Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 23:59 besteld, morgen verzonden
90 dagen gratis retour *

Cyber Monday sale tot 60% korting!

Cyber Monday sale tot 60% korting!

Blog: Alles over de Agradi Health producten!

merkenshopbanner_blog_agradihealth_allesover.jpg

Agradi heeft een eigen huismerk! Deze is vernieuwd en uitgebreid en te vinden onder de naam Agradi Health. Agradi Health heeft verschillende producten die jouw paard of pony kunnen ondersteunen. Ben je benieuwd naar deze producten? Lees dan snel verder!

Algehele ondersteuning

De supplementen zijn onder te verdelen in zeven categorieën: algehele ondersteuning, luchtwegen, spijsvertering, gedrag, hoeven en vacht, spierondersteuning en mobiliteit. De eerste categorie is algehele ondersteuning.

Agradi Health Paardenbloem bestaat uit 100% gedroogde en fijngesneden paardenbloem en is een smakelijke aanvulling op het dagelijkse rantsoen van je paard of pony. Paardenbloem bevat veel mineralen, vitamine B, C en E en heeft een bloedzuiverende en ontgiftende werking. Ook draagt paardenbloem bij aan het bevorderen van de leverfunctie, bij de productie van speeksel en bij de opname van voedingsstoffen. Het biedt een natuurlijke ondersteuning bij de afvoer van afvalstoffen.

Vanwege de vochtafdrijvende werking kun je paardenbloem beter niet dagelijks gebruiken bij drachtige merries.

Agradi Health Kleefkruid bestaat voor 100% uit gedroogd en gesneden kleefkruid. Kleefkruid wordt ook wel ‘lymfekruid’ genoemd omdat het het lymfesysteem ondersteunt. Dit kruid bevat veel vitamines en mineralen die ervoor zorgen dat de afvoer van afvalstoffen en vocht gestimuleerd wordt. Kleefkruid kan gebruikt worden ter ondersteuning van de gewrichten.

Verder bevat kleefkruid silica. Dit draagt bij aan de gezondheid van de huid en vacht. Om deze reden is kleefkruid ook geschikt om te geven aan paarden met een gevoelige huid. Daarnaast draagt silica bij aan het uitscheiden van lichaamsvreemde stoffen zoals zand.

Agradi Health Brandnetel bestaat voor 100% uit gedroogde brandnetelbladeren en kan worden ingezet voor verschillende doeleinden. Brandnetel wordt voornamelijk ingezet als natuurlijke ondersteuning van de weerstand, spijsvertering en de afvoer van afvalstoffen. Daarnaast bevat brandnetel ijzer, kalium, vitamine A en C.

Agradi Health Knoflookgranulaat kan ondersteuning bieden aan de weerstand en het afweersysteem. Daarnaast draagt knoflook bij aan het verbeteren van de spijsvertering en de stofwisseling. Verder is knoflook rijk aan vitamines.

Bovendien wordt knoflook in de zomer vaak aan paarden gegeven vanwege de sterke geur. Hierdoor ruiken paarden onaantrekkelijk voor insecten.

Agradi Health Mariadistel bestaat voor 100% uit gedroogde mariadistel. Mariadistel heeft een ondersteunende werking bij de reiniging van het lichaam en is een goede en natuurlijke aanvulling op het dagelijkse rantsoen.

Mariadistel kan een positief effect hebben op de algehele gezondheid en het energiemetabolisme van het paard.Het is gebleken dat mariadistel onder andere kan helpen bij het tegengaan van toxiciteit van antibiotica, metalen en pesticiden en draagt daarmee bij aan het bevorderen van de leverfunctie.

Luchtwegen

Agradi Health Tijm bestaat uit 100% gedroogde tijm. Tijm behoort tot de groep hoest verzachtende middelen en kan helpen bij het verzachten van de slijmvliezen.

Agradi Health Anijs kan voor verschillende doeleinden ingezet worden, maar wordt voornamelijk gebruikt als ondersteuning voor de luchtwegen. Anijs is rijk aan vitamine B6 en bevat daarnaast ook vitamine B1, B2, B3, B5, B11 en C. Ook bevat Anijs ijzers, mangaan en koper.

