Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

Wow! Profiteer nu van korting tot 25% op dekens van diverse merken

Wow! Profiteer nu van korting tot 25% op dekens van diverse merken

Blog Ako: Zonnetechnologie in de wei - Ako SunPower S800

Blog_ako_Zonnetechnologie.jpg

De samenleving wordt zich steeds bewuster van het milieu. Zonnepanelen hebben de daken van Europese huizen allang veroverd. Dit is niet gek, aangezien elektrische apparaten op zonne-energie, naast het milieuaspect, vaak nog vele andere voordelen bieden. Ook op het gebied van afrastering wordt tegenwoordig steeds meer gebruik gemaakt van zonnetechnologie. Een trend waarvan het einde nog lang niet in zicht lijkt te zijn.

Zonnetechnologie in de wei

De Ako Sunpower is een uiterst krachtig, mobiel en compact schrikdraadapparaat op zonne energie. Dit apparaat kan afrasteringen van vele kilometers lang van stroom voorzien. Zelfs na een hele week zonder direct zonlicht, hebben de Ako Sunpower units nog voldoende energie om jouw afrastering van voldoende stroom te voorzien. Deze speciale schrikdraadapparaten zijn zeer geschikt voor het omheinen van relatief grote oppervlakken. Zo staat er altijd en overal voldoende spanning op de omheining zonder dat je een stopcontact in de buurt nodig hebt.

Knipsel.JPG

Zonne energie - milieuvriendelijke en goedkope energie

Iedereen die een weide of paddock wil afrasteren maar geen toegang heeft tot een permanente 230 volt stroomvoorziening, kent de problemen en onderhoudskosten van de gebruikelijke 9- en 12-volt apparaten. Bij 9-volt apparaten heb je bijvoorbeeld te maken met vervolgkosten voor nieuwe batterijen en bij 12-volt apparaten heb je te maken met zware batterijen die veel onderhoud vergen.

Ako Sunpower zonne energie schrikdraadapparaten combineren de beste eigenschappen van beide apparaten. De geïnstalleerde 12 volt AGM-accu’s hebben minder capaciteit nodig door de constante energie opname via het zonnepaneel, waardoor de apparaten veel makkelijker te hanteren zijn. Maar, zelfs met dit type batterij, kun je niet om de juiste opslag en verzorging tijdens de wintermaanden heen.

2.JPG

Het effectieve zonnepaneel van Ako laat nu al op indrukwekkende wijze zien hoe ver de zonnetechnologie is verbeterd. De permanent gemonteerde kristallijne 8 Watt zonnemodule, die zich aan de achterkant van het apparaat bevindt, laadt de 12 Ah AGM accu binnenin het apparaat permanent op. Met een ingangsvermogen van 1,2 joule is dit apparaat bij uitstek geschikt voor paarden, vee en kleine dieren. De afrasteringslengte kan oplopen tot tien kilometer.

Het apparaat wordt geleverd met verschillende accessoires, waaronder een verplicht waarschuwingsbordje, aansluitkabels voor aarde en afrastering, een aardingspen en een 12 volt acculader.

Verder heeft het apparaat een visuele functiecontrole van de afrastering en batterij waarschuwing, een aan/uit schakelaar en een goed doordachte beugel waarmee het apparaat aan houten en metalen palen bevestigd kan worden.

De voordelen in een oogopslag

  • Een milieuvriendelijke oplossing voor schrikdraadapparaten op batterijen;
  • Een aanzienlijk lichter alternatief voor zware schrikdraadapparaten met een 12 volt accu;
  • Een geïntegreerd voorgemonteerd zonnepaneel;
  • Wordt geleverd met veel accessoires;
  • Een veelzijdig apparaat met de beste kwaliteit.

Benieuwd geworden naar de Ako SunPower S800? Bekijk hem hier!