Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 23:59 besteld, morgen verzonden
90 dagen gratis retour *

NU tot 20% KORTING op bijna ALLES! Actievoorwaarden >>

NU tot 20% KORTING op bijna ALLES! Actievoorwaarden >>

Scheermachines

In ons assortiment vind je scheermachines van onder andere de merken Constanta, Lister, Aesculap, Kerbl, Sectolin en Liscop.
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
 1. Voucher
  Aesculap Accuscheermachine Bonum Paard Blauw
  vanaf € 391,99 -12%

  Aesculap Accuscheermachine Bonum Paard Blauw

  (2)
  Aesculap Poetstas Bonum en Momentsleutel Torque GT146
  Aesculap Poetstas Bonum en Momentsleutel Torque GT146
  Gratis
 2. Agradi's keuze
  Agradi Horse Scheermachine HC-2000 Paard
  € 188,99 € 129,99 -31%

  Agradi Horse Scheermachine HC-2000 Paard

  (214)
  Constanta Scheermachine Olie
  Constanta Scheermachine Olie
  Gratis
 3. Sale
  Premiere Scheermachine KiteLi-ion 80mm
  € 299,95

  Premiere Scheermachine KiteLi-ion 80mm

  (1)
 4. Voucher
  Lister Scheermachine Legend Blauw in Koffer
  € 354,79

  Lister Scheermachine Legend Blauw in Koffer

  (0)
 5. Voucher
  Aesculap Accuscheermachine Bonum Paard Roze
  vanaf € 391,99 -12%

  Aesculap Accuscheermachine Bonum Paard Roze

  (2)
  Aesculap Poetstas Bonum en Momentsleutel Torque GT146
  Aesculap Poetstas Bonum en Momentsleutel Torque GT146
  Gratis
 6. Populaire merken

Aantal per pagina:
24 96

Er zijn verschillende redenen om jouw dieren te scheren. Zo wordt bij veel paarden en pony’s die regelmatig arbeid verrichten de wintervacht op verschillende plekken weg geschoren om beter te kunnen koelen en dus minder te zweten. Bij rundvee/koeien wordt de wintervacht verwijderd wanneer deze tijdens de koudere maanden binnen staan en de stal te veel opwarmt voor de vacht van de koeien. In tegenstelling tot koeien en paarden wordt bij schapen de wol meestal juist verwijderd wanneer de lente aanbreekt. Wanneer je jouw dier(en) gaat scheren wil je natuurlijk graag dat dit een soepel karwij is. Dit bereik je door gebruik te maken van een goede scheermachine.

Verschillende scheermachines

De verschillende apparaten zijn vaak ontworpen voor specifieke dieren. Vooral de motor en het mes dat gebruikt wordt is hiervoor bepalend. Zo heb je bijvoorbeeld voor de wol van een schaap een sterkere motor nodig dan om door de vacht van een paard heen te komen. Een apparaat voor koeien en paarden heeft meestal wel dezelfde motor, maar er zitten andere messen op. Heb je zowel koeien als paarden dan is het dus mogelijk om beide dieren te scheren door het verwisselen van de messen.
Een deel van de scheermachines werkt op een accu en is dus draadloos te gebruiken. Dat levert je door het missen van het snoer veel bewegingsvrijheid op, maar doordat er een accu in het handvat verwerkt zit is wel vaak het apparaat wat zwaarder en het is niet mogelijk om eindeloos door te scheren omdat de accu leeg zal komen te staan. Apparaten met snoer hebben als voordeel dat je er wel meerdere dieren achter elkaar mee kan scheren en het over het algemeen wat lichter in de hand is.
Wanneer je een wat bang paard hebt kan het helpen wanneer je een scheermachine uitzoekt welke zo stil mogelijk is bij gebruik.

Messen

De messen kan je in 3 groepen onderverdelen

 1. Schapen
 2. Koeien
 3. Paarden

De messen voor schapen zijn super grof en zijn ontworpen om door de moeilijk doordringbare wol van het schaap heen te komen. De messen voor koeien hebben al wat meer tanden dan die voor schapen. Maar ook deze zijn iets grof om makkelijk door de vacht heen te komen. Voor paarden hebben de messen de fijnste tanden. Deze messen voorkomen grove strepen van het scheren op je paard zodat je paard goed voor de dag kan komen op trainingen en wedstrijden.
De messen slijten bij gebruik en kunnen na verloop van tijd bot worden. De meeste messen op onze scheerapparaten kunnen geslepen worden. Wil je nu snel verder met scheren? Koop dan er een extra messet bij zodat je bij minder scherpe messen meteen kan wisselen naar een nieuwe of net geslepen set.

De zorg voor je scheerapparaat

Zorg er tijdens het scheren altijd voor dat de juiste hoeveelheid druk op de messen staat door middel van de regelschroef. Verder is het belangrijk dat je tijdens het scheren de messen regelmatig voorziet van een aantal druppels scheerolie. Hierdoor zorg je ervoor dat de messen soepel langs elkaar heen blijven bewegen en voorkom je slijtage en de vorming van roest. Ook na het scheren is het belangrijk om het apparaat te reinigen te reinigen. Dit kan door middel van een doek maar er zijn ook verschillende reinigingsvloeistoffen speciaal voor de messen verkrijgbaar in onze webshop. Wanneer je je scheerapparaat vrij van vocht en op kamertemperatuur bewaard heb zo lang mogelijk plezier van het apparaat.

