Gratis verzending vanaf € 39,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *
Agradi

Grondkabels

Grondkabels koop je voordelig online bij Agradi.nl! Grondkabels kunnen gebruikt worden voor de aansluiting van de afrastering. Ook kunnen ze gebruikt worden wanneer men een stopcontact in het tuinhuisje wil maken. Agradi heeft verschillende soorten en lengtes grondkabels verkrijgbaar in het assortiment, neem snel een kijkje! Meer informatie

0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
Aantal per pagina:

Ook kunnen ze gebruikt worden wanneer men een stopcontact in het tuinhuisje wil maken. Agradi heeft verschillende soorten en lengtes grondkabels verkrijgbaar in het assortiment, neem snel een kijkje!

De grondkabels in het assortiment van Agradi zijn allen geschikt voor buiten. Deze kabels hebben een stalen mantel. Deze stalen mantel beschermt de draad wanneer deze bijvoorbeeld door een schep of ander tuingereedschap geraakt zou worden. Om deze situaties zo veel mogelijk te voorkomen, is het belangrijk dat de grondkabel minimaal 50 centimeter diep in de grond ligt. Deze grondkabels zijn ideaal voor het plaatsen van buitenverlichting achter in de tuin of voor stroomvoorziening in de schuur!

Agradi heeft verschillende soorten en maten gronddraad verkrijgbaar. Daarnaast kan men kiezen tussen verschillende materialen. Een veel gebruikte soort draad voor afrastering is de Ako Grondleiding Premiumline. Dit is een extreem goede geleiding door de verzinkte koperen draad en de neopreen isolatie. De draad heeft een zeer lage weerstand van 0,025 Ohm/m. Deze enkeladerige kabel is enkel te gebruiken voor afrasteringen. De draad is verkrijgbaar in de maten 25 meter en 50 meter.

Men kan ook kiezen voor een grondleiding van staaldraad. Staaldraad heeft als voordeel dat het niet roest, in tegenstelling tot koperdraad. Echter is de geleiding bij staaldraad iets minder als bij koperdraad. Voor een grondleiding bestaande uit staaldraad kan gekozen worden voor het merk Ako, dit zijn dubbel geïsoleerde grondkabels met een verzinkte ijzerkern. De kleinste maat waarvoor gekozen kan worden is Staaldraad 1,6 mm, met een lengte van 25 meter. Deze draad heeft een weerstand van 0,09 Ohm/m. Een maat groter is de Staaldraad 2,5 mm, met een lengte van 50 of 100 meter. Deze draad heeft een weerstand van 0,035 Ohm/m. Deze enkeladerige draden zijn zowel geschikt voor boven- als ondergrondse aansluiting.

Ook kan gekozen worden voor een grondleiding van koperdraad. Koperdraad geleid de stroom beter dan staaldraad, koperdraad geeft namelijk minder weerstand. Wanneer koperdraad boven de grond wordt gebruikt kan het echter wel gaan roesten. Wanneer men voor een koperdraad gaat, kan gekozen worden voor de Ako grondleiding in de maten 50 meter en 100 meter. Deze enkeladerige draad heeft een extreem goede geleiding door de verzinkte koperen draden. Daarnaast heeft de draad een dubbele neopreen isolatie voor extra bescherming. De draad heeft een zeer lage weerstand van 0,014 Ohm/m. waardoor deze uitstekend geschikt is voor lange ondergrondse verbindingen.

De Agradi stickerkorting is toepasbaar op een groot aantal artikelen, zo ook onder de categorie Grondkabels. Voor meer informatie over hoe elektrische afrastering werkt, kun je op de pagina Afrastering terecht. Ook is er een handig schematisch overzicht van elektrische afrastering, waarbij elke productgroep in een plaatje wordt weergegeven. Tenslotte kun je voor afrasteringsmaterialen die in de uitverkoop/opruiming zijn, terecht op onze Sale pagina. Grondkabels, voornamelijk voor tussen het schrikdraadapparaat en aansluitkabel.