Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 23:59 besteld, maandag verzonden
90 dagen gratis retour *
Agradi

Afrasteringspalen

Agradi heeft een enorm assortiment aan afrastering en zo heb je ook flink wat keuze aan verschillende afrasterpalen. Meer informatie

0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Ako Weidepaal 5 Stuks Antraciet 105cm
€ 10,99

Ako Weidepaal 5 Stuks Antraciet 105cm

(0)
Sale
Agradi Power Weidepaal Eco Wit
€ 9,99€ 7,59-24%

Agradi Power Weidepaal Eco Wit

(250)
Agradi's keuze
Ako Veerstalenpaal met Krul Wit
Vanaf€ 26,59-11%

Ako Veerstalenpaal met Krul Wit

(230)
Sale
Ako Weidepaal Instap 5 Stuks Groen
Vanaf€ 17,09-15%

Ako Weidepaal Instap 5 Stuks Groen

(525)
Sale
Ako Weidepaal Instap 5 Stuks Wit
Vanaf€ 17,10-14%

Ako Weidepaal Instap 5 Stuks Wit

(525)
Ako Glasvezel Reservepaal voor Hobbyset Groen 70cm/10mm
€ 1,69

Ako Glasvezel Reservepaal voor Hobbyset Groen 70cm/10mm

(0)

Populaire merken

Aantal per pagina:
24

Agradi verkoopt afrasterpalen van onder ander de merken Ako, Patura en Koltec.

Een stuk land waar je maar tijdelijk gebruik van zal maken? Een moddervette pony? Nog niet helemaal zicht op wat de meest praktische indeling van je weide zou kunnen zijn? Allemaal redenen waarbij een tijdelijke en makkelijk verplaatsbare afrastering heel handig zou zijn. Doordat we met verschillende merken samenwerken kunnen we een ruim assortiment aanbieden en is er voor iedere situatie de perfecte weidepaal te bestellen!

Afrasterpaal, weidepaal, of prikpaal?

Eigenlijk is het allemaal hetzelfde. In ons assortiment hebben we voornamelijk verplaatsbare weidepalen

Grof kan je onze afrasterpaaltjes in 2 groepen verdelen

  1. Hoekpalen
  2. Tussenpalen

Hoekpalen

De hoekpalen zijn van ijzer en zijn zo van ontwerp dat ze stevig in de grond kunnen staan. Je kunt ze niet alleen als hoekpaal, maat ook als beginpaal of eindpaal gebruiken. Er zitten gaatjes in waar je speciale isolatoren op kan zetten. Ook kan je bij deze palen draadhaspels plaatsen, welke erg handig zijn wanneer je je dier op rantsoen of strookbegrazing zet. De draadhaspels zorgen ervoor dat je je stroomdraad makkelijk kan verplaatsen om je dieren een strook extra gras te geven.

Tussenpalen

Tussenpalen zijn van zachter materiaal. Wanneer je ze in een hoek zou zetten zouden ze de druk niet aan kunnen en omvallen of doorbuigen. Tussenpalen zet je dus met name op een rechte rij. Bij de palen heb je isolatoren nodig om je koord, draad of lint doorheen te geleiden. Bij prikpalen zitten deze er vaak al op, maar niet altijd op verschillende plekken. Let dus goed op of je prikpaal ook op de juiste hoogte ingesteld kan worden voor je draad/koord/lint.

Afrasterpalen materialen

Afrasterpalen zijn er in (veer)staal, kunststof en glasvezel.
Bij veerstalen palen heb vaak alleen een topisolator, of krul welke als isolator werkt. Bij glasvezelpalen heb je vaak een topisolator en 1 op de paal zelf die je in hoogte kan verstellen. We hebben ook losse isolatoren voor aan deze palen, je zou dus met deze extra isolatoren meer rijen stroomdraad boven elkaar kunnen verwerken. Bij kunststof palen is er vaak een hele rits aan isolatoren in de paal gegoten. Hierdoor heb je vele mogelijkheden om zowel draad, koord als lint te verwerken.
Sommige kunststof palen hebben het voordeel een instap ofwel stijgbeugel te hebben, hierdoor heb je bij harde ondergrond het minder moeilijk om de paal in de grond te drukken. Doordat je je voet midden boven de grondpin kan zetten kan je met meer kracht de paal in de grond zetten. Vooral in droge periodes met kleigrond is het een voordeel om zo ergonomisch mogelijk de paal in de grond te kunnen zetten.

Hoogte afrasterpalen

De hoogte van de afrasterpalen is erg belangrijk om je dieren veilig achter het schrikdraad te houden, daarom hebben we afrasterpalen in verschillende hoogtes. Voor kleinvee zoals schapen wordt er vaak voor paaltjes van rond 1 meter gekozen, voor paarden worden er vaak prikpalen uitgezocht van rond 1 meter 50.

Weidepaaltjes hebben vaak een onhandig formaat met een ijzeren pin aan de onderzijde. Hoe fijn is het daarom dat de prikpaaltjes gewoon bij je thuis gebracht worden? Bij Agradi kan het! Heb je je dieren niet aan huis staan? Het is ook geen probleem om een ander adres door te geven!