Gratis verzending vanaf € 39,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

Cyber Monday deals t/m 30-11! Bekijk snel alle deals en shop met hoge kortingen! >

Cyber Monday deals t/m 30-11! Bekijk snel alle deals en shop met hoge kortingen! >

Puur Natuur Gastri Paard/Pony/Hond/Kat 100ml

 • Gratis verzending vanaf € 39,-
 • 90 dagen gratis retour *
 • Ook achteraf betalen
 • Klanten geven ons een 9.2
 • Meer dan 1.000.000 klanten
 • Thuiswinkel Waarborg
 • Trusted Shops

Productomschrijving

Puur Natuur Gastri 100ml.
Voor een goede maagfunctie en ter stimulering van de darmwerking.
Puur Natuur Gastri helpt ook bij een vol en opgeblazen gevoel en is eetlustopwekkend. Dit middel ondersteunt een gezonde spijsvertering.
Samenstelling
Verdunde extracten van: absintalsem, kalmoes, rozemarijn en vleeskleurige passiebloem. Alcohol 35% v/v.
Over de bestanddelen
Rosmarinus officinalis (Rozemarijn) heeft een positieve invloed op de lever en galblaas, het werkt eetlustopwekkend en vermindert een opgeblazen gevoel. Absintalsum bevordert de spijsvertering.Calamus (Kalmoes) de bitterstoffen in Acorus Calamus stimuleren de stofwisseling bevorderen de spijsvertering en de opname van mineralen en vitamines uit de voeding. De etherische olien hebben een maagversterkende invloed. Bovendien werkt Acorus rustgevend. Passiflora incarnata (Vleeskleurige passiebloem) wordt ingezet ter ondersteuning van de spijsvertering. Bovendien werkt het ontspannend en rustgevend.
Dosering
- Optimale dosering is 1-2x daags toedienen.
- Indien dit niet mogelijk is volstaat 1x per dag of 1x per 2 dagen. Geef dan de maximale dagdosering.
- Paard: 20-30 druppels.
- Hond: 5-10 druppels.
- Kat: 5-10 druppels.
- 20 druppels is circa 1ml.
Toediening
Voor oraal gebruik. Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, eventueel verdund met een beetje water.
Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies.
Indien een dier het product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven.
Indien de kat de druppels niet accepteert, kunnen de druppels worden aangebracht op de bovenkant van het pootje. Controleer wel of de kat de druppels van het pootje aflikt.
Wanneer een dier zich niet lekker voelt kan Puur Natuur Gastri in de aangegeven dosis 1x per uur worden gegeven. Maximaal 6x herhalen.
Behandelingsduur
In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product.
Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgegaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering. Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de prikkel opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.
Bewaaradvies
Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20 C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.
Synergie en combinaties met andere producten
Dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met andere natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen.
Puur Natuur Gastri kan zonder problemen gecombineerd worden met Puur Natuur Spijsvertering dit product helpt vocht op te nemen uit de darmen en de ontlasting dikker te maken. Wanneer het gegeven wordt met water zorgt het juist voor een zachte darminhoud . Puur Natuur Maag zorgt voor een normale maagfunctie en beschermt de maagwand.
Contra-indicaties
Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.
Bijwerkingen
Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.
Dit product bevat 100ml in een flesje, met druppeldop in een doosje.
Lees vóór gebruik de bijsluiter/instructies op de verpakking.

Specificaties

Bekijk meer

Reviews

17 reviews
 • Effectief (1)
 • Een beter verdeel systeem zou handig zijn, vb spuitje (3)
 • Druppelen is wat lastig (2)

Milou uit Lelystad op 13-7-2020

Ja, ik raad dit product aan

Als hulp tegen stressverwerking

Door het verhuizen naar een andere stal ging de spijsvertering van mijn paard wat achteruit. Door dit middel en de Phytonics Clear Intestine te gebruiken herstelde het paard snel.

 • Effectief
 • Een beter verdeel systeem zou handig zijn, vb spuitje

C uit Kalmthout op 9-6-2020

Ja, ik raad dit product aan

makkelijk in gebruik

Hier in gebruik voor een oudere hond die slecht at door wsl maag darm problemen. Momenteel eet hij veel meer en veel regelmatiger. En is dus terug op gewicht.

Helga uit Almere op 15-11-2018

Ja, ik raad dit product aan

Super handig

Super handig om op stal te hebben met een paard wat vaak last heeft van gaskoliek. Zodra ik merk dat ie weer wat opgblazen word beginnen we weer met de druppels zodat het gas stukken minder word en een koliek aanval weg blijft.

 • Een beter verdeel systeem zou handig zijn, vb spuitje

Fai uit Westerlo op 14-11-2018

Ja, ik raad dit product aan

Probeerfase

Ik gebruik dit als dagelijkse ondersteuning tegen gasvorming. Het is nog afwachten op het resultaat.

 • Een beter verdeel systeem zou handig zijn, vb spuitje
 • Druppelen is wat lastig

Sarah uit Lier op 19-6-2018

Ja, ik raad dit product aan

Werkt snel en goed

Na 2 dagen al verschil, daarna nog een weekje blijven geven en geen last meer gehad

Wendy uit Koningsbosch op 23-10-2017

Ja, ik raad dit product aan

geen idee

Omdat mijn paard last had van rommelende buik, dit gegeven, maar kan niet zeggen of het werkt, het rommelt nog steeds, wel iets minder.