Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

Mega magazijnuitverkoop! Profiteer van korting tot 50%!

Mega magazijnuitverkoop! Profiteer van korting tot 50%!

Hooinetten voor paarden: De onopvallende helden van soortspecifiek voeren

blog_kerbl_hooinetten.jpg

Er zijn veel verschillende soorten hooinetten op de markt en het is vaak moeilijk om te beoordelen welke het beste is voor individuele behoeften. De keuze hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van het paard en het beoogde gebruik. Als je op zoek bent naar een net dat je op verschillende manieren kunt gebruiken, zowel binnen als buiten, dan zijn de hooinetten van Albert Kerbl GmbH de juiste keuze voor jou.

Waarom zijn hooinetten belangrijk voor paarden?

Hooinetten zijn een belangrijk onderdeel van soortspecifiek voeren voor paarden, omdat ze het hulpmiddel zijn waarmee je je paarden op een voor hen geschikte manier kunt voeren. Een hooinet zorgt ervoor dat paarden het hooi langzaam en op een licht verteerbare manier kunnen opnemen. Dit is belangrijk omdat het bijdraagt aan het welzijn en de gezondheid van je paard. Daarnaast kan een hooinet verveling en stress tegengaan en geeft het de paarden iets te doen tijdens het eten. Een hooinet heeft ook als voordeel dat het hooi schoon blijft en minder verspild wordt. Kerbl hooinetten zijn een bijzonder goede keuze vanwege hun kwaliteit en functionaliteit.

Kerbl hooinetten: focus op kwaliteit en functionaliteit

Het Kerbl hooinet is een onmisbaar accessoire als het gaat om diervriendelijk voeren. De maaswijdte van 3 x 3 cm is groot genoeg voor het paard om voldoende hooi op te nemen en tegelijkertijd dicht genoeg om overeten te voorkomen. De langzame voeropname zorgt ervoor dat het paard goed kauwt, wat het risico op koliek en andere spijsverteringsproblemen minimaliseert. Het Kerbl hooinet is ook indrukwekkend in termen van duurzaamheid, mede door de talrijke positieve beoordelingen waar de scheurvastheid en duurzaamheid van het net extra positief benoemd worden.

Een praktische, flexibele alledaagse helper

Het Kerbl hooinet is uiterst veelzijdig. Het is natuurlijk ideaal voor het voeren van paarden in de stal. Het kan naar wens worden bevestigd aan alleen de bovenste twee hoeken of aan alle vier de hoeken. Dit betekent dat het snel kan worden bevestigd in de stal en weer flexibel kan worden verwijderd om het mee te nemen en te bevestigen in de trailer. Het hooinet kan ook worden bevestigd aan houten palen of hekken buiten in de paddock.

Dankzij de dichte mazen van het Kerbl hooinet wordt er nauwelijks hooi verspild tijdens het voeren, omdat het niet onbedoeld op de grond terechtkomt, wat vaak wel het geval is bij netten met zeer grote mazen. Hooinetten zijn super ruimtebesparend en daarom op veel plaatsen geschikter dan een hooiruif.

Hooinetten voor elke behoefte

Kortom, met de hooinetten van Kerbl maak je zeker een goede keuze! Je doet iets goeds voor je paard door het bevorderen van soorteigen voedingsgedrag, en voor jezelf omdat het hooinet super flexibel is en je het hooinet gemakkelijk overal mee naartoe kan nemen.

Het Kerbl hooinet is verkrijgbaar in drie verschillende maten zodat je precies het juiste net kunt vinden voor jouw behoeften: met een capaciteit van 4 kg, 8,5 kg of 16 kg. Het kleinste net is vooral geschikt voor pony's of voor gebruik in de trailer, terwijl je met de grotere netten je paard 12 of 24 uur van hooi kan voorzien.

Hooinetten zijn een heel eenvoudig en onopvallend accessoire in de stal, maar wel een met een groot effect. Overtuig jezelf!