Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *
Agradi

Afrastertesters

Ondanks dat niet iedereen een afrastertester heeft, is dit toch wel echt een essentieel apparaat om te kunnen controleren of er genoeg spanning op je afrastering staat. Meer informatie

0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
Agradi's keuze
Ako Afrastertester tot 10.000v
€ 11,99

Ako Afrastertester tot 10.000v

(97)
Sale
Ako Fence-Checker
€ 7,99€ 6,46-19%

Ako Fence-Checker

(581)
Ako Digitaal Voltmeter Zwart
€ 36,99€ 35,99-3%

Ako Digitaal Voltmeter Zwart

(30)
Nieuw
Ako Smart Satellite Spanningstester
€ 195,00

Ako Smart Satellite Spanningstester

(0)

Populaire merken

Aantal per pagina:
24

Je wil er natuurlijk niet achter komen dat er iets mis is met de stroom op de omheining wanneer je dieren al door de afrastering heen zijn gelopen en zich aan het volladen zijn in de weide van de buren. De andere optie is zelf de draad aan te raken (of iemand anders zo ver krijgen…) maar dat is natuurlijk ook verre van ideaal.
Zo’n afrastertester is in de eenvoudige uitvoering ook prima en niet duur. Zorg er dus zeker voor dat je een afrastertester in huis of opstal hebt om de stroom op je afrastering regelmatig te controleren!

Er zijn verschillende soorten afrastertesters, hieronder worden ze allen besproken

Sleutelhanger met geluid

Dit is absoluut de meest eenvoudige afrastertester. Deze geeft een deuntje af en er gaat een lichtje aan wanneer de sleutelhanger in de buurt van stroom komt. Op deze manier heb je dus geen idee hoeveel stroom er op de omheining staat, maar je hoort/ziet wel dat het stroom op je afrastering aan komt.
Afrastertester met lichtsignaal. Dit zijn apparaatjes welke je permanent aan je afrastering kan hangen. Er komt een lichtsignaal wanneer er stroom op de afrastering staat. Zo kan je altijd in de gaten houden of er stroom op je afrastering staat, maar opnieuw niet hoeveel stroom er dan op staat.

Afrastertester met aardpen

Met deze afrastertesters krijg je wel een idee hoeveel stroom er op de omheining staat. Bij de afrastertesters met aardpen prik je de aardpen in de grond. Op de houder zit een ijzertje, deze zet je tegen de draad van je afrastering aan. Plaats in geen geval de aardpen tegen de afrastering aan, daarmee geleid je de stroom naar jezelf en zal je dus zelf voelen hoeveel ‘klap’ er op de draad staat. Zodra je de draad en de aarde met elkaar in contact brengt begint de meting. De eenvoudige testers met aardpen werken met lampen. Deze geven geen exacte informatie, maar wel een indicatie waar prima mee te werken is. Daarnaast zijn er digitale testers, deze geven de exacte meting aan. Wordt er heel weinig volt aan gegeven en is het erg warm en droog weer? Giet dan eens wat water bij het aardpennetje, wordt je meting dan beter, dan weet je dat je meting aan droge grond te wijten is en dat de geleiding weer beter zal zijn als er gesproeid is of er een regenbui is gevallen.
De meting wordt aangegeven in volt. Vanaf een meting van 2.500 volt begint het wat te worden. Daaronder moet je echt iets ondernemen om meer stroom op je omheining te hebben. Wat je kan doen is afhankelijk van de situatie.

Draadloze afrastertester

Een draadloze afrastertester is het meest gemakkelijk in gebruik en geeft je tegelijk de beste informatie. Je hoeft alleen het metalen pennetje tegen de draad aan te zetten en de meting te starten. Vaak krijg je er dan een geluidssignaal bij, de digitale meting, en daarnaast geeft het apparaat bij aanwezigheid ook nog een lekkage aan en of deze lekkage links of rechts van het apparaat is.

Met de afrastertester je omheining testen

Heb je een lekkage maar weet je niet waar het vandaan komt? Doorloop dan de volgende stappen. Meet het kale stoomapparaat.

  1. Haal het stroomapparaat los van de afrastering en van de aardpen. Meet nu de uitgaande spanning die vanaf het apparaat komt (rode knop). Is die hoog genoeg? Dan ligt het niet aan het apparaat. Is het wel te laag dan dien je de voeding (alleen bij batterij of accu) na te kijken.
  2. Meet de uitgaande stroom wanneer de aardkabel aangesloten is. Heb je weinig uitgaande stroom, terwijl deze zonder aardpen prima was, dan heb je waarschijnlijk te weinig te weinig aarde, of je aardkabel is niet goed geïsoleerd waardoor er een lek is. Je kan bij te droge grond de grond rondom de aardpen vochtiger maken, of er extra aardpennen bijzetten.
  3. Is bovenstaande niet aan de hand dan heb je waarschijnlijk een lek in je afrastering zitten. Je weet dit door vanaf het begin van je afrastering iedere 10/20 meter de hoeveelheid volt te meten. Kom je op een punt waar het gemeten getal veel lager komt, dan weet je dat het lek ergens tussen dat punt en je punt ervoor zit. Er kan bijvoorbeeld een isolator niet meer isoleren door schade, veel nat gras tegen de draad aan staan, aan elkaar geknoopte draden ipv lint/koordverbinders, draad dat op de rond ligt, etc.

Afrastertesters hebben we van de merken Ako, Patura en Koltec. Mocht je het probleem hebben gevonden bij je batterij van je schrikdraadapparaat dan kan je bij Agradi losse afrasterbatterijen kopen om je afrastering weer op orde te hebben. Mocht blijken dat je verouderde of beschadigde isolatoren hebben, dan kan je bij ons goedkoop vervangende isolatoren kopen. Wanneer je weinig aarde blijkt te hebben kunnen extra aardpennen helpen om meer stroom op je afrastering te krijgen.