Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

Lente sale! Tot 25% korting op veel zomerse items!

Lente sale! Tot 25% korting op veel zomerse items!

Zo kom je af van vervelende dazen!

blogs_kerbl_dazenvallen.jpg

Eén van de grootste irritaties van paardeneigenaren… dazen! Nu de temperaturen weer stijgen en de paarden lekker in de wei staan is er ook weer overlast van dazen. Wil je weten wat je hieraan kunt doen? Lees dan snel verder!

Naast dat een dazenbeet voor jouw paard of pony erg vervelend kan zijn, raken veel paarden ook in paniek van dazen. Dit uit zich bijvoorbeeld in vluchtgedrag. Ook kunnen dazen een virusziekte overbrengen. Kortom, het is belangrijk om jouw paard of pony zo goed mogelijk te beschermen tegen dazen in de zijn of haar omgeving.

Naast vliegendekens en geursprays, is het gebruik van dazenvallen een hele effectieve manier om dazen en andere insecten uit de buurt van jouw paard te houden.

Hoe werkt een dazenval?

De meeste dazenvallen bestaan uit een zwarte bal met een opvangkoker. De zwarte bal hangt vrij waardoor deze wat heen en weer kan bewegen door de wind. Daarnaast wordt de zwarte bal opgewarmd door de zon. Deze combinatie zorgt ervoor dat de dazen aangetrokken worden tot de bal. Omdat een daas niet horizontaal kan vliegen, zal deze altijd omhoog vliegen om vervolgens in de opvangbeker terecht te komen. Hier zal de daas niet meer uit kunnen komen.

Welke dazenvallen zijn er?

Op onze website kun je diverse dazenvallen vinden. Hieronder hebben we er een aantal uitgelicht:

H-Trap Dazenval

De H-Trap dazenval is geschikt voor een weiland met maximaal 5 paarden of een oppervlakte van maximaal 10.000 vierkante meter. Voor grotere oppervlakken is het aan te raden om meerdere dazenvallen te plaatsen. Deze dazenval heeft een diameter van 1.20 meter en is 1.95 meter hoog.

H-Trap Mini Dazenval MT-Trap

Heb je een kleinere oppervlakte? Dan is deze H-Trap Mini Dazenval misschien wel iets voor jou! Deze dazenval is geschikt voor een oppervlakte van maximaal 100 vierkante meter, heeft een diameter van 40 centimeter en is 50 centimeter hoog. Naast een val voor dazen, kan deze val ook gebruikt worden voor wespen. Hiervoor is wel een speciale wespenlokstof nodig.

Kerbl Dazenval Eco TaonX

Deze dazenval is geschikt voor een oppervlakte van maximaal 5.000 vierkante meter en heeft een diameter van 80 centimeter.

Kerbl TaonX Dazenlijm Emmer

Ben je op zoek naar een goedkopere oplossing? Ook dat kan! Gebruik hiervoor bijvoorbeeld deze emmer van Kerbl. Je kunt deze emmer volledig insmeren met speciale dazenlijm. Ook op deze zwarte emmer zullen de dazen af komen. Vervolgens plakken ze, door de lijm, vast aan de emmer waardoor ze niet meer weg kunnen.

Bekijk alle dazenvallen en bijbehorende onderdelen op onze website!