Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

Bekijk je persoonlijke korting vouchers in je profiel! >

Bekijk je persoonlijke korting vouchers in je profiel! >

Tondeuses

Tondeuses worden vaak gebruikt voor het trimmen van honden of het preciezere scheerwerk bij paarden (denk aan benen en hoofd).
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
 1. Sectolin Tondeuse SE-210 Clipper Pro
  € 79,95 € 62,99 -21%

  Sectolin Tondeuse SE-210 Clipper Pro

  (237)
 2. KNHS Ledenkorting
  Kerbl Tondeuse Onyx Draadloos
  € 59,99

  Kerbl Tondeuse Onyx Draadloos

  (200)
 3. Sale
  Agradi Horse Clipper Toilet Plus
  € 74,50 € 66,99 -10%

  Agradi Horse Clipper Toilet Plus

  (14)
 4. Wahl Trimmer Pico
  € 15,25

  Wahl Trimmer Pico

  (10)
 5. Heiniger Accutondeuse Saphir Horse
  € 389,00 € 369,00 -5%

  Heiniger Accutondeuse Saphir Horse

  (1)
 6. Sale
  Clipster Accuscheerapparaat DeloX
  € 54,99 € 49,99 -9%

  Clipster Accuscheerapparaat DeloX

  (11)
 7. Wahl Tondeuse Adelar Pro Paard Zwart
  € 189,50 € 169,99 -10%

  Wahl Tondeuse Adelar Pro Paard Zwart

  (1)
 8. Heiniger Saphir Basic Accu Tondeuse 7.4v/35w
  € 249,00

  Heiniger Saphir Basic Accu Tondeuse 7.4v/35w

  (2)
 9. Moser Tondeuse Prima Dier Zwart
  € 86,45 € 74,99 -13%

  Moser Tondeuse Prima Dier Zwart

  (1)
 10. Sale
  Kerbl Akku Tondeuse Profi Rood
  € 179,00 € 159,00 -11%

  Kerbl Akku Tondeuse Profi Rood

  (3)
 11. Moser Tondeuse 1400 Dier Zwart
  € 49,99 € 44,99 -10%

  Moser Tondeuse 1400 Dier Zwart

  (0)
 12. Moser Tondeuse Arco Pro
  € 161,99 € 138,99 -14%

  Moser Tondeuse Arco Pro

  (1)
 13. Moser Mini Tondeuse Rex Snoer
  vanaf € 35,99 -10%

  Moser Mini Tondeuse Rex Snoer

  (0)
 14. Populaire merken

Aantal per pagina:
22 94

Tondeuses hebben een smallere scheerkop waardoor je meer precies te werk kan gaan en op moeilijker bereikbare plekken kan komen. Tondeuses produceren over het algemeen weinig geluid. Dit is voor dieren vaak erg fijn, vooral op gevoelige plekken zoals bij de oren. In onze webshop koop je tondeuses van onder andere de merken Oster, Kerbl, Aesculap en Sectolin.

Stroom via kabel of accu

Tondeuses zijn er met een snoer en een accu. Met een snoer dient de tondeuse tijdens het werken ermee verbinding te hebben met het stopcontact. Dat beperkt je bewegingsruimte, maar je je kan wel nagenoeg onbeperkt door blijven werken. Het voordeel van een tondeuse met accu is dat je deze ook op plekken zonder stroom kan gebruiken en je meer bewegingsvrijheid geeft. natuurlijk zit er wel een eindtijd aan de werkingstijd van de accu. Over het algemeen hebben tondeuses op stroom meer kracht in het apparaat zitten dan apparaten op accu. Heb je dus wat zwaarder werk te doen, dan kan je het kan je dus een apparaat met snoer nemen. Wordt het werk echt zwaar, zoals bij het scheren van sokken van koudbloedpaarden dan kan je beter overschakelen naar een scheermachine.

Messen

De soorten messen van de apparaten zijn verschillend. Het ene merk messen zal dus niet altijd op het andere merk tondeuse passen. Toch zijn er wel messen welke op verschillende merken tondeuses passen. Sommige apparaten hebben 1 maat mes en laten je met de lengte van de weg te scheren vacht spelen door een draaiknop op het apparaat en/of opzetkammen. Andere merken bieden via de messen zelf verschillende scheerlengtes aan. Hierdoor kan je voor messen kiezen welke je dier (op medische indicatie) nagenoeg kaal scheren, maar ook messen die een aantal millimeter laten staan zodat je dier toch nog enige bescherming heeft van zijn vacht.
Sommige messen zijn van metaal en zijn te slijpen. Andere messen zijn een combinatie van kunststof en metaal en zijn niet te slijpen, maar wel te vervangen voor een nieuw setje. Je zou denken dat daardoor de kunststof met metalen messen duurder in gebruik zijn, maar doordat de aanschafprijs van deze messen lager is compenseert het elkaar.

Opzetkammen

Veel tondeuses worden verkocht met toebehoren, waaronder verschillende opzetkammen. Opzetkammen zijn er in verschillende maten en schuif je op je tondeuse om meer afstand tot de scheermessen en je dier te creeëren. Hierdoor blijft er bij het scheren meer vacht staan. Door gebruik te maken van de juiste opzetkammen kom je gemakkelijk door een langere vacht heen. Doordat je op lengte kan werken kan je erg mooie resultaten krijgen. In veel gevallen zijn de opzetstukken die bij een tondeuse horen ook los verkrijgbaar.

Onderhoud

Om zo lang mogelijk met je apparaat te kunnen werken, is het belangrijk dat je deze goed onderhoudt. Je dient dan ook je apparaat na iedere scheerbeurt, en wanneer nodig tussendoor schoon te maken. Daarnaast wordt geadviseerd de messen van je tondeuse regelmatig in te smeren met olie. Dit doe je zowel voor het scheren als tussendoor om je messen soepel te laten lopen. Scheerolie zit bij een aantal sets inbegrepen en is daarnaast ook los verkrijgbaar in onze webshop. Zorg er bij het scheren altijd voor dat de vacht van het dier schoon is. Op deze manier kunnen de messen optimaal hun werk doen en kan je met minder olie werken.
Ben je zuinig op je tondeuse en pleeg je goed onderhoud dan kunnen ze wel jaren mee gaan!