Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *
Agradi

Batterijen

Wanneer je geen stroom hebt bij je weide en/of af en toe een paddock maakt bijvoorbeeld op vakantie of op wedstrijd dan kan een schrikdraadapparaat op batterijen heel prettig zijn. Meer informatie

0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
Aantal per pagina:
24

Agradi kan je helpen aan alle soorten batterijen voor je afrasterapparaat. De batterij is de voeding van je afrasterapparaat. De keuze voor je apparaat bepaald dus hoe sterk de schok is wanneer er een dier tegenaan loopt, de batterij zorgt voor de energie die hiervoor nodig is.

Soorten batterijen

Er zijn 2 vormen batterijen. De ene is rond van vorm, en de ander is vierkant.
Het apparaat van de ronde batterij werd vroeger veel gebruikt. In de volksmond heet het (vanwege zijn vorm) een paddenstoel. De apparaten zelf worden door ons niet meer verkocht, maar voor iedereen die nog een goed werkende paddenstoel thuis heeft staan hebben we wel de geschikte batterijen beschikbaar. De vorm van de batterij is dus ook rond en slechts 6 volt.

De andere batterijen die we verkopen zijn vierkante batterijen, ook wel blokbatterijen genoemd. Deze passen op al onze batterijapparaten.

Normale batterijen of alkaline batterijen?

Je kan kiezen tussen normale batterijen of alkaline batterijen. De eerste zijn iets goedkoper, maar wil je een goede batterij, kies dan voor een alkalinebatterij. Het verschil zit hem in het verloop als je de batterij gebruikt.
Een normale batterij gaat minder energie leveren naarmate deze leger wordt. Dat betekent ook dat de klap die het af kan geven minder wordt. Zonde en zeker met dieren die de hoeveelheid stroom op de draad al snel doorhebben heb je sneller kans op uitbraak.
Een alkalinebatterij levert een constante energie, totdat de batterij leeg is. De klap op je afrastering wordt dus niet minder naarmate de batterij leeg loopt. Deze eigenschap is ideaal bij het gebruik van afrasterapparaten.

Afraster batterij kiezen

Nadat je de keuze hebt gemaakt of je liever een normale batterij wenst of 1 met alkaline zijn er nog genoeg keuzes over.
De volgende keuze waar je voor komt te staan is hoeveel inhoud de batterij dient te hebben. Dit wordt uitgedrukt in ah (ampère). Hoe hoger het getal is en hoe langer je met de batterij kan doen.
Daarnaast zie je nog veel verschillende merken bij Agadi, zoals Ako, Patura, Koltec en Horizont. Het merk van je batterij hoeft niet gelijk te zijn aan het merk van je afrasterapparaat. Een ander merk werkt ook prima.

Levensduur

Hoe meer stroom het apparaat af dient te geven door dieren die er tegenaan lopen of gras en struiken die er tegenaan groeien, hoe minder lang de accu mee kan gaan.
In de praktijk zie je toch wel dat de batterij enkele maanden mee kan gaan zonder te hoeven wisselen. Vaak wordt een weideseizoen gezegd. Dat is een ruim begrip, maar komt door eerder genoemde verschillende variabelen.

Met onze laagste prijs garantie is Agradi de goedkoopste! Met een veilig gevoel kan je dus je inkopen voor je omheining doen bij Agradi!