Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

Lente sale! Tot 25% korting op veel zomerse items!

Lente sale! Tot 25% korting op veel zomerse items!

Ben jij al klaar voor het najaar?

Blog_Bucas_Dekens.jpg

Nu we de zwoele zomerdagen langzaam weer gaan verruilen voor koudere herfstdagen is het tijd om de (najaars)dekens uit de kast te halen. Maar welke dekens zijn ideaal voor de druilerige herfstdagen? En wat doe je als je de deken niet meer nodig hebt? Lees snel verder!

Dekenmaat bepalen
Voordat je jouw wensenlijstje samenstelt voor een (nieuwe) deken is het van belang om jouw paard op te meten. De dekenmaat bepaal je door het opmeten van de onderlengte van jouw paard. Je begint met meten bij het midden van de borst. Hierna ga je met het meetlint in een horizontale lijn naar het verste puntje van de bil. Mocht je het moeilijk vinden om dit punt te bepalen, zet jouw paard dan denkbeeldig tegen een muur of stalwand. Het punt dat als eerste de muur of stalwand raakt, is het eindpunt van de meting. Het meten kan met een Bucas-meetlint, waarbij je de dekenmaat meteen kunt aflezen, of met een standaard meetlint. In onderstaande tabel kun je dan aflezen welke dekenmaat jouw paard nodig heeft.

rugsizes_bucas.jpg

De fijnste dekens voor het najaar
Wanneer je de dekenmaat van jouw paard bepaald hebt en jouw wensenlijstje compleet is, kan de zoektocht naar een deken beginnen. Op bucasnederland.nl kan dit eenvoudig d.m.v. het filteren op na-/voorjaarsdekens of door het gebruiken van de keuzehulp. In de keuzehulp voer je al jouw voorkeuren in en krijg je een selectie van alle dekens die aan jouw wensen voldoen. Hieronder alvast een kleine selectie aan fijne najaarsdekens.

De Bucas Therapy Light leent zich uitstekend voor de winderige, druilerige najaarsdagen. Deze unieke outdoordeken heeft het vermogen om de bloedcirculatie van jouw paard te stimuleren. De therapeutische stof in deze deken vangt namelijk magnetische velden die het paard van nature maakt op en reflecteert deze terug. Dit zorgt voor soepelere spieren en helpt blessures en zwellingen te voorkomen. Daarnaast is deze deken water- en winddicht.

De Bucas Smartex Rain is dé ideale najaarsdeken. Deze oersterke deken is gemaakt van de waterdichte en ademende ballistic nylon buitenstof, een stof die het paard in vrijwel alle omstandigheden beschermt. Ook beschikt deze deken over een unieke voering: de stay-dry voering. Deze werkt als een zweetdeken waardoor de deken op een nat paard gelegd kan worden. Ideaal voor na een training in regenachtige weersomstandigheden.

De Bucas Freedom Turnout is een fijne basic op buiige dagen. Deze betaalbare buitendeken beschikt over alle eigenschappen die een goede basic moet hebben. De waterdichte en ademende stoffen zorgen voor de juiste bescherming. Een leuke bijkomstigheid is dat deze deken ieder winter- en zomerseizoen verschijnt in twee limited edition kleuren.

Wil je helemaal flitsend het najaar door? Kies dan voor een bijpassend halster bij jouw gloednieuwe deken.

Verzorgen deken
Wanneer je in of na het seizoen van deken wisselt, is het heel belangrijk om de deken schoon op te bergen op een droge plek. Een deken komt tijdens het dragen namelijk gegarandeerd in aanraking met viezigheid zoals zand, mest en urine. De laatstgenoemden kunnen zeer schadelijk zijn voor de deken, omdat zij van nature ammonia bevatten. Door het langdurig inwerken van ammonia uit mest en urine kan de coating aangetast worden. De unieke eigenschappen van de deken kunnen hierdoor verloren gaan. Om dit te voorkomen is het van groot belang om de deken tijdig te wassen. Dit doe je door het volgen van de Bucas wasvoorschriften. Was uitsluitend met de Bucas Rug Wash en behandel de deken met de Bucas Rug Conditioner. Alleen op deze manier weet je zeker dat je de deken op de juiste manier verzorgt.

Meer weten over wassen? Lees dan deze blog: Blog Bucas: Tips om je winterdeken op te bergen voor het voorjaar!

Blog geschreven door Bucas.