Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen bedenktijd *

100.000 producten voor jou en je paard thuisbezorgd!

100.000 producten voor jou en je paard thuisbezorgd!

Paardenhoefschoenen

Hoefschoenen voor jouw paard koop je natuurlijk online in de ruitershop van Agradi. Hoefschoenen worden vaak gebruikt als alternatief voor hoefijzers. Hoefschoenen hebben enkele voordelen ten opzichte van ijzers. Zo bieden hoefschoenen optimale schokdemping doordat ze gemaakt zijn van schokdempend rubber in plaats van ijzer. Ontdek de vele voordelen van hoefschoenen en kijk snel verder in het assortiment van Agradi!

0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
 1. Sale
  HKM Hoefschoen Zwart
  € 79,95 € 71,95 -10%

  HKM Hoefschoen Zwart

  (3)
 2. Sale
  Kerbl Hoefschoen Shoof Paard Zwart
  € 39,99 € 35,99 -10%

  Kerbl Hoefschoen Shoof Paard Zwart

  (5)
 3. Sale
  Shires Zooltje Pink S
  € 15,99 € 14,39 -10%

  Shires Zooltje Pink S

  (0)
 4. Sale
  Shires Hoef Stickers Hoofies Pink/Zebra
  € 12,99 € 11,69 -10%

  Shires Hoef Stickers Hoofies Pink/Zebra

  (2)
 5. Outlet
  Shires Hoef Stickers Hoofies Tie Die
  € 12,99 € 11,69 -10%

  Shires Hoef Stickers Hoofies Tie Die

  (2)
 6. Sale
  Shoof Onderdeel voor Paardenschoen
  € 5,49 € 4,94 -10%

  Shoof Onderdeel voor Paardenschoen

  (2)
 7. Sale
  Shires Zooltje Red M
  € 15,99 € 14,39 -10%

  Shires Zooltje Red M

  (0)
 8. Sale
  Shires Zooltje Blue L
  € 15,99 € 14,39 -10%

  Shires Zooltje Blue L

  (0)
Aantal per pagina:
20 100

Er zijn verschillende soorten hoefschoenen verkrijgbaar. Welke hoefschoen voