Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 23:59 besteld, morgen verzonden
90 dagen gratis retour *
Agradi

Schrikdraad

Schrikdraad koop je voor de voordeligste prijzen bij Agradi.nl! Meer informatie

0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Sale
Ako Draad PremiumLine Wit/Groen
Vanaf€ 25,64-15%

Ako Draad PremiumLine Wit/Groen

(241)
Sale
Ako Draad EconomyLine Geel/Oranje
Vanaf€ 8,03

Ako Draad EconomyLine Geel/Oranje

(292)
Sale
Ako Topline Plus Wit/rood Draad Wit/Rood
Vanaf€ 18,98

Ako Topline Plus Wit/rood Draad Wit/Rood

(160)
Agradi's keuze
Ako IJzerdraad Verzinkt
Vanaf€ 16,14-10%

Ako IJzerdraad Verzinkt

(85)
Ako EconomyLine Draad Kruiswijs Gewikkeld
Vanaf€ 11,39-5%

Ako EconomyLine Draad Kruiswijs Gewikkeld

(25)
Sale
Ako Monodraad EconomyLine
Vanaf€ 23,74-9%

Ako Monodraad EconomyLine

(29)
Ako Euro reel met TopLine 300m
€ 37,99

Ako Euro reel met TopLine 300m

(1)
Sale
Ako Topline Plus Draad Wit/Blauw
Vanaf€ 18,98-14%

Ako Topline Plus Draad Wit/Blauw

(127)
Corral Draad 2,5mm x 500m
€ 25,99€ 24,69-5%

Corral Draad 2,5mm x 500m

(53)

Populaire merken

Aantal per pagina:
24

Je vindt het een ruim assortiment met verschillende soorten draden. Nadat je een geschikt schrikdraadapparaat gevonden hebt kun je een keuze maken uit de verschillende draadden. Denk hierbij aan het soort draad, de kleur en de hoeveelheid die er op een rol zit. Het is ook belangrijk om naar de weerstand te kijken om kortsluiting te voorkomen. Een dier heeft gemiddeld een weerstand van ca. 500 ohm nodig. Kijk dus bij elke product hoeveel weerstand of ohm per meter en het schrikdraad heeft.

Wanneer je je land of paddock wil omheinen met schrikdraad. Moet je van tevoren goed bereken hoeveel meter draad je nodig bent. Dit om een tekort van draad te voorkomen. Ook is het belangrijk bij de keuze van schrikdraad om goed te kijken hoeveel meter de maximale afrastering is voor nog een goede geleiding. Dit kan verschillen per rol.

Bij het merk Ako heb je de keuze uit rollen van 250 meter tot zelf 1000 meter per rol. Hier vind je ook eventueel staaldraad/spandraad. Bij Ako vind je ook de schikdraden die ook geschikt zijn voor paarden. Patura heeft meer soorten schrikdraad en staaldraad die geschikt zijn voor rundvee, schapen en geiten. Hier vind je ook rollen schrikdraad met 200 meter tot 1000 meter per rol.

Waarom schrikdraad?

Mensen kiezen vaak voor schrikdraad wanneer ze een mobiele afrastering zoeken, een stukje wat je dus makkelijk kunt verplaatsen. Het voordeel van schrikdraad is dat je het voor zowel paarden als landbouwdieren kunt gebruiken. Doordat het schrikdraad vrijwel onzichtbaar kan zijn is het wel een uitstekende manier de stroomgeleiding waar je jarenlang plezier van hebt. Tevens is schrikdraad erg gemakkelijk om een stuk land of paddock af te zetten. Doordat je het draad eenvoudig door de isolatoren of kunststof weidepaal kunt halen, is dit een eenvoudige en snelle klus. Wanneer je niet opzoek met naar een mobiele afrastering kun je ook palen in de grond slaan en hier de isolatoren op bevestigen. Let er dan wel op dat je meerder hoogste nodig hebt voor je schrikdraad. Bijvoorbeeld een isolator onder, in het midden en boven in de paal. Zodat je paarden, rundvee, schapen of geiten niet kunnen uitbreken.

Staaldraad/spandraad

In het assortiment van Agradi is ook staaldraad/spandraad te vinden. Dit is ook een goede geleider die ervoor zorgt dat de dieren het weiland niet uitbreken. Staaldraad/spandraad kun je gebruiken voor rundvee, schapen, geiten en wild. Het is echter af te raden om dit soort te gebruiken bij paarden. Dit zijn natuurlijk vluchtdieren en kunnen zich daardoor lelijk verwonden wanneer het paard is geschrokken. Voor staaldraad/spandraad heeft Agradi de merken Patura en Ako. Je hebt hier de keuze uit gewoon staaldraad/spandraad of je kunt kiezen uit gealuminiseerd draad. Met gealuminiseerd draad is je geleidend vermogen 4 keer beter dan conventionele ijzerdraden. Dit is te danken aan de speciale laag aluminium die hier overheen zit. Een ander voordeel van dit draad is dat het je het zeer strak kunnen spannen, waardoor je paalafstanden van 20 meter kunt halen. De rollen hebben verschillende meters erop zitten. Dit gaat van 200 meter tot 625 meter, en de diktes verschillen van 1,6mm tot 2,5mm.

Voor meer informatie over de werking van een elektrische afrastering heeft Agradi een mooi overzicht gemaakt. Hier worden alle materialen onder handen genomen die je nodig hebt voor een goede afrastering. Daarnaast vind je hier ook een schematisch overzicht van elektrische afrastering. Waarin je makkelijk kunt zien hoe je de perfecte afrastering maakt.

Bij Agradi vind je dus het ruimste assortiment en het beste advies voor schrikdraad. Hier vind je ook een kortingssticker die je kunt gebruiken de aankoop van je rollen schrikdraad. Of je kunt deze gebruiken bij andere artikelen bij de afrastering. Wanneer je iets zoekt wat in de sale is kun je een kijkje nemen op Sale pagina. Kortom bij Agradi vind je de meeste en goedkoopste rollen schrikdraad.