Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

Wow! Profiteer nu van korting tot 25% op dekens van diverse merken

Wow! Profiteer nu van korting tot 25% op dekens van diverse merken

Blog Bucas: Het geheim van de Bucas Therapy dekens

merkenshopbanner_blogs_bucas_therapydekens.jpg

Een deken die zorgt voor soepelere spieren en een ontspannen paard, blessures en zwellingen helpt voorkomen en een hoog draagcomfort biedt: dat is waar de Bucas Therapy-producten voor staan. Door de speciale therapeutische stof worden magnetische velden, die het paard van nature aanmaakt, opgevangen en terug gereflecteerd. Hierdoor wordt de bloedcirculatie gestimuleerd, die op haar beurt weer zorgt voor alle bovengenoemde voordelen.

Light, Cooler en Turnout
De Bucas Therapy-lijn, voor paarden, bestaat uit verschillende producten. De Bucas Therapy Light, de Bucas Therapy Cooler en de Bucas Therapy Turnout zijn de basis van deze veelzijdige collectie.

De Bucas Therapy Light is een lichte stal- en transportdeken. De bovenlijn van deze deken is gemaakt van de speciale therapeutische stof en de onderzijde is gemaakt van een fijnmazige, open stof die zorgt voor een goede luchtcirculatie. Dit maakt deze deken zeer geschikt voor de warmere dagen. Tevens kun je de Therapy light als onderdeken gebruiken.

De Bucas Therapy Cooler is een fijne, stevige stal-, onder- en transportdeken. Deze multifunctionele deken combineert de therapeutische stof met de stay-dry stof. De stay-dry stof neemt razendsnel vocht op, en is daardoor uitermate geschikt als zweetdeken. Als onderdeken biedt de Bucas Therapy Cooler 15 graden extra isolatie aan de set.

Met de onverwoestbare Bucas Therapy Turnout is jouw paard niet alleen beschermd tegen alle invloeden van buitenaf, maar ervaart hij/zij ook het comfort van de therapeutische stof. Deze waterdichte en ademende buitendeken is gemaakt van de oersterkte ballistic nylon buitenstof en heeft een zijdezachte dermo-care voering.

De Bucas Therapy Turnout komt in drie varianten; de Bucas Therapy Turnout 50, de Bucas Therapy Turnout 150 en de Bucas Therapy Turnout 300, die ieder een andere temperatuurmarge kennen. Dit komt door het verschil in vulling. Zo is de Bucas Therapy Turnout 50 het beste te gebruiken bij temperaturen variërend van 0 tot +14 graden. De Bucas Therapy Turnout 150 biedt het paard bescherming bij temperaturen variërend van -10 tot +12 graden, en de Bucas Therapy Turnout 300 houd het paard comfortabel en warm van +10 tot wel -20 graden.

banner_blogs_bucas_therapydekens_temperatuurbereik.jpg

Combi Neck
Naast de dekens biedt Bucas ook bijpassende halstukken (Combi Neck) aan. Hiermee verleng je de therapiewerking over de hals, en bescherm je – bij de Bucas Therapy Turnout Combi Neck – jouw paard tegen regen, die via de hals een weg naar binnen kan vinden.

Big Neck
Speciaal voor paarden met een grotere hals, denk aan; Friezen, Andalusiërs en hengsten, zijn er Big Neck varianten beschikbaar. Deze dekens bieden dezelfde voordelen als bovenstaande dekens, maar beschikken over een extra grote halsopening. Hierdoor ervaren deze paarden net zoveel draagcomfort.

De Therapy-dekens kunnen 24/7 gedragen worden. Echter raden wij wel aan om het gebruik op te bouwen, en het paard daarbij goed in de gaten te houden.