Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *
Agradi

Winterdekens

Bekijk het enorme assortiment van Agradi om de geschikte winterdeken voor je paard of pony te vinden. Meer informatie

0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Sale
Amigo Hero Ripstop 50g Fleece Fig
€ 107,97€ 86,38-20%

Amigo Hero Ripstop 50g Fleece Fig

(56)
Sale
Bucas Freedom Turnout 150g Navy
Vanaf€ 80,09-10%

Bucas Freedom Turnout 150g Navy

(293)
Sale
Loveson 1200D Plus Turnout Zwart/Grijs
€ 84,95€ 59,46-30%

Loveson 1200D Plus Turnout Zwart/Grijs

(0)
Sale
Amigo Hero Ripstop 50g Blauw/Navy
€ 93,95€ 75,16-20%

Amigo Hero Ripstop 50g Blauw/Navy

(121)
Sale
Amigo Hero Ripstop 200g Fig/Silver
€ 110,95€ 88,76-20%

Amigo Hero Ripstop 200g Fig/Silver

(24)
Sale
Catago Deken Justin 2.0 600D 150g Zwart
€ 89,95€ 78,98-12%

Catago Deken Justin 2.0 600D 150g Zwart

(1)
Mio Turnout Medium 200g Black/Turquoise
€ 84,95

Mio Turnout Medium 200g Black/Turquoise

(50)
Tempest Original Winterdeken Turnout 100g Navy
€ 84,99

Tempest Original Winterdeken Turnout 100g Navy

(4)

Populaire merken

Aantal per pagina:
24

Winterdekens zijn al vanaf een paar tientjes tot een paar honderd euro te koop. Waar zit nu dat verschil in? En hoe duur zou jouw ideale winterdeken zijn?

Om te beginnen heb je de sterkte van de stof. Deze wordt aangegeven in deniers. Hoe hoger het getal is, hoe beter de stof bestand is tegen scheuren. De prijsvriendelijke merken hebben vaak dekens met een stof van 600 deniers. Praktisch zijn deze dekens voor veel paarden prima scheurvast. Wanneer je paard echter regelmatig ergens langs schuurt, er een hobby aan heeft om de deken te testen op zijn sterkte of juist de buurman van je paard graag dekens test bij andere paarden, dan ben je waarschijnlijk beter af bij dekens met een hogere scheurvastheid. Met 1200 denier heb je al een goede scheurvastheid. Wil je de stof nog sterker hebben, kijk dan eens naar ballastic nylon. Deze stof is zo geweven dat scheuren nagenoeg onmogelijk is geworden, komt er toch een gaatje in de stof dan voorkomt het weefsel dat de stof verder kan scheuren.

Ook de waterdichtheid is een punt om rekening mee te houden. De waterdichtheid wordt uitgedrukt in waterkolommen. Eenvoudig gezegd betekent het dat de waterdichtheid beter wordt naarmate het getal hoger is. Bij langdurige regen zal je paard langer droog onder een deken kunnen staan waarbij de waterdichtheid hoger is. Ook hoe ademend de deken is speelt me in het comfort van je paard. En ook hier geldt hoe hoger het getal, hoe beter de deken ademt. Over het algemeen kan je er vanuit gaan dat duurdere dekens beter waterdicht en ademend zijn zullen zijn.

Iets anders om op te letten is de dikte van je deken. Winterdekens heb je van 100 gram tot zo'n 400 gram. Heeft jouw paard het niet snel koud dan kan 100 gram of 200 gram voldoende zijn voor de hele winter. Is jouw paard een koukleum en misschien ook nog eens geschoren dan is het verstandig om je paard warmer in te pakken naargelang het kouder wordt. Dat kan soms wel tot 400 gram gaan, doorgaans worden dekens van 300 gram als maximum dikte gebruikt..

Een andere keuze om te maken is de pasvorm. Sommige dekens zijn speciaal gemaakt om op bredere paarden te gebruiken, zoals de Amigo XL serie en de Bucas Big Neck. Wanneer er bij de omschrijving niet staat voor welk type paard de deken geschikt is, kijk dan eens bij onze reviews van klanten. Zij geven per artikel aan wat zij ervan vinden en vaak kan je daar ook uit opmaken voor welke type paard zij de pasvorm het meest geschikt vinden.

Ook de maat is belangrijk. Voor grote pony's en paarden is er heel veel te vinden. Heb je nu een enorm groot paard of juist een kleine pony dan is de keuze minder groot, maar dankzij het grote assortiment van Agradi kan je ook uit de kleinste en de grootste maten kiezen. Twijfel je welke maat je aan dient te schaffen? Kijk dan eens voor meer informatie op deze pagina. Onze meest verkochte maat is maat 195cm.

De hals van je paard kan je ook beschermen tegen kou. Daarom heeft Agradi.nl binnen haar assortiment winterdekens met een hals. Deze halsstukken zijn los verkrijgbaar, zodat je niet meer hoeft te betalen als je geen gebruik van een halsstuk wilt maken. En zelf kan bepalen op welke dagen je er wél gebruik van wil maken, die keuze heb je niet wanneer je voor een deken kiest waar een vaste hals aan zit.

Mocht je toch bang zijn dat je paard het te koud krijgt, dan kun je kiezen voor een onderdeken. Een onderdeken leg je, zoals de naam al zegt, onder het winterdeken. Door het laagjes effect isoleert het extra goed en blijft de warmte bij het paard. Zeker wanneer je paard is geschoren is het van belang dat deze het niet koud krijgt. Het voordeel is ook dat je met het werken van onderdekens kan kiezen voor een kwalitatief goede winterdeken en dat je toch voordelig uit bent door het gebruik van (in verhouding goedkopere) onderdekens. Veel merken hebben tegenwoordig hun eigen onderdekens waardoor ze perfect aansluiten op je winterdeken en goed aan elkaar te bevestigen zijn.

Ben je opzoek naar winterdekens welke in de uitverkoop zijn? Bezoek dan onze outlet pagina om te zien of er een koopje naar je wensen bij staat.