Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *
Agradi

Meetproducten

In deze categorie vind je alle verschillende soorten meetlinten voor je paard bij Agradi! Meer informatie

0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd

Met een meetlint kun je de borstomvang en de schofthoogte meten. De borstomvang kun je opmeten door het meetlint vlak achter de voorbenen, net tot achter de schoft om de romp heen te plaatsen. Dit getal lees je af en gebruik je in de volgende formule: ((Borstomvang in cm x 4,3) + (Schofthoogte in cm x 3)) - 785 kg = Gewicht in kg

Verder hebben we binnen ons assortiment ook meetstokken om de exacte schofthoogte van je paard op te meten. Deze zijn er in verschillende varianten.

Mocht je graag een echte professionele meetstok willen. Dan kunt u kiezen voor de Meetstok Aluminium Luxe. Deze is in verschillende maten te verkrijgen, van 100 cm tot 180 cm.

Het is belangrijk om te weten hoe je de schofthoogte van een paard of pony nou precies kunt opmeten. Allereerst is het belangrijk dat het paard vierkant staat op een verharde ondergrond. Je meet de schofthoogte van een paard vanzelfsprekend bij de schoft. Maar waar zit de schoft nou precies? De schoft is dat deel van het paardenlichaam waar de bovenkant van de hals overgaat in de rug van het paard. De toppen van de schouderbladen worden aangehouden van de meting. Dit is het hoogste punt.

Je zet de meetstok naast het voorbeen van het paard ter hoogte van het hoogste punt van de schoft. De meetstok zet je loodrecht, met behulp van de waterpas kun je deze loodrecht op het hoogste punt van de schoft zetten. Vervolgens lees je de hoogte af op de meetstok. Mocht uw paard op ijzers staan dan is het gebruikelijk om 1 cm van de gemeten schofthoogte af te halen.

Is de stokmaat minder dan 1,57 meter dan spreek je over een pony. Internationaal ligt de grens op 1,48 meter. Is de stokmaat gelijk of meer dan 1,57 meter dan heeft u te maken met een paard.

Binnen ons assortiment hebben we naast de meetlinten en meetstokken ook een schoftmeter. Met behulp van deze schoftmeter kun je de breedte van de schoft opmeten, om zo een goed passend zadel aan te schaffen.

Bij Agradi.nl hebben we verschillende meetlinten van onder andere de merken Premiere en Harry’s Horse. Deze bieden wij je allen aan voor een zeer voordelige en scherpe prijs.