Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 23:59 besteld, morgen verzonden
90 dagen gratis retour *
Agradi

Beenbeschermersets

Bekijk hier het assortiment aan Peesbeschermersets bij Agradi! Meer informatie

0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
HB Beenbeschermerset Paars Shetland
€ 36,95

HB Beenbeschermerset Paars Shetland

(2)
Catago Beenbeschermers Set van 4 Zwart
€ 79,95€ 78,98-1%

Catago Beenbeschermers Set van 4 Zwart

(1)
HB Beenbeschermerset Teddy Zwart Shetland
€ 39,95

HB Beenbeschermerset Teddy Zwart Shetland

(0)
Sale
Horka Beenbeschermerset Bont Blauw
Vanaf€ 68,15-20%

Horka Beenbeschermerset Bont Blauw

(19)
HB Beenbeschermerset Roze Shetland
€ 36,95

HB Beenbeschermerset Roze Shetland

(2)

Populaire merken

Aantal per pagina:
24

Peesbeschermers worden gebruikt om de kwetsbare pezen van het paard te beschermen. In de springsport worden peesbeschermers veelvuldig gebruikt, maar ook in de dressuursport worden regelmatig peesbeschermers gebruikt.

Door de harde buitenkant van de peesbeschermers worden de voorbenen van het paard beschermd tegen het aantikken door de achterhoeven. De klap van de achterhoeven wordt verdeeld over het oppervlak van de peesbeschermers, waardoor de kans op een vervelende blessure wordt verminderd. Ook de strijklappen voor de achterbenen van het paard hebben een harde buitenkant, waardoor ook deze goed beschermd worden tegen het aantikken.

Peesbeschermers worden in vrijwel alle disciplines gebruikt, zowel in de dressuur-, spring- en mensport. Door de harde buitenkant worden peesbeschermers ook regelmatig gebruikt wanneer het paard in de wei of de paddock staat. Er zijn vele verschillende voeringen verkrijgbaar voor peesbeschermers. Met ademende voering als leer of schapenbont wordt voorkomen dat de pezen van het paard te warm worden tijdens het rijden. Het meest voorkomend zijn peesbeschermers met een voering van neopreen. In het assortiment zijn onder andere de merken BR, HKM en Imperial Riding verkrijgbaar.

Bij het aanschaffen van peesbeschermers en strijklappen is het belangrijk dat deze goed passen bij het paard. Het paard mag niet worden belemmerd in zijn beweging door de peesbeschermer. Om te kijken of de peesbeschermer past, kun je het been van het paard optillen. Wanneer je merkt dat het paard zijn been niet goed kan buigen of de peesbeschermer in zijn been prikt, dan is deze te groot. Ook mag de peesbeschermer niet te laag over de kogel zitten. Bij het bevestigen van de peesbeschermer is het belangrijk om te kijken of deze niet te strak zit, aangezien dit de bloedsomloop kan belemmeren. Daarnaast mogen ze ook niet te los zitten, aangezien dan de kans bestaat dat ze gaan afzakken tijdens het rijden. Voor de strijklappen geldt eigenlijk hetzelfde, ook deze mogen niet te laag over de kogel zitten. Wanneer de strijklappen te los zitten, kunnen ze afzakken of gaan draaien. Vandaar dat het belangrijk is dat goed wordt gekeken of de strijklappen, en peesbeschermers, goed passen bij jouw paard.

Voor het verzorgen van jouw paarden kun je terecht bij onze apotheek. Ook hebben wij een Paardengezondheidswijzer, met informatie bijvoorbeeld over hoefbevangenheid bij paarden. Tenslotte kun je voor peesbeschermersets voor paarden die in de uitverkoop/opruiming zijn, terecht op onze sale pagina. Koop hier jouw peesbeschermersets voor de scherpste prijs op Agradi.nl!