Tondeuse

Voor het nauwkeurig scheren op bepaalde plekken (zoals het paardenhoofd) of het scheren van kleinere dieren zoals honden of katten adviseren wij om gebruik te maken van een tondeuse in plaats van een scheermachine. Met een tondeuse heb je een minder brede scheerkop en fijnere messen waardoor je erg precies kan werken. Voor een optimaal resultaat bij paarden begin je met een scheermachine en gebruik je de tondeuse voor de afwerking van de beentjes, oren, etc.


Door gebruik te maken van de scheermachines van Agradi verwijder je eenvoudig de dikke (winter)vacht van jouw paard, koe of schaap. De apparaten met de daarbij behorende scheermessen van hoge kwaliteit zorgen ervoor dat het scheerproces zo soepel mogelijk verloopt.

Scheermachine regelschroef

Op de scheermachines zit een regelschroef. Hiermee kan de spanning op de messen geregeld worden. De juiste druk is van belang voor het goed functioneren van de scheermachine en scheermessen.


Vóór het scheren: De regelschroef dient bij uitgeschakelde tondeuse tot een voelbare weerstaand vastgedraaid te worden. Zie de afbeelding hiernaast. Daarna dient u de regelschroef nog 1/4 verder aan te draaien.


Tijdens het scheren: Wanneer de messen niet meer voldoende scheren dient de regelschroef overnieuw 1/4 vastgedraaid te worden. Heeft het vastdraaien geen effect? Dan zullen de messen waarschijnlijk bot zijn. De messen kunt u laten bijslijpen of vervangen. Er zit in dit geval dan geen garantie op de messen. Verder dient u erop te letten dat er niet te veel spanning (door het vastdraaien van de regelschroef) op het apparaat en de messen komt. Het apparaat en de messen kunnen dan erg heet worden. Tijdens het scheren moet u de regelschroef altijd weer een keer bijstellen (los halen en na een tijdje scheren weer vast draaien). Als de regelschroef van begin aan niet goed vast zit kunnen er haren tussen de messen komen. Daardoor kunnen de messen vast lopen.

Scheermachine Smeren boven

Scheermachine messen smeren

De meest voorkomende fout bij een scheermachine is het niet op de juiste wijze smeren van de scheerkop. Dit kan voor oververhitting of zelfs tot tot volledige stilstand van de machine zorgen. Omdat het niet of niet tijdig smeren van de machine of messen geen juist gebruik is, kan de garantie vervallen. Zorg dus voor een goede smering van de machine.

Op de twee afbeeldingen hiernaast kunt u zien hoe een scheermachine op de juiste wijze gesmeerd dient te worden.

Gebruik een olie die geschikt is voor snel bewegende onderdelen. Kijk hiervoor in de categorie met scheerolie.

Scheermachine schakelaar

De schuifschakelaar aan de bovenkant van de scheermachine heeft twee standen. Hiermee schakel je de scheermachine aan of uit.

Stand 1: De machine is ingeschakeld.
Stand 0: De machine is uitgeschakeld.

Zet de scheermachine enkel via de schakelaar aan en uit. Let op dat de schakelaar altijd op 0 (uit) staat voordat u de stekker in het stopcontact doet.

Dit kan per merk of model afwijken van de getoonde afbeelding.

Na beëindigen van het scheren dient u de olie en de haren met een zacht doekje te verwijderen. De haren kunnen ook met een droog borsteltje verwijderd worden. Het wordt aanbevolen om dit ook een keer tussen het scheren door te doen.

Na het reinigen van de machine en de messen alle onderdelen lichtjes met olie insmeren om roestvorming te voorkomen. Zelfs kleine roestplekken kunnen het scheren belemmeren en de levensduur van de machine of messen nadelig beïnvloeden.

Scheermachine messen monteren

Een set scheermessen bestaan uit een ondermes en een bovenmes. Bij de montage van de scheermessen dient erop gelet te worden dat de correcte vlakken op elkaar komen te liggen.

De messen worden als volgt gemonteerd:

- Draai de bevestigingsschroeven van de messen op de machine los en neem beide oude messen weg.

- Zorg dat de nieuwe scheermessen schoon zijn. Er dient in het bijzonder opgelet te worden dat op het geslepen vlak van de messen geen vuil zit, anders kunnen ook nieuwe messen niet goed scheren.

- Leg het nieuwe bovenmes in de geleidepunt van de draaikop en breng daarna een paar druppeltjes olie aan op de geslepen vlakken.

- Schuif het nieuwe ondermes onder de schroeven. Daarbij is het belangrijk, dat de messen zo op elkaar komen te liggen, dat het geslepen vlak van het ondermes ca. 1,5 - 2,0mm boven de punt van het bovenmes uitsteekt!

- Zodra de scheermessen zijn ingesteld draait u de schroeven weer vast.

- Controleer alles op juiste bevestiging