Agradi Health Fenegriek is een natuurlijk kruidensupplement en wordt vooral ingezet ter ondersteuning van de luchtwegen. Daarnaast ondersteunt Fenegriek de spijsvertering, vacht, huid en heeft het een positieve invloed op de algehele weerstand. Fenegriek is rijk aan vetten, vitamine A,B,C en E, kalk, fosfor en koper.

Spijsvertering

Agradi Health Psyllium is een ideaal product voor paarden en pony’s die veel zand binnen krijgen door het eten van zand, bijvoorbeeld omdat ze op een schrale weide staan. Psyllium verandert in een soort gel en hecht dan aan zand. Op deze manier kan het helpen zand uit de darmen af te voeren.

Verder is uit humane studies gebleken dat psyllium een positief effect heeft op het glucosemetabolisme. Psyllium zou de nutriënten absorptie verlagen en bijdragen aan een gezonde microflora. Ook bij paarden is dit onderzocht. Deze paarden lieten een lagere glucose- en insuline concentratie zien na een maaltijd en hadden ook lagere glucose pieken tijdens een maaltijd.

Psyllium heeft het beste effect wanneer je het in een kuur van zeven dagen geeft. Dit kun je dan het beste eens per maand herhalen. Psyllium is te verkrijgen in verpakkingen van 1kg en 4kg.

Agradi Health Lijnzaadolie Plus ondersteunt het spijsverteringsstelsel en de darmwerking en verzorgt daarnaast de huid en vacht van je paard of pony. Lijnzaadolie is rijk aan Omega 3 en Omega 6 vetzuren. Omega 3 vetzuren ondersteunen bij een goede groei en ontwikkeling van het paardenlichaam en dragen daarmee bij aan de verzorging van de huid en de vacht van je paard of pony. Omega 3 vetzuren zijn essentiële vetzuren. Dit betekent dat paarden deze zelf niet aan kunnen maken en moet daardoor opgenomen worden door middel van voeding.

Omega 6 vetzuren kunnen ook voor een groot gedeelte niet door je paard of pony zelf aangemaakt worden waardoor ook deze belangrijk zijn om aan te vullen. Deze vetzuren dragen bij aan een goede lichaamsontwikkeling en gezonde aderen en een gezond hart.

Daarnaast heeft lijnzaadolie een positieve werking op de spijsvertering en darmwerking. Het helpt bij het beschermen van de darmwand en ondersteunt de slijmlaag van de maagwand en darmwand. Verder heeft lijnzaadolie ook een positief effect op de vacht en huid.

Agradi Health Lijnzaadolie Plus is te verkrijgen in verpakkingen van 0,5L, 1L, 2,5L, 5L, 10L en 20L.

Agradi Health Gember bestaat voor 100% uit gedroogde en gemalen gember van hoge kwaliteit. Gember is voor de meeste mensen bekend in de humane keuken, maar kan daarnaast ook gegeven worden aan paarden. Het heeft verschillende gezondheidsvoordelen, maar wordt vooral gegeven worden ter ondersteuning van de spijsvertering.

Gember draagt daarnaast bij aan aan het verhogen van de speekselproductie en het stimuleren van de darmbewegingen wat bijdraagt aan het verbeteren van de spijsvertering. Daarnaast is ook gebleken dat het voeren van gember bij kan dragen aan het tegengaan van darmparasieten en wormen omdat deze niet van gember blijken te houden

Agradi Health Zwarte Komijnzaad bestaat voor 100% uit gedroogde komijnzaden en kan ook ingezet worden ter ondersteuning van de spijsvertering. Komijn heeft een specifieke geur en smaak en is een natuurlijke een smakelijke aanvulling op het rantsoen. Dit product wordt voornamelijk ingezet ter ondersteuning van de slijmvliezen en de darmwerking.

Gedrag

Agradi Health Magnesium bestaat uit magnesiumcitraat. Magnesiumcitraat is een organische verbinding die goed opgenomen wordt door het paardenlichaam. Magnesium is belangrijk voor verschillende lichaamsprocessen. De twee belangrijkste processen zijn het ontspannen van spieren en het goed functioneren van het zenuwstelsel. Wanneer je paard of pony veel zweet, veel arbeid verricht en/of veel stress heeft wordt magnesium uitgescheiden. Hierdoor zal de behoefte toenemen.

