Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 23:59 besteld, morgen verzonden
90 dagen gratis retour *
Agradi

Pijpkousen

Koop online bij Agradi de voordeligste pijpkousen voor het paard! Meer informatie

0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
LeMieux Beenbeschermers Grafter Brushing Chilli
€ 41,95

LeMieux Beenbeschermers Grafter Brushing Chilli

(0)
Nieuw
Equilibrium Beenbeschermers Tri-Zone Wit
€ 54,99

Equilibrium Beenbeschermers Tri-Zone Wit

(0)

Populaire merken

Aantal per pagina:

Net als peesbeschermers lopen de pijpkousen vanaf de kogel omhoog. Op deze manier beschermen ze de benen en de vetlok van het paard tegen peesletsel en beschadigingen van de kogel.

Pijpkousen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Pijpkousen worden veelvuldig gebruikt om de voorbenen van het paard te beschermen. Echter kunnen vele pijpkousen ook voor de achterbenen gebruikt worden. In sommige gevallen wordt geadviseerd om voor de achterbenen een maat groter te bestellen. Wanneer men pijpkousen voor de achterbenen gaat bestellen is het dus raadzaam om de beschrijving van het product goed door te lezen.

Een eerste variant waarvoor men kan kiezen zijn de pijpkousen met een harde binnenkant. Deze pijpkousen beschermen de binnenkant van de kogel en het pijpbeen. Ze worden bevestigd met een klittenbandsluiting aan de buitenkant van het been.

Daarnaast kan gekozen worden voor een variant waarbij zich een extra klittenbandsluiting onder de kogel bevindt. Deze pijpkousen bieden het paard extra steun op de strijkplekken. Op deze manier worden het binnenbeen, de kogel en de vetlok van het paard optimaal beschermd. Dit soort pijpkousen is volledig gemaakt uit flexibel materiaal en heeft dus geen harde binnenkant.

Als laatste kan gekozen worden voor anatomisch gevormde pijpkousen, deze beschermen zowel de benen als de hoeven van het paard. Deze pijpkousen zijn als het ware een combinatie van beenbeschermers en springschoenen. De pijpkousen zijn te bevestigen met een klittenbandsluiting en hebben vaak een harde binnenkant voor optimale bescherming.

Pijpkousen zijn gemaakt van verschillende materialen, er is onder andere keuze uit non-slip neopreen of Pro Mesh BASF TPU materiaal. Imperial Riding, BR en Pfiff zijn de grootste merken welke in deze categorie te vinden zijn. Voor producten specifiek van deze merken kun je een kijkje nemen op de merken pagina.

De Agradi stickerkorting is toepasbaar op een groot aantal artikelen in onze ruitershop, zo ook op veel artikelen in de categorie pijpkousen voor paarden. Voor het verzorgen van jouw paarden kun je terecht bij onze Dierendrogist. Ook hebben wij een Paardengezondheidswijzer, met informatie bijvoorbeeld over hoefbevangenheid bij paarden. Tenslotte kun je voor pijpkousen voor paarden die in de uitverkoop/opruiming zijn, terecht op onze sale pagina. Koop hier jouw pijpkousen voor de scherpste prijs op Agradi.nl!