Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 23:59 besteld, morgen verzonden
90 dagen gratis retour *
Agradi

Verlichting

Goede verlichting voor in de stal, bij de rijbak of op het terrein is erg handig. Bij Agradi vind je een groot assortiment LED verlichting van bijvoorbeeld het merk Kerbl. Meer informatie

0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Sale
Led is More Muts Grijs
€ 13,50€ 11,99-11%

Led is More Muts Grijs

(3)
Sale
Led is More LED 60 Lights 40x3cm
€ 23,75€ 17,98-24%

Led is More LED 60 Lights 40x3cm

(0)
Sale
Kerbl LED Buis Eco TUBE
Vanaf€ 9,59

Kerbl LED Buis Eco TUBE

(0)
Kerbl LED Eco Tube Plus
Vanaf€ 11,99

Kerbl LED Eco Tube Plus

(0)
Kerbl Waterdicht Armatuur voor LED-buis 120cm
€ 41,99

Kerbl Waterdicht Armatuur voor LED-buis 120cm

(0)
Kerbl LED Bouwlamp 70W
€ 59,99

Kerbl LED Bouwlamp 70W

(0)
Kerbl LED Werkverlichting WorkFire
€ 8,49€ 7,99-6%

Kerbl LED Werkverlichting WorkFire

(0)
Kerbl Lamphouder
€ 16,98

Kerbl Lamphouder

(0)

Populaire merken

Aantal per pagina:
24

Hoe het paard ook door de mens wordt gebruikt, een wederzijds vertrouwen is van groot belang voor een goede samenwerking. Het paard is van nature een vluchtdier en houdt voortdurend zijn omgeving in de gaten. Een doorslaggevend aspect is onder meer het gezichtsvermogen, waarvoor geschikte lichtomstandigheden belangrijk zijn. Maar licht heeft niet alleen invloed op het gezichtsvermogen van het paard. De dieren reageren op het aantal lichturen, de intensiteit of zelfs de lichtkleur. Zo richt onder meer de vruchtbaarheid of de vachtwisseling zich naar de beschikbaarheid van licht. Ook de vitaliteit van de paarden hangt hiervan af. In de eerste plaats gaat het hier natuurlijk om het natuurlijke daglicht van de zon. Kunstlicht biedt echter een extra lichtbron en kan, indien het op de juiste wijze wordt gebruikt, een positief effect hebben op het welzijn van de dieren.

Lichtbehoefte
De natuurlijke habitat van het paard is de steppe. Kenmerkend voor steppenlandschappen zijn de uitgestrekte boomloze vlaktes. Onder de blote hemel is er, afhankelijk van het seizoen, daglicht in overvloed. In de loop van de evolutie heeft het paard zich aangepast aan de externe omstandigheden. Dit betekent dat de dieren een hoge lichttolerantie hebben. Maar als gevolg daarvan is er ook een grote behoefte aan licht ontstaan.

Kleurwaarneming
Voor de waarneming van kleuren zijn verschillende kegeltjes in het netvlies van het oog verantwoordelijk. Terwijl mensen drie verschillende soorten kegeltjes hebben, ontbreekt bij paarden het L-kegeltje voor het waarnemen van rode tinten. Paarden zien in geel-, groen- en blauwtinten. Door hiermee bij de verlichting rekening te houden, help je het paard om contrasten beter waar te nemen. Het paard kan zich volledig concentreren op andere taken.

Zien in licht en donker
Paarden zien in de schemer beter dan mensen. Het oog moet zich wel aanpassen aan de respectieve lichtomstandigheden. In de natuur wordt het daglicht niet ineens in- of uitgeschakeld. Zonsopgang en zonsondergang vormen een vloeiende overgang tussen licht en donker en omgekeerd. Bij abrupte overgangen van licht naar donker moeten de ogen even wennen. Vooral als je van licht naar donker gaat, zie je in het begin bijna niets. Deze kortstondige blindheid kan leiden tot onnodig ongemak voor het paard. De gewenningstijd is bij het paard langer dan bij de mens.

Comfort voor dier en mens
Voor een dier- en gebruikersvriendelijke verlichting spelen talloze factoren een rol. Met name het lichtspectrum en de lichtverdeling hebben een doorslaggevende invloed op het biologische effect en dus op de vruchtbaarheid, het immuunsysteem, het welzijn, de activiteit, de groei en de prestaties van de dieren. Maar ook de werkomstandigheden voor paardenhouders en dierenartsen kunnen met de juiste verlichting duidelijk worden verbeterd.

De lampen van Kerbl worden speciaal ontwikkeld voor een langdurig gebruik in stallen of soortgelijke veeleisende omgevingen. Naast een hoge belasting door vocht en stof, worden lampen in stallen vaak ook blootgesteld aan een hoge chemische belasting door de omgevingslucht en door reinigingswerkzaamheden. Er moet met name op worden gelet dat de lampen bestand zijn tegen hoge ammoniakconcentraties. Om een hoge levensduur te garanderen, let Kerbl met name op het technische design, het gebruik van geschikte elektronische onderdelen en materialen en een hoogwaardige afwerking van de LED-lampen.

Hierbij vertrouwt Kerbl niet alleen op hun competentie, maar onderwerpen hun producten tevens aan speciale veiligheids- en belastingstests van onafhankelijke en erkende testinstituten zoals TÜV Süd of het DLG-testlaboratorium.

Dus voor alle soorten verlichting, zoals LED lampen voor in de stal of bij de rijbak, kan je bij Agradi terecht!