Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *
Agradi

Hoofdstellen

Ben je op zoek naar een nieuw hoofdstel? Bij ons vind je een uitgebreid assortiment aan hoofdstellen! Meer informatie

0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Sale
Effol Mondboter Appel
Vanaf€ 2,99

Effol Mondboter Appel

(181)
Sale
Harry's Horse Ledervet
€ 7,95€ 6,81-14%

Harry's Horse Ledervet

(171)
Sale
NAF Leather Quick Clean 750ml
€ 14,50€ 10,99-24%

NAF Leather Quick Clean 750ml

(4)
Sale
Effax Leerbalsem 500gr
€ 13,95€ 9,71-30%

Effax Leerbalsem 500gr

(61)
Effol Handcreme Rider 75ml
Effol Handcreme Rider 75ml
Gratis
Rapide Ledervet Blank 150ml
€ 8,75€ 7,99-9%

Rapide Ledervet Blank 150ml

(47)
Leovet Leather Care Quick & Easy 250ml
€ 8,44€ 7,94-6%

Leovet Leather Care Quick & Easy 250ml

(14)
Sale
Star Bitloos Hoofdstel Zwart
€ 59,95€ 52,99-12%

Star Bitloos Hoofdstel Zwart

(12)
Kerbl Hoofdstel Classic Leer Klassiek Bruin
€ 39,99€ 37,99-5%

Kerbl Hoofdstel Classic Leer Klassiek Bruin

(61)
Sale
Effax Leerglanssponsje Speedy Shine
€ 4,95€ 4,12-17%

Effax Leerglanssponsje Speedy Shine

(36)
EQUITHÈME Startnummer met 3 cijfers
€ 3,79€ 3,43-9%

EQUITHÈME Startnummer met 3 cijfers

(12)
Leovet Leather Care Intensive 250ml
€ 7,95€ 7,83-2%

Leovet Leather Care Intensive 250ml

(0)
Sale
Effax Leer-combi Spray 500ml
€ 15,95€ 13,99-12%

Effax Leer-combi Spray 500ml

(40)
PS of Sweden Hoofdsteltas Bruin
€ 7,90€ 7,74-2%

PS of Sweden Hoofdsteltas Bruin

(8)
Sectolin Saddle Soap Spray 500ml
€ 10,95

Sectolin Saddle Soap Spray 500ml

(94)
Sale
Harry's Horse Lederzeep met Spons 500ml
€ 9,94€ 8,99-10%

Harry's Horse Lederzeep met Spons 500ml

(92)
Sale
Harry's Horse Sperriem Economy Zwart
€ 5,95€ 4,80-19%

Harry's Horse Sperriem Economy Zwart

(33)
Sale
Rapide Ledervet Blank 1L
€ 17,50€ 14,99-14%

Rapide Ledervet Blank 1L

(180)

Populaire merken

Aantal per pagina:
24

Verschillende soorten hoofdstellen

We verkopen onder andere hoofdstellen van de merken BR, Harry’s Horse en HKM.

Een hoofdstel wordt gebruikt tijdens het paardrijden. Een hoofdstel kan je gebruiken ter ondersteuning van je hulpen om te sturen en te remmen. Er zijn heel veel soorten hoofdstellen die worden gebruikt voor verschillende disciplines van de paardensport. Ieder hoofdstel heeft zo zijn eigen voordelen en kan op die manier voor specifieke gebruiksdoelen ingezet worden. Grofweg heb je Trenshoofdstellen, Stang- en Trenshoofdstellen en Bitloze hoofdstellen. Alle verschillende soorten hoofdstellen zijn ook in verschillende maten verkrijgbaar. Zo kan je zowel een hoofdstel voor je mini shetland pony bij Agradi kopen als bij je enorme Shire met een maat extra full. Zwart is de meest gebruikte kleur bij hoofdstellen, maar ook bruin wordt steeds meer populair. Daarnaast kan je hoofdstellen krijgen met chique lakleer of zelf met allerlei vrolijke kleuren.
Frontriemen spelen een steeds belangrijkere rol bij het kiezen van een hoofdstel. Met name frontriemen met glitters en/of steentjes vallen goed in de smaak bij veel mensen. Heb je het ideale hoofdstel gevonden maar is de frontriem niet naar je smaak? Dan kan je deze wellicht vervangen door een andere frontriem uit ons assortiment.

Trenshoofdstellen

Trenshoofdstellen vormen de grootste groep. Er is onderscheid te maken aan de hand van het soort neusriem dat gecombineerd is met het Trenshoofdstel.

De meest populaire trenshoofdstellen zijn hoofdstellen met gecombineerde neusriem. Dit is een hoofdstel met een hoge neusriem, gecombineerd met een sperriem. De hoge neusriem is vaak een aansnoerneusriem en de neusriemen zijn in verschikkende diktes, naar smaak van onze klanten. Ook verkopen wij hoofdstellen met lage neusriem. Een lage neusriem wordt ook wel africhtingsneusriem of Hannoveraanse neusriem genoemd en wordt vaak gebruikt voor het beleren van jonge paarden. Een hoofdstel met lage neusriem zorgt er voor dat het bit stiller in de mond van het paard ligt, hierdoor kan het paard een stillere aanleuning krijgen.

Voor de springsport wordt vaak een hoofdstel met Mexicaanse neusriem gebruikt. Deze neusriem zorgt voor meer druk op één bepaalde plek op de neus wanneer het paard de mond opent. Dit maakt de neusriem geschikt voor felle paarden, die soms sterk kunnen worden.

Veel van bovenstaande trenshoofdstellen hebben een anatomische vormgeving door bijvoorbeeld een voorgevormde neusriem of kopstuk. Een geheel apart hoofdstel binnen de anatomische hoofdstellen is het Micklem hoofdstel. Dit hoofdstel is van alle kanten zo ontworpen dat het paard zo min mogelijk hinder kan ondervinden aan het hoofdstel. De Micklem competition Bridle is met zijn smallere riempjes en fijner leer iets eleganter en wordt vaak voor wedstrijden gebruikt.

Bitloze hoofdstellen

Agradi verkoopt ook bitloze hoofdstellen. Deze hoofdstellen worden gebruikt zonder bit. Het paard reageert dan op druk op de neus en/of achter de oren. Dit kan op verschillende manieren, zoals kaakgekruist, kingekruist en als sidepull. Sommige gebruikers van onze bitloze hoofdstellen zijn fanatieke gebruikers welke niets anders meer wensen te gebruikten dan een hoofdstel zonder bit. Daarnaast zijn er ook veel mensen die het leuk vinden om voor de afwisseling met een bitloos hoofdstel te rijden. Soms voor in het bos, maar ook als test om na te kunnen gaan hoe goed je training bevestigd is wanneer je het bit als hulp weg haalt.

Er is 1 hoofdstel welke geschikt is voor zowel de ruiter met bit, de bitloze ruiter als degene die fanatiek zijn met longeren. Dat is de Rambo micklem multi bridle. Dit hoofdstel heeft een ringetje op de neus waarmee je tijdens het longeren perfect stelling kan vragen. Je kan er op dezelfde manier mee met bit rijden als de competition variant en daarnaast kan je er ook nog op verschillende manieren bitloos mee rijden. Bitloos rijden kan je met dit hoofdstel zowel met druk op de kin, kaakgekruist en als sidepull. Wanneer je van afwisseling houdt of er nog niet helemaal uit bent op welke manier jij en je paard het rijden prettig vinden dan biedt dit hoofdstel je alle mogelijkheden om erachter te komen wat bij jullie past.

Stang- en Trenshoofdstel

Voor hogere dressuur wordt vaak een stang- en trenshoofdstel gebruikt. Dit hoofdstel bevat twee bitten, een stang en een trens. Hiermee kan de ruiter fijnere hulpen doorgeven aan het paard. Vanwege de verfijning is dit hoofdstel alleen geschikt voor de zeer ervaren ruiter. In de dressuursport mag men vanaf de klsse Z1 met dit hoofdstel rijden. Bij ons vind je normale en rondgenaaide stang- en trenshoofdstellen. Ook hebben we hoofdstellen met lakleer in het assortiment.

Teugels voor je hoofdstel

Bij een hoofdstel horen natuurlijk teugels. Vaak wordt er al een standaard setje bij het hoofdstel geleverd. Maar teugels zijn er in vele materialen en soorten grip. Daarom zijn er ook hoofdstellen welke zonder teugels geleverd worden, daardoor heb je de mogelijkheid zelf teugels bij het hoofdstel te zoeken welke perfect aansluiten bij je wensen en verwachtingen. Ga je een hoofdstel kopen welke zonder teugels geleverd wordt of heb je specifieke wensen voor je teugels ? Dan kan je op onze webshop vast een geschikt paar vinden!

Naast hoofdstellen verkoopt Agradi ook diverse toebehoren zoals neusriemen en andere onderdelen. Wil je je hoofdstel netjes op kunnen hangen dan kan je daarvoor hoofdstelhangers gebruiken. Daarnaast verkopen we alle middelen om je hoofdstel goed te kunnen onderhouden.