Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

MEGA Horseware SALE! 25% korting op ALLES! Actievoorwaarden >>

MEGA Horseware SALE! 25% korting op ALLES! Actievoorwaarden >>

Peesbeschermers

Koop online bij Agradi de voordeligste peesbeschermers voor jouw paard!
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
 1. Sale
  Harry Horse Peesbeschermers Navy
  € 22,95 € 17,21 -25%

  Harry Horse Peesbeschermers Navy

  (114)
 2. Sale
  BR Peesbeschermers Ultimo Zwart
  € 54,95 € 43,96 -20%

  BR Peesbeschermers Ultimo Zwart

  (91)
 3. Sale
  Harry Horse Peesbeschermers Zwart
  vanaf € 17,21 -25%

  Harry Horse Peesbeschermers Zwart

  (114)
 4. Sale
  BR Peesbeschermers Ultimo Bruin
  € 54,95 € 43,96 -20%

  BR Peesbeschermers Ultimo Bruin

  (91)
 5. Sale
  BR Peesbeschermers Xcellence Zwart
  € 34,95 € 27,96 -20%

  BR Peesbeschermers Xcellence Zwart

  (43)
 6. Riding World Peesbeschermers Zwart
  vanaf € 15,90

  Riding World Peesbeschermers Zwart

  (9)
 7. LeMieux Peesbeschermers Derby ProJump Black
  € 65,95

  LeMieux Peesbeschermers Derby ProJump Black

  (7)
 8. Riding World Peesbeschermers Marineblauw
  vanaf € 15,90

  Riding World Peesbeschermers Marineblauw

  (9)
 9. Populaire merken

Aantal per pagina:
24 96

Peesbeschermers zijn de bekendste beenbeschermers voor paarden. Er wordt veelvuldig gebruik van gemaakt in de verschillende disciplines. Maar paarden die in de paddock of weide staan dragen regelmatig peesbeschermers voor bescherming van de kwetsbare pezen. Neem snel een kijkje in het assortiment van Agradi!

Door de harde buitenkant van de peesbeschermers worden de voorbenen van het paard beschermd tegen het aantikken door de achterhoeven. De klap van de achterhoeven wordt verdeeld over het oppervlak van de peesbeschermer, waardoor de kans op een vervelende blessure wordt verminderd. Vaak worden peesbeschermers gebruikt in combinatie met strijklappen voor de achterbenen. De strijklappen zijn los verkrijgbaar in de categorie strijklappen, maar ook zijn er verschillende peesbeschermersets verkrijgbaar. De peesbeschermers zijn onder andere verkrijgbaar van de merken Harry’s Horse, HKM, BR en Imperial Riding. Voor producten specifiek van deze merken kun je een kijkje nemen op de merken pagina. De peesbeschermers in het assortiment van Agradi zijn er in alle soorten en maten, van shetlander tot extra full!

Er zijn vele verschillende voeringen verkrijgbaar voor peesbeschermers. Met ademende voering als leer of schapenbont wordt voorkomen dat de pezen van het paard te warm worden tijdens het rijden. Het meest voorkomend zijn peesbeschermers met een voering van neopreen. Naast een keuze maken aan de hand van het materiaal, wordt ook vaak gekeken naar de sluiting van de peesbeschermer. Het meest voorkomend zijn peesbeschermers met een handige klittenbandsluiting. Echter moet er wel voor opgepast worden dat er niet te veel zand of ander vuil tussenkomt, waardoor het klittenband minder goed vast blijft zitten. Daarnaast kan er ook voor gekozen worden voor een kliksluiting welke gemakkelijk en snel zijn in het gebruik.

Bij het aanschaffen van peesbeschermers is het belangrijk dat deze goed passen bij het paard. Het paard mag immers niet worden belemmerd in zijn beweging. Om te kijken of de peesbeschermer past kun je het been van het paard optillen. Wanneer je merkt dat het paard zijn been niet goed kan buigen of de peesbeschermer in zijn been prikt, dan is deze waarschijnlijk te groot. Ook mag de peesbeschermer niet te laag over de kogel zitten. Bij het bevestigen van de peesbeschermer is het daarnaast belangrijk om te kijken of deze niet te strak zit, aangezien dit de bloedsomloop kan belemmeren. Ook mogen ze ook niet te los zitten, aangezien dan de kans bestaat dat ze gaan afzakken tijdens het rijden. Voor of na het rijden is het ook altijd aan te raden om het zand uit de peesbeschermer te verwijderen, om schuren en irritatie te voorkomen.

Voor het verzorgen van jouw paarden kun je terecht bij onze apotheek. Ook hebben wij een Paardengezondheidswijzer met veel informatie, bijvoorbeeld over hoefbevangenheid bij paarden. Tenslotte kun je voor peesbeschermers die in de uitverkoop/opruiming zijn, terecht op onze Sale pagina. Koop hier jouw peesbeschermers voor de scherpste prijs op Agradi.nl!