Gratis verzending vanaf € 39,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *
Agradi

Staart- en Manenborstels

Kijk hier voor alle staart- en manenborstels om jouw paard weer klitvrij en mooi te maken! Meer informatie

0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
LeMieux Manen- en Staart Borstel Tangle Tidy Black
€ 15,95

LeMieux Manen- en Staart Borstel Tangle Tidy Black

(10)
Sale
Horka Manenborstel Rainbow Zwart
€ 8,94€ 7,61-15%

Horka Manenborstel Rainbow Zwart

(22)
Sale
HKM Borstel Zwart 18 X 8,5cm
€ 1,90€ 1,52-20%

HKM Borstel Zwart 18 X 8,5cm

(62)
Sale
Horka Manenborstel Plastic Zwart
€ 3,95€ 3,16-20%

Horka Manenborstel Plastic Zwart

(59)
Sale
Oster Manen- & Staartborstel Blauw
€ 11,49€ 10,34-10%

Oster Manen- & Staartborstel Blauw

(611)

Populaire merken

Aantal per pagina:

De functie van staart- en manenborstels

Staart- en manenborstels zijn gemaakt zodat de manen en staart regelmatig ontklit kunnen worden. Hierdoor ziet jouw paard er niet alleen mooi uit, maar dit zorgt er ook voor dat er geen klitten ontstaan waardoor het comfort van het paard beïnvloed wordt. Je moet wel opletten dat je vooral de staart voorzichtig uit borstelt aangezien de haren snel kunnen breken. Hierdoor zal de staart dunner worden, wat én minder mooi is én waardoor het paard minder haren heeft om bijvoorbeeld vliegen weg te slaan.

Verschillende soorten borstels

We hebben verschillende soorten manen- en staartborstels in ons assortiment. Veel paarden hebben niet hele lange manen en daardoor zullen er minder snel klitten ontstaan in de manen, hierdoor is het soms genoeg om een soort harde borstel te gebruiken, zoals van Pfiff en Kerbl. Wanneer je wel wat meer klitten uit de manen of de staart wil halen zijn er diverse borstels met en zonder handvat. Zonder handvat heb je bijvoorbeeld de Magic brush en met handvat heb je diverse borstels van Oster. Er zijn verschillende handvaten, waarbij sommigen gemaakt zijn voor extra comfort zoals een gel grip of soft grip. De staart- en manenborstels hebben harde kunststof uitsteeksels of metaal met bolletjes aan de uiteinden. Er zijn ook nog simpele manenkammen, deze worden vaak gebruikt voor het vlechten en knotten van de manen zodat je gelijke knotten kan maken. Aangezien de meeste mensen een borstel set hebben die bij elkaar past, hebben we staart- en manenborstels in allerlei kleuren zoals groen, roze, blauw, bruin, geel, oranje, paars, rood wit, zilver en zwart.

Om jouw verzorgingsset compleet te maken kijk ook eens bij de rest van de borstels zoals harde borstels, zachte borstels, hoevenkrabbers, hoefborstels, hoofdborstels, poetshandschoenen en roskammen.