtlijn, je kunt beter meten voor de juiste maat).


Agradi Dekenmaat Opmeten
Agradi Dekenmaat Tabel