Magnesium wordt ook vaak gegeven aan gespannen en nerveuze paarden omdat het ook goed is voor de gemoedstoestand en het concentratievermogen van je paard of pony.

Magnesium is ook belangrijk voor de spieren. Magnesium speelt een rol bij de prikkeloverdracht vanuit de zenuwen en draagt daardoor bij aan een normale spierwerking. Magnesium wordt vaak gegeven in combinatie met Vitamine E om de spieren optimaal te ondersteunen.

Agradi Health Kamille bestaat uit de gedroogde bloemen van de kamilleplant. Kamille helpt bij het ontspannen en kalmeren van het zenuwstelsel. Om deze reden is ook kamille goed te gebruiken bij gespannen en nerveuze paarden. Kamille biedt ook een natuurlijke ondersteuning bij onrustig gedrag als gevolg van hormonale schommelingen.

Daarnaast kan kamille gebruikt worden ter ondersteuning van de gewrichten. Ook kan kamille bijdragen aan een gezonde darmflora, het verbeteren van de spijsvertering en kan het helpen bij gasvorming en buikpijn.

Agradi Health Monnikspeper kan ondersteuning bieden wanneer veranderingen plaatsvinden met betrekking tot de vruchtbaarheid, hormonale schommelingen en gedragsveranderingen. Je kunt dit product voor zowel hengsten als merries gebruiken.

Merries kunnen veel last hebben van de hengstigheid. Dit kan bijvoorbeeld komen door een gebrek aan progesteron. Monnikspeper helpt bij het stabiliseren van de hormonen doordat het inwerkt op de hypothalamus en hypofyse.

Monnikspeper kan daarnaast ook bijdragen aan een gezonde leverfunctie en stofwisseling en heeft effect op de bijnieren.

Hoeven en vacht

Agradi Health Biotine biedt ondersteuning voor de huid, hoeven en vacht van je paard of pony en wordt ook wel vitamine B8 of vitamine H genoemd. Biotine kan niet door het lichaam zelf aangemaakt worden en moet daarom via natuurlijke bacteriën in de darm, of via het dieet opgenomen worden. Een teveel aan biotine zal door je paard gewoon weer uitgescheiden worden en het voeren van biotine brengt dan ook geen risico’s met zich mee. Het effect van biotine kan een tijdje duren omdat biotine effect heeft op de te vormen weefsels. Hoefgroei is een langdurig proces, waardoor het effect van biotine pas na enige tijd zichtbaar wordt.

Spierondersteuning

Agradi Health Vitamine E bevat een hoge dosering vitamine E. Dit is een antioxidant die vrije radicalen wegvangt en daarmee een bijdrage levert aan de bescherming van gezonde lichaamscellen, het afvoeren van afvalstoffen en het behoud van gezonde cellen en weefsels. Oxidatieve schade kan bijvoorbeeld optreden wanneer je paard zware inspanningen levert.

Wanneer je paard of pony een tekort heeft aan vitamine E kan dit zorgen voor problemen in de spierspanning. De spieren van je paard of pony zullen minder goed herstellen na een intensieve training en er kunnen spiertrillingen ontstaan omdat je paard of pony moeite heeft om de spieren te ontspannen.

Agradi Health Elektrolyten wordt vaak gegeven in de zomer wanneer paarden door het warme weer meer zweten. Ook wanneer je in een ander seizoen intensief traint, is het aanvullen van elektrolyten erg belangrijk. Wanneer je paard of pony zweet, gaan belangrijke zouten verloren. Deze moeten vervolgens ook weer aangevuld worden.

Onder normale omstandigheden is het niet nodig om elektrolyten aan te vullen, maar als je paard veel zweet wordt het aangeraden om direct na de inspanning elektrolyten te geven. Paarden die geen of lichte inspanning hoeven te leveren, hebben vaak geen extra elektrolyten nodig. Deze paarden hebben genoeg aan de elektrolyten die ze uit het kracht- en ruwvoer kunnen halen.

Mobiliteit

Agradi Health MSM, ook wel methylsulfonylmethaan, is een organische verbinding die rijk is aan zwavel. Wanneer je paard of pony een tekort heeft aan MSM, zal dit leiden tot degeneratie van belangrijke lichaamsfuncties zoals de kwaliteit van bindweefsel, spieren, kraakbeen en de elasticiteit van bloedvaten. Daarnaast is MSM ook betrokken bij de stofwisseling en ontgiftingsprocessen. MSM wordt met name ingezet ter ondersteuning van de pezen en banden, maar heeft ook een positief effect op de hoeven, huid en spieren.

Agradi Health Glucosamine bestaat voor 100% uit glucosamine van zeer hoge kwaliteit. Glucosamine is een aminosuiker. Dit is een natuurlijke stof en is vooral belangrijk als bouwstof en als precursor voor verschillende lichaamsprocessen die te maken hebben met kraakbeen en gewrichtsvloeistof.

Agradi Health Glucosamine-MSM is een mix van glucosamine en MSM van zeer hoogwaardige kwaliteit. Glucosamine en MSM vullen elkaar goed aan en is daarom een goede combinatie om aan je paard te voeren bij paarden op leeftijd, of paarden die zwaar belast worden.

Agradi Health Kurkuma/ Zwarte Peper is een combinatie van Kurkuma en zwarte peper. Kurkuma wordt met name ingezet ter ondersteuning van gewrichten, spijsvertering en huid. Zwarte peper is hieraan toegevoegd om de mate van opneembaarheid te verhogen.

Ben je benieuwd geworden naar deze producten en wil je meer weten? Ga dan naar de Agradi Health merkenshop!


Bronvermelding

Aswathy Y.S., Anandaraman P.V., (2019) Therapeutic influence of some dietary articles on gut microbiota in the pathogenesis of rheumatoid arthritis.

Ahmadi M., Scurtu M., Tulcan C., Boldura (o., Milovanov C., Hutu I., Mircu C., Radulov I., Dronca D., (2016) Nigella Sativa - A Plant with Personality in Biochemistry and Experimental Medicine Researches.

Brosig S., (n.d.) Pferde mit Ingwer füttern.

Buffa E.A., van der Berg S.S., Verstraete F.J.M., Swart N.G.N., (1992) Effect of dietary biotin supplement on equine hoof horn growth rate and hardness.

Carey A., Williams, Lamprecht E.D., (2007) Some commonly fed herbs and other functional foods in equine nutrition: A Review.

Denkhaus L. (2011), Insulin Resistance in horses.

Dockalova H., Zeman L., Horky P., (2021) Influence of Milk Thistle (Silybum Marianum) seed Cakes on Biochemical Values of Equine Plasma Subjected to Physical Exertion.

Percival M.,(1999); Understanding the Natural Management of Pain and Inflammation.

Egerbacher M., Wolfesberger B., Gabler C., (2001), In Vitro Evidence for Effects of Magnesium Supplementation on Quinolone-treated Horse and Dog Chondrocytes

Guo Q, Riehm M, Defelice C, Cui SW. Formulation optimization of psyllium-based binding product by response surface methodology. J Food Agric Environ. 2010;8(2):882–9.

Mienaltowski M.J., Belt A., Henderson J.D., Boyd T.N., Marter N., Maga E.A., DePeters J. (2020) Psyllium supplementation is associated with changes in the fecal microbiota of horses.

Minakshi De., Krishna A., Banerjee A.B., (1999) Antimicrobial Screening of Some Indian Spices.

Moreaux, S.J.J., Nichols, J.L., Bowman, J.G.P., Hatfield, P.G., 2011. Psyllium Lowers Blood Glucose and Insulin Concentrations in Horses. Journal of Equine Veterinary Science, 31(4), pp. 160-65.

Nederlands huisartsen genootschap (2008), NHG- standaarden.

Venkata K.C.N., Swaroop A., Bagchi D., Bishayee A., (2017) A small plant with big benefits: Fenugreek (Trigonella foenum - graecum Linn,) for disease prevention and health promotion.

Williams C.A., Carlucci S.A., (2006), Oral vitamin E supplementation on oxidative stress, vitamin and antioxidant status in intensely exercised horses.