Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 23:59 besteld, morgen verzonden
90 dagen bedenktijd *

De mooiste collecties shop je hier >

De mooiste collecties shop je hier >

Aansluitkabels

Aansluitkabels is iets dat je altijd nodig hebt bij je afrastering.
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
 1. Agradi's keuze
  Agradi Power Aansluitkabel
  vanaf € 7,19 -10%

  Agradi Power Aansluitkabel

  (165)
 2. Ako Koordaansluitkabel
  € 4,99 € 4,49 -10%

  Ako Koordaansluitkabel

  (65)
 3. Patura Kabelset met 2 Klemmen en 8mm Ogen
  € 10,95

  Patura Kabelset met 2 Klemmen en 8mm Ogen

  (3)
 4. Ako Lintaansluitklem Rvs
  € 4,99 € 4,49 -10%

  Ako Lintaansluitklem Rvs

  (100)
 5. Ako Lintaansluitkabel tot 40mm Lint
  € 4,99 € 4,49 -10%

  Ako Lintaansluitkabel tot 40mm Lint

  (0)
 6. Patura Aansluitklem Rood
  € 2,95

  Patura Aansluitklem Rood

  (3)
 7. Patura Aansluitklem Groen
  € 2,95

  Patura Aansluitklem Groen

  (3)
 8. Patura Zwaluwstaartklem Oog
  € 4,45

  Patura Zwaluwstaartklem Oog

  (4)
 9. Patura Koordaansluitkabel met 8mm Ringogen
  € 5,95

  Patura Koordaansluitkabel met 8mm Ringogen

  (0)
 10. Patura Aansluitklem Zwart
  € 2,95

  Patura Aansluitklem Zwart

  (3)
 11. Ako Krokodilklem Grond Connectie Kabel
  € 4,49 € 4,04 -10%

  Ako Krokodilklem Grond Connectie Kabel

  (40)
 12. Patura Koordaansluitkabel met 3mm Pen
  € 5,95

  Patura Koordaansluitkabel met 3mm Pen

  (0)
 13. Patura Aardingaansluitkabel met Pen Groen
  € 5,95

  Patura Aardingaansluitkabel met Pen Groen

  (0)
 14. Patura Adapter 1,5a met Universele Stekker
  € 40,95

  Patura Adapter 1,5a met Universele Stekker

  (0)
 15. Populaire merken

Aantal per pagina:
24 96

Hoeveel en op welke plek is afhankelijk van je situatie. Hier wordt alles wordt alles uitgelegd over aansluitkabels, zodat je na het lezen van deze tekst weet welke aansluitkabels je in jouw situatie nodig zal hebben.

Aansluitkabels voor je afrasterapparaat

Afrasterapparaten worden ook wel stroomklokken genoemd in de volksmond. Vaak zitten er bij afrasterapparaten op accu en batterij al korte aansluitkabels bij. Wanneer je apparaat dicht bij de afrastering komt te staan is daar prima mee te werken. Komt je afrasterapparaat verder weg te staan dan hebben we ook langere aansluitkabels in het assortiment om de afstand te overbruggen.

Heb je een afrasterapparaat wat werkt op netstroom (230v) dan zitten daar meestal geen aansluitkabels bij en zal je er los bij moeten kopen. Je hebt dan 2 aansluitkabels nodig, 1 voor naar de afrastering en de andere voor naar de aardpennen.

Heb je een aardige afstand te overbruggen en staat het beter weggewerkt wanneer je de kabel onder de grond wegwerkt? Maak dan gebruik van onze grondkabels. Ze lijken op aansluitkabels en hebben ook hetzelfde doel, maar zijn speciaal ontworpen om in de grond te verwerken. Ze hebben dan ook een stevige huls, welke je bij gebruik boven de grond niet nodig hebt.

Wanneer je een accuapparaat koopt dan heb je aansluitkabels nodig van de accu naar je schrikdraad. In de meeste gevallen zijn deze er al bijgeleverd, maar fijn is natuurlijk dat er vervangende te koop zijn. Wat de meeste mensen echter niet weten is dat ze een batterijapparaat óók kunnen laten lopen op een accu. Het enig wat je daarvoor nodig hebt is (natuurlijk) een accu en de aansluitkabels. Deze aansluitkabels schuif je over de pinnetjes waar je normaal de batterij zou bevestigen.

Aansluitkabels voor je aarde

Ook zijn er aansluitkabels om naar je aardpennen te komen. Vaak zijn deze draden groen gekleurd. De kleur maakt niet uit voor de werking, maar aan de hand van de groene kleur kan je weten dat je de draad veilig kan vastpakken zonder een opdonder van de stroomdraad te ontvangen.

Stroom op alle draden

Hoeveel stroomdraden je boven elkaar gebruikt bij je afrastering hangt er vanaf met welk diersoort je werkt. De meeste afrasteringen zullen uit verschillende lagen draad, koord of lint bestaan. Omdat je met 1 kabel werkt vanaf het schrikdraadapparaat naar je afrastering heb je slechts op 1 laag stroom. De stroom van de eerste kabel wil je dus doorverbinden naar de andere rijen. Ook daar zijn kabels voor te vinden in deze categorie.

De juiste verbinder

Met de aansluiting is rekening te houden met het soort schrikdraad. Er zijn dus aansluitingen te verkrijgen waar een verbinder voor koord of draad op zit en ook een verbinder welke speciaal voor lint is. Daarnaast kan je gebruik maken van zogenaamde krokodillenbekken, deze zijn te gebruiken bij iedere soort afrastering.

Zoals je kan lezen hebben we in iedere situatie de juiste verbinder naar je aardpen, schrikdraad of tussen de onderlinge rijen van je schrikdraad.

Wij werken alleen met gerenommeerde merken welke zichzelf bewezen hebben zoals Ako, Patura en Horizont. Omdat we met meerdere merken werken heb je het voordeel altijd de perfecte keuze te kunnen maken in jouw situatie!