Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

Lente sale! Tot 25% korting op veel zomerse items!

Lente sale! Tot 25% korting op veel zomerse items!

None

Tips voor zomerkriebels, welke deken kun je het beste gebruiken?

07-04-2023

Zomerkriebels voorblijven

Tijdens de zomermaanden worden paarden vaak geplaagd door vliegen en andere bijtende insecten. Deze insecten zijn niet alleen een constante irritatie voor je paard, maar kunnen ook allergische reacties of infecties veroorzaken of zelfs ziektes verspreiden.

Zomerkriebels ontstaan wanneer een paard of pony allergisch is voor het speeksel van bepaalde insectensoorten. Het immuunsysteem overreageert en dit veroorzaakt veel jeuk op de plaatsen waar de muggen hebben gestoken. Zodra jouw paard gaat schuren, zal het moeilijk zijn om hier weer vanaf te komen. De meest getroffen plekken zijn vaak de staart en manen. Preventie is beter dan genezen, dus zorg ervoor dat je vroeg maatregelen neemt! Zo kun je het beste in het voorjaar al jouw paard beschermen met een vliegendeken.

Zorg voor bescherming

Shires Equestrian heeft een groot assortiment aan vliegendekens en -maskers ontwikkeld om jouw paard door de zomermaanden heen te helpen. De items zijn gemaakt van stoffen die jouw paard goed beschermen en die ademend, UV-werend en sneldrogend zijn.

De Highlander Plus Eczeemdeken Sweet-Itch Combo biedt jouw paard volledige bescherming van de lente tot de nazomer. Het halsstuk van deze deken is lang genoeg om de volledige hals van jouw paard te beschermen, zelfs tijdens het grazen. Daarnaast heeft de deken een extra lange staartflap en een verstelbare buikflap voor extra bescherming. Verder heeft de deken schouderplooien en voering bij de schouders voor extra comfort en is de deken tot 90% UV-werend.

Is jouw paard kopschuw? Dan is de Tempest Plus eczeemdeken een goede optie! Het halsstuk vermijdt de oren, maar biedt toch goede bescherming. De deken is voorzien van een zeer ademende stof die 90% UV-werend is. Verder heeft de deken een grote verstelbare buikflap en een staartflap voor maximale bescherming.

Vliegenmaskers en beenbeschermers kunnen extra bescherming bieden. Het FlyGuard Pro-assortiment is uitgebreid en biedt items die het hoofd, de oren en de neus van jouw paard beschermen tegen vervelende insecten. De ARMA anti-vliegen beenbeschermers zijn gemaakt van lichtgewicht materiaal en zijn ergonomisch gevormd. De 3D Air Motion Stof zorgt ervoor dat er wel luchtcirculatie mogelijk is maar dat insecten worden geweerd van de benen.

Aanvullende maatregelen

Er zijn ook aanvullende maatregelen die je als paardeneigenaar kunt nemen om jouw paard te helpen beschermen tegen deze vervelende insecten. Zo kun je jouw paard wassen of gels of sprays aanbrengen. Hiermee kun je delen van het lichaam bereiken die een deken of vliegenmasker niet kunnen beschermen. Probeer het assortiment van Ezi-Groom eens! Dit bevat onder andere citronella shampoo, -gel en -spray. Er zijn ook sprays en gels die je niet uit hoeft te spoelen. Ideaal voor onderweg, bijvoorbeeld op wedstrijd! Voor paarden die veel jeuk hebben, kunnen verzorgingsproducten met aloë vera, teunisbloem of tea tree zowel rustgevend als reinigend werken.

Pas je dagelijkse routine aan

Je paard uit de hitte houden kan een effectieve manier zijn om jouw paard zo veel mogelijk weg te houden bij vervelende insecten. In de zomer zetten veel paardeneigenaren hun paard overdag op stal en ‘s nachts buiten. Zorg ervoor dat de stallen goed schoon en opgefrist zijn. Schoon en droog strooisel is veel minder aantrekkelijk voor vliegen, aangezien warm en vochtig strooisel een perfecte broedplaats voor insecten is.

Tijdens de schemering zijn muggen extra actief en daarom is het van belang om hier rekening mee te houden bij paarden die hier gevoelig voor zijn. Zorg ervoor dat deze paarden een deken op hebben met kleine mazen. Houd ook drinkbakken en emmers schoon om te voorkomen dat dit een broedplaats voor insecten wordt.

Je kunt het beste vroeg beginnen met de preventie van zomerkriebels. Doe dit al vanaf maart of zelfs eerder als de temperaturen al eerder beginnen op te lopen. Bekijk alle items van Shires in onze merkenshop en zorg ervoor dat jouw paard comfortabel de zomermaanden doorkomt!