Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

Lente sale! Tot 25% korting op veel zomerse items!

Lente sale! Tot 25% korting op veel zomerse items!

Bossche Omroep (Oktober 2010)

Hotspot voor boer en buitenlui

Door Maria de Git

`s-HERTOGENBOSCH - Wel eens op zoek geweest naar een krabpaal voor de poes? Bij Agradi liggen al-leen al 114 verschillende soorten krabpalen op de plank. Agradi is een sterk groeiende webwinkel en marktleider op het gebied van online verkoop van dierenbenodigdheden. Het assortiment is breed. Alles voor dieren, van groot tot klein. Van paard tot schaap. Van konijn tot kat en hond. "We richten ons niet alleen op buitenlui. Ook de stadmens met cavia is onze klant.

Ze hebben alles voor de ruitersport, voor kleine en grote 'II huisdieren, boerderijdieren en voor 1111 stal en erf. Agradi algemeen directeur Oskar van Straat-en: "Maar liefst 75 procent van onze klanten heeft een paard. En meestal ook honden en katten." Ze groeien de pan uit. Voederbakken, afrasteringen, halsters, zadels en rijkleding. Maar ook caps en chique laarzen, gereed-schap en kippenhokken, meer dan 47.500 klanten bestellen jaarlijks de meest uiteenlopende artikelen. Bovendien is er een online dierenapotheek voor paarden, honden, katten, koeien en varkens, kippen, schapen en knaagdieren. Van Straaten: "Wij zijn een dierengroothandel maar dan op internet." Het bedrijf telt intussen zo'n twintig medewerkers die bijna allemaal een agrarische achtergrond hebben. "Onze medewerkers zijn goed op de hoogte van de markt. Veelal hebben ze een hond, kat of kleinvee. En daardoor een bijzondere feeling met het bedrijf. Er werken hier mensen die paardrijden en zelfs wed-strijden rijden.

Webwinkel 

Eind jaren tachtig begon Van Straaten en zijn vrouw Alexandra een post-orderbedrijf voor rundveehouders. Maar in twaalf jaar tijd is de boerenstand totaal veranderd. Dagelijks verdwijnen er in ons land een aantal rundveebedrijven. De stap van post-orderbedrijf naar webshop lag dus voor de hand. Tegenwoordig is Agradi een moderne webwinkel voor boeren, burgers en buitenlui. Van Straaten: "Bijboeren is populair. Boeren verzinnen allerlei nevenactiviteiten om hun inkomen aan te vullen, bijvoorbeeld met paardenpensions." Het gaat goed in de branche voor dierenbenodigdheden. De markt voor kleindieren, zeg maar hond, kat en konijn bedraagt in totaal een miljard euro. En daarvan is 500 miljoen euro diervoer en 500 miljoen toebehoren. Rijbroek of krabpaal Kopen op internet is populair. Steeds meer consumenten gaan shoppen met het virtuele winkelwagentje. On-derzoek toont aan dat veertig procent van die kopers eerst op het internet kijkt om zich te oriënteren, aldus Van Straaten: "Ze gaan prijzen vergelijken en pas daarna beslissen ze waar de aankoop gebeurt. Digitaal of in de 'echte' winkel. Natuurlijk zijn we ac-tief met een zo uitgebreid mogelijk assortiment. Op dit moment hebben we zo'n 17.000 artikelen en we willen doorgroeien naar 25.000. Ons voornemen is om alles op gebied van dierenbenodigdheden in huis te hebben of anders te bestellen. We hebben nadrukkelijk niet gekozen voor één specialisme. Agradi is dé grote dierenwinkel en dan niet alleen voor hond en kat maar voor alle dieren en hun benodigdheden. Zo hebben we afspraken gemaakt met leveranciers dat we van bepaalde merken gewoon alle producten in huis hebben. Of het nu gaat om een rijbroek of een krabpaal."

Oskar van Straaten Agradi.nl Bossche omroep 2010

Oskar van Straaten: "Huisdieren zijn heilig" Foto: Freek Jansen

Pilsje minder

De tijd van online pionieren is voorbij. Van Straaten over de hoge service-graad: "Binnenkort starten we met een gloednieuw klantinformatie systeem over prijs, product, beschikbaarheid en het orderproces. Zo kun je als klant je order stap voor stap volgen. Het systeem geeft dagelijks helder en up-to-date informatie over de status van de bestelling." De omzet van Agradi zal dit boekjaar stijgen met meer dan 35 procent. Hoe dat kan? Van Straaten: "Als het een beetje mee-zit, gaan we dit jaar naar de 3,8 miljoen omzet. Weliswaar is het gemiddelde orderbedrag gedaald maar het aantal orders neemt juist fors toe. Dat wij geen vrachtkosten berekenen, is ons sterke punt. Zo neem je alle argumenten weg om naar de dierenwinkel te rijden of de ruitershop. Als de prijs gelijk is of zelfs minder en je krijgt het ook nog gratis thuisbezorgd: tja, dan is de keus niet moeilijk meer." Agradi heeft geen last van crisis. Hoezo? Bezuinigen moeten we toch allemaal? Van Straaten lacht: "Ja, maar niet op ons huisdier. Hoe hard de recessie ook toeslaat, we besparen nu eenmaal niet op onze dieren. Desnoods een pilsje minder maar voordat een paard de deur uitgaat, moet er echt heel wat gebeuren. Huisdieren zijn heilig."