Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 23:59 besteld, morgen verzonden
90 dagen gratis retour *
Agradi

Anti-vries systemen

Wanneer de temperaturen laag zijn gaat het drinkwater in de leidingen of in de waterbak van jouw dier(en) op een gegeven moment bevriezen. Meer informatie

0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
Aantal per pagina:

Hierdoor heeft het dier geen goede toegang meer tot vers drinkwater. Ook kunnen bevroren waterleidingen en waterbakken veel ongemak veroorzaken en zelfs schade opleveren. Om te voorkomen dat het water bevriest worden er speciale anti-vries systemen ontwikkeld. In het assortiment van Agradi vind je verschillende producten die ervoor zorgen dat het drinkwater van paarden, pony’s en andere dieren niet bevriest tijdens de koude (winter)maanden. Onder andere de merken Kerbl, Patura en Suevia bieden producten die bevriezing van het drinkwater voorkomen.

Wanneer je wilt voorkomen dat het water bevriest is het belangrijk om het gehele systeem vorstvrij te houden. Wanneer de waterbak is aangesloten op een waterleiding is het belangrijk om de gehele circulatie van water vorstvrij te houden. Bevroren leidingen en waterbakonderdelen gaan barsten wanneer het bevroren raakt. Wanneer het weer ontdooit zal het water uit de leidingen lopen. Met een paar minuten staat je hele stal blank, dat is dus zeker iets dat je wil voorkomen! Natuurlijk is tijdig de waterleiding afsluiten en aftappen een idee, maar met verwarmde leidingen en waterbak hoef je niets af te sluiten en dus ook niet met emmers water naar je dieren te sjouwen, hoe handig is dat?!?

Verwarmingskabel voor de waterleiding

Bij automatische drinkbakken wordt het drinkwater aangevoerd via waterleidingen. Je wilt daarom voorkomen dat het water in deze leidingen bevriest. Hiervoor verkopen wij speciale thermokabels, ook wel verwarmingskabels genoemd, die er met warmte voor zorgen dat de waterleidingen niet bevriezen. De kabel warmen dus het water in de leidingen iets op. Heel veel warmte geeft het niet af, maar precies genoeg voor zijn taak: je waterleiding vorstvrij te houden. De verwarmingskabels bevestig je langs de leidingen. Voor een betere geleiding is het belangrijk dat je ook aluminium isolatietape om de kunststof waterleidingen wikkelt. De thermokabels zijn vaak voorzien van een thermostaat. Bij lage temperaturen wordt het systeem automatisch ingeschakeld. Wanner je een verwarminskabel met thermostaat hebt kan je niet te laat zijn als het gaat vriezen, het systeem schakelt zichzelf in.

Verwarmde waterbakken

Waterbakken van een paard vorstvrij houden is vaak ook erg lastig wanneer je een drinkbak hebt met stilstaand water. Het water in de bak zelf kan bevriezen waardoor het paard niet kan drinken, maar ook het water in het ventiel. Een bevroren ventiel kan scheuren en weer lekkage veroorzaken, iets wat je dus absoluut wil voorkomen.
Een verwarmde drinkbak zorgt ervoor dat de cruciale elementen vorstvrij blijven door deze onderdelen te verwarmen.

Verwarmingselementen

Door gebruik te maken van verwarmingselementen voorkom je dat het water bevriest. Zo’n speciale verwarmingsstaaf voor de drinkbak zorgt ervoor dat de temperatuur van het water niet te ver daalt. Deze staaf wordt veel gebruikt om grotere drinkbakken vorstvrij te houden. Denk er hier wel bij aan dat eventuele aanvoer en ventielen nog niet vorstbrij zijn.

Circulatie unit

Een andere optie zijn circulatiesystemen die het bevriezen van water bekomen door het constant te

laten stromen. Deze systemen worden vooral op grotere stallen gebruikt omdat een circulatie unit in verhouding bij veel waterbakken goedkoper wordt dan een verwarmingskabel in ocmpbinatie met een verwarmde drinkbak. Deze rondpompsystemen houden het water in beweging en bevatten daarnaast vaak ook nog een verwarmingselement. Het is een pittige uitgave, maar een mooi afgewerkt systeem wat je zorgeloze dagen met vorst kan bezorgen.

Naast deze anti-vries systemen verkopen wij in onze webshop nog veel meer producten die erg nuttig zijn voor jouw stal en erf. Zo vind je er onder andere drinkbakken en weidepompen en voerbakken. Kortom, met de producten van Agradi kan je jouw stal en erf voorzien van alles wat je nodig hebt. Daarnaast verkopen wij ook veel producten die, net zoals anti-vries systemen, in de winter goed van pas komen.

Zo houd je jouw paard of pony warm met onze winterdekens en jezelf met één van onze (ruiter)jassen.