Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 23:59 besteld, maandag verzonden
90 dagen bedenktijd *

Nu 25% korting op alle zomercollecties 2020!

Nu 25% korting op alle zomercollecties 2020!

Hooiruiven

Bij Agradi kun je diverse soorten hooiruiven voor paarden, runderen, schapen en andere dieren vinden!
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
 1. Kerbl Wand Hooirek (40mm), gegalvaniseerd
  € 28,99 € 27,54 -5%

  Kerbl Wand Hooirek (40mm), gegalvaniseerd

  (16)
 2. Agradi's keuze
  Kerbl Hooiruif met Rooster
  € 85,99 € 79,99 -7%

  Kerbl Hooiruif met Rooster

  (14)
 3. Patura Wandruif Verzinkt
  € 23,00 € 21,85 -5%

  Patura Wandruif Verzinkt

  (5)
 4. Kerbl Hooiruif Rechthoekig Standaard
  € 29,99 € 28,49 -5%

  Kerbl Hooiruif Rechthoekig Standaard

  (20)
 5. Kerbl Dubbel Hooirek 40mm. Gegalvaniseerd
  € 42,99 € 37,99 -12%

  Kerbl Dubbel Hooirek 40mm. Gegalvaniseerd

  (9)
 6. Outlet
  Patura Voerbesparend Net Maasw. 4,5cm
  vanaf € 114,95 -5%

  Patura Voerbesparend Net Maasw. 4,5cm

  (0)
 7. Patura Voerbesparend Net Maasw. 3cm
  vanaf € 119,32 -5%

  Patura Voerbesparend Net Maasw. 3cm

  (0)

Populaire merken

Aantal per pagina:
24 96

De hooiruiven bij Agradi zijn van verschillende materialen zoals gewoon metaal en gegalvaniseerd of verzinkt metaal. Uiteraard zijn de hooiruiven bij Agradi in verschillende vormen en afmetingen verkrijgbaar. Zo zijn er rechthoekige- en halfronde hooiruiven, welke gemakkelijk in de stal kunnen worden bevestigd aan een muur, balk, schot of hek op de gewenste hoogte.

Hooiruiven worden voornamelijk gebruikt om voedselverspilling te voorkomen. Wanneer je graag wilt dat je paard of ander dier langer over het hooi doet kun je kiezen voor een van de hooiruiven waar de spijlen dichter op elkaar zitten, of zowel verticaal als horizontaal zijn bevestigd. Je kunt het ruwvoer gemakkelijk aan de bovenkant van de ruif erin doen.

In deze productcategorie kun je naast hooiruiven ook voedernetten vinden. Deze netten doe je om een complete hooibaal heen. Door het gebruik van een voedernet wordt voedselverspilling eveneens voorkomen en duurt het langer voordat paarden of andere dieren het ruwvoer hebben opgegeten. Doordat ze er langer over doen wordt verveling voorkomen en wordt de natuurlijke manier van voedselopname bevorderd. Voor paarden met overgewicht is het toepassen van een voedernet een goede oplossing. Doordat de voederopname tijd wordt verlengd kost het verkrijgen van het voer meer energie want meer inspanning kost. De voedernetten zijn in verschillende afmetingen en maaswijdtes verkrijgbaar, hierdoor is voor iedere hooibaal en voederbak een geschikt voedernet verkrijgbaar. De maaswijdtes van de voedernetten verschilt van 4,5 cm tot 10 cm.

Om het paard in de stal vanaf de grond en dus in een natuurlijke houding te laten eten is de Kerbl Horsegraze een goede oplossing. Deze hooiruif duwt het hooi door middel van sterke veren naar boven zodat het paard altijd bij het hooi kan. Boven op het hooi ligt gaas waardoor voedselverspilling wordt voorkomen. Hierdoor wordt de voederopname tijd verlengd wat verveling en stalondeugden kan voorkomen. De Horsegraze is daarnaast ook geschikt voor paarden met gevoelige luchtwegen. Het stof in het hooi valt namelijk door middel van gaatjes in de plaat waar het hooi op ligt onder in de bak, zodat het paard dit niet binnen krijgt. De bak is zo ontwikkeld dat deze makkelijk bij is te vullen met nieuw ruwvoer. De bak is onderhoudsvriendelijk, veilig voor paarden en van zeer sterk metaal.

Wanneer je opzoek bent naar een hooiruif of voedernet ben je bij Agradi aan het goede adres!