Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

MEGA Horseware SALE! 25% korting op ALLES! Actievoorwaarden >>

MEGA Horseware SALE! 25% korting op ALLES! Actievoorwaarden >>

Scheermachine Olie

Scheren kan je doen met een scheermachine (ook wel scheerapparaat) of een tondeuse.
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
 1. Agradi's keuze
  Constanta Scheermachine Olie
  vanaf € 3,99 -5%

  Constanta Scheermachine Olie

  (209)
 2. Sale
  Wahl Blade Ice Spray 400ml
  € 10,15 € 8,99 -11%

  Wahl Blade Ice Spray 400ml

  (15)
 3. Voucher
  Aesculap Olie
  vanaf € 5,39 -9%

  Aesculap Olie

  (14)
 4. Sale
  Moser Olie Fles 200ml
  € 11,99 € 8,39 -30%

  Moser Olie Fles 200ml

  (0)
 5. Sale
  Constanta Coolspray 500ml
  € 9,99 € 9,49 -5%

  Constanta Coolspray 500ml

  (36)
 6. Voucher
  Lister Olie R30 250ml
  € 10,15

  Lister Olie R30 250ml

  (0)
 7. Voucher
  Rapide Naai & Scheermachine Olie
  vanaf € 3,59 -4%

  Rapide Naai & Scheermachine Olie

  (5)
 8. Voucher
  Lister Olie
  vanaf € 7,99 -11%

  Lister Olie

  (1)
 9. Sale
  Premiere Olie scheermachine 100ml
  € 4,95 € 3,96 -20%

  Premiere Olie scheermachine 100ml

  (1)
 10. Sale
  Wahl Cleaning Spray 250ml
  € 13,49 € 9,44 -30%

  Wahl Cleaning Spray 250ml

  (1)
 11. Voucher
  Liscop Olie
  € 18,41 € 13,89 -25%

  Liscop Olie

  (4)
 12. Populaire merken

Aantal per pagina:
24 96

Waarom scheerolie?

Veel geschoren dieren zijn koeien en schapen (vee), paarden en honden. Een scheermachine wordt vooral gebruikt om grotere oppervlakten te kunnen scheren. Door de brede scheerkop is het lastig een fijne afwerking te hebben op moeilijk bereikbare plekken. Een tondeuse is juist minder geschikt voor de grote oppervlakten maar door zijn smallere scheerkop kan hij wel goed bij de moeilijker bereikbare plekken.
Het principe vaan een scheermachine of tondeuse is hetzelfde, het bovenste en onderste mes bewegen constant met grote snelheid langs elkaar. Wanneer dit niet soepel gaat kan je dus slijtage en schade krijgen aan je scheermachine of tondeuse. In de eerste plaats kan je voor je scheermachine zorgen door het vuil en haar steeds goed te verwijderen. Daarnaast houdt je de messen soepel door het gebruik van olie. De speciale scheermachine olie gebruik je niet alleen voordat je begint met scheren, maar ook tussendoor. Wanneer je een apparaat met een accu gebruikt gaat deze aanzienlijk langer mee bij goed gesmeerde messen. Ook blijven je messen beter scherp met juist gebruik van scheerolie, waardoor ze minder snel toe zijn aan het slijpen ervan of vervangen.
Scheerolie is dus een onmisbaar product bij het gebruik van je scheermachine of tondeuse. Bij Agradi verkopen wij scheerolie van onder andere Constanta, Aesculap, Rapide en ListerLister Scheerapparaten.

Hoe breng je scheerolie aan?

Scheerolie is er speciaal voor gemaakt om je machine zo soepel mogelijk in beweging te houden. De verpakkingen zijn altijd zo ontworpen dat de olie eenvoudig aan te brengen is.
Maar hoe breng je die scheerolie nu eigenlijk aan? Dat doe je door de 3 eenvoudige stappen te doorlopen.

 1. Zorg ervoor altijd voor dat je het apparaat altijd uitgeschakeld hebt wanneer je de olie aanbrengt
 2. Verwijder eventuele vuilresten met een doek of borsteltje
 3. Houdt het apparaat op zijn kop wanneer je olie wilt aanbrengen op de messen. Zo voorkom je dat de olie het apparaat “in loopt"

Wat als de messen warm worden?

Houdt er rekening mee dat als de messen steeds warmer worden, dat uiteindelijk verbranding in de hand kan werken. Verbranding levert je een kapotte machine op. Messen mogen best een beetje warm worden, maar wanneer je bij het (uitgeschakelde apparaat) je hand niet meer tegen de messen aan kan zetten, dan kan je het beste het apparaat laten koelen. Dat kan je doen door het apparaat voor een tijdje weg te leggen, maar als je net midden in een scheersessie zit is dat natuurlijk niet waar je op zit te wachten. In dat geval kan je ook coolspray gebruiken. Deze coolspray zorgt er in no time voor dat je messen afgekoeld zijn en weer klaar voor gebruik zijn. In beide gevallen kan je het beste het vuil van je apparaat verwijderen voor je weer aan de slag gaat. Zo kan je voorkomen dat je messen te warm worden.

Hoe verzorg je je messen?

Om de levensduur van je scheermessen te verlengen is het aan te raden om de scheermessen (en het apparaat zelf) altijd te reinigen na gebruik. Berg het apparaat dus altijd schoon op.

Het gebruik van zo'n spray zrogt ervoor dat de messen schoon worden, de messen goed bewaard blijven en een roestwerende werking meegeven aan de opgeslagen messen. de machine zo ook weer klaar voor volgend gebruik.

Wil jij jouw scheerapparaat zo goed mogelijk verzorgen? Zorg dan dat je altijd voldoende scheerolie hebt en maak daarnaast gebruik van coolspray en een reiniger voor je messen. Op deze manier heb je meer plezier van je apparaat en gaan je messen langer mee zonder dat ze geslepen hoeven te worden.
Nu je alles weet over het onderhoud met olie wil je wellicht een scheerapparaat aan gaan schaffen, deze kan je hier op de webshop vinden. Tondeuses kan je hier vinden. En messen voor op je scheerapparaat of tondeuse kan je in deze categorie op onze webshop vinden.