Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

Ontdek de nieuwste herfst/winter collecties hier! >

Ontdek de nieuwste herfst/winter collecties hier! >

Zo zorg jij ervoor dat jouw paard comfortabel de herfst en winter doorkomt!

Blog_Shires_Dekens.jpg

Wanneer de temperaturen dalen en de herfst en winter aanbreken, kan het moeilijk zijn om te bepalen welke deken jouw paard moet dragen voor optimaal comfort en bescherming tegen wind, regen en kou. Elk paard heeft een andere behoefte en er zijn verschillende factoren waar rekening mee gehouden moet worden bij het kiezen van een deken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de leeftijd, het ras, de vachtconditie en leefomgeving van het paard. Om je te helpen bepalen welke deken je het beste kunt gebruiken tijdens de koudere maanden van het jaar, vind je hieronder allerlei nuttige tips van Shires!

Soorten winterdekens

De turnout dekens hebben een waterdichte laag, zijn ademend en verkrijgbaar in verschillende diktes. Zo houd je je paard warm en droog. Deze dekens zijn verkrijgbaar zonder hals, met afneembare hals en met een vast halsstuk.

Light weight: de lichtgewicht uitvoeringen hebben een vulling van 0 gram tot 50 gram. Deze dekens zijn gemaakt voor paarden die enkel een lichte laag nodig hebben om ze droog te houden bij nat weer. In de winterperiode zijn deze lichtgewicht dekens met name geschikt voor ongeschoren paarden die wat bescherming kunnen gebruiken bij wisselvallig weer.

Wanneer regenbuien zijn voorspeld en je wilt een lichtgewicht deken gebruiken, kies dan voor de Tempest Original Lite Turnout. Deze deken heeft een vulling van 0 gram, een waterdichte 600 denier ripstop buitenstof en getapete naden. Wil je jouw paard wat extra comfort bieden? Kies dan voor de Tempest Original Air Motion Combo deken. Deze deken heeft een halsstuk en de Air Motion voering heeft een vochtafvoerende werking.

Medium weight: Medium weight dekens hebben een vulling van 100 tot 200 gram en zijn ideaal voor paarden die net wat meer warmte nodig hebben tijdens de koudere dagen. Deze dekens kun je gebruiken bij koelere temperaturen en zijn essentieel voor de winterperiode. Zeker bij geschoren paarden omdat deze wat meer bescherming nodig hebben bij lagere temperaturen.

Wil je een 100 grams deken, dan is de Highlander Original 100 Combo Turnout de beste keuze! Deze deken biedt jouw paard voldoende warme en veel bewegingsvrijheid.

Heavy weight: Wanneer de koudste dagen van de winter aanbreken, kan een heavy weight deken goed van pas komen. Heavy weight dekens hebben een vulling van 300 gram of meer en bieden goede bescherming tegen regen, kou en sneeuw.

De Highlander Original 300 Turnout Combo deken is een goede keuze wanneer je wilt gaan voor een 300 grams deken. Deze deken helpt jouw paard warm en comfortabel te houden tijdens de winter.

Tip! Als je verschillende dekens van verschillende dekens in je bezit hebt, kun je makkelijk en snel inspelen op wisselende weersomstandigheden!

Soorten staldekens

Wanneer je paard op stal staat heeft hij ook bescherming nodig tegen kou. Hiervoor kun je gebruik maken van staldekens. Ook staldekens zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en zonder, afneembaar of vast halsstuk.

Light weight: Lichtgewicht staldekens hebben ook een 0 tot 100 grams vulling en zijn ideaal voor paarden die een lichte laag nodig hebben om warm te blijven of een deken nodig hebben om hun vacht schoon te houden.

Medium weight: Staldekens met een 200 grams vulling zijn ideaal wanneer jouw paard met het koude winterweer wat meer comfort kan gebruiken. Je kunt deze dekens ook gebruiken om als onderdeken te gebruiken.

Heavy weight: Deze staldekens zijn gemaakt voor de koudste periodes van het jaar en hebben een dikke vulling van 300 gram of meer. Wanneer de temperaturen flink dalen, kan een dikke staldeken de ideale keuze zijn voor paarden die veel binnen staan.

Het assortiment van Tempest staldekens bestaat uit dekens met 0 tot 300 grams vulling, een 200 denier buitenstof en zonder, afneembaar of vast halsstuk. De Tempest Plus dekens bieden extra luxe en hebben een 1200 denier buitenstof.

Tip! Voor meer flexibiliteit in de keuze voor een deken, kies een staldeken met afneembare hals omdat je zo gemakkelijk kunt wisselen.

Tip! Het is belangrijk om de in de gaten te houden of jouw paard het niet te warm of te koud heeft. Als je paard zich niet comfortabel voelt, zul je jouw deken daarop aan moeten passen.

De juiste maat deken

Als je eenmaal hebt bepaald welke deken je wilt aanschaffen, is het van belang dat je weet welke maat jouw paard nodig heeft. Je meet de lengte vanaf de bovenkant van de schoft tot aan de staart.

Tip! Controleer altijd de pasvorm van een nieuwe deken op je paard. Een slecht passende deken gaat schuiven wat ervoor zorgt dat de deken gaat schuren en wondjes kan veroorzaken. en deken moet goed passen zonder te strak te zitten. Jouw paard moet voldoende ruimte hebben om te kunnen bewegen.