Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 23:59 besteld, morgen verzonden
Gratis retour binnen 90 dagen *

Winteruitverkoop: tot 50% korting! | 30% korting op diverse Eskadron collecties!

Winteruitverkoop: tot 50% korting!

Paarden verzorging

 1. Agradi's keuze
  Cowboy Magic Detangler & Shine
  vanaf € 3,75 -5%

  Cowboy Magic Detangler & Shine

  (620)
 2. Agradi's keuze
  Sectolin Equishine
  vanaf € 6,99 -22%

  Sectolin Equishine

  (790)
 3. Magic Brush Borstel Soft Light Blue
  € 5,99

  Magic Brush Borstel Soft Light Blue

  (15)
 4. Sale
  Sectolin Losse Vernevelaar voor 1ltr
  € 1,50 € 1,12 -25%

  Sectolin Losse Vernevelaar voor 1ltr

  (27)
 5. Outlet
  HKM Manenstiekjes Wit
  € 1,69 € 0,72 -57%

  HKM Manenstiekjes Wit

  (2)
 6. Agradi's keuze
  IR SL-IX Borstelblok
  vanaf € 2,79 -14%

  IR SL-IX Borstelblok

  (534)
 7. Agradi's keuze
  Cowboy Magic Super Bodyshine
  vanaf € 4,70 -5%

  Cowboy Magic Super Bodyshine

  (268)
 8. Sale
  Kerbl Roskam Rubber Groot Zwart
  € 2,29 € 1,72 -24%

  Kerbl Roskam Rubber Groot Zwart

  (180)
 9. Sale
  BR Schaar
  € 8,95 € 8,05 -10%

  BR Schaar

  (44)
 10. Sale
  Harry's Horse Borstel Zacht Glans
  € 3,95 € 2,96 -25%

  Harry's Horse Borstel Zacht Glans

  (29)
Aantal per pagina:
20 100

Voor het wegpoetsen van stof en zand kun je een rosborstel gebruiken. Agradi verkoop verschillende soorten rosborstels, van rubber, kunststof of metaal. Ook helpt een rosborstel bij het verwijderen van haar als het paard in de rui is. Het is belangrijk om het paard dan goed te borstelen, omdat losse haren kunnen gaan kriebelen. Voor het verwijderen van zand is een harde borstel zeer geschikt. Met een harde borstel poets je met de haren mee, waardoor het zand wordt verwijderd. Bij Agradi vind je harde borstels in allerlei kleuren, van roze tot groen of met bloemetjesprint. Na de harde borstel wordt vaak een zachte borstel gebruikt. De zachte borstel zorgt er voor dat de laatste stofresten worden verwijderd en dat de vacht van het paard gaat glanzen. Er zijn zachte borstels met synthetische haren, maar ook met echte haren. De borstels met echte haren zorgen voor extra veel glans. Voor een optimaal glanzende vacht kun je een poetshandschoen van lamsvel gebruiken. Door het vet in de schapenvacht gaan het paard mooi glanzen.

De hoeven verdienen ook extra aandacht. Als het paard op stal staat, kan er mest en zaagsel in de hoeven komen. Dit moet elke dag met een hoevenkrabber worden verwijderd. Ook na het rijden moet je de hoeven goed uitkrabben om vuil en steentjes te verwijderen. Als je dit laat zitten kan het gaan irriteren in de hoeven. Agradi heeft verschillende soorten hoevenkrabbers, met of zonder borsteltje. Ook tijdens het buitenrijden is het verstandig om een hoevenkrabber mee te nemen. Zo kun je altijd de hoeven uitkrabben als er bijvoorbeeld een scherp steentje in komt.

Als je op wedstrijd gaat met je paard, is het de bedoeling dat het paard netjes getoiletteerd en ingevlochten is. De manen van een paard kun je invlechten met manenelastiekjes of invlechtgaren. Bij Agradi vind je een uitgebreid assortiment aan manenelastiekjes. We verkopen losse zakjes met elastiekjes en elastiekjes in voordeelemmertjes. We hebben bijvoorbeeld ook de Harry’s Horse Magic Braids elastiekjes in onze webshop.

Om paarden te wassen bestaat er speciale paardenshampoo. Deze shampoo is extra zacht voor de huid zodat het huidvet van het paard zo goed mogelijk behouden blijft. Dit heeft het paard namelijk nodig ter bescherming van de huid en tegen de kou. Een bekend paardenshampoo merk is Cowboy Magic. Agradi biedt veel soorten artikelen van dit merk, waaronder de populaire glansspray van Cowboy Magic. Na het wassen is het belangrijk om het paard goed af te drogen. Dit kan onder andere met een zweetmes. Met een zweetmes trek je het water van het paard af. Uiteraard kun je dit ook gebruiken als het paard flink heeft gezweet. Agradi verkoopt zweetmessen van plastic en metaal. Om al je poetsspullen op te bergen hebben we mooie poetsboxen. Deze poetskisten zijn er in verschillende kleuren en maten. Ook zijn er poetsboxen waar je op kan staan. Dit is handig voor bijvoorbeeld het invlechten van je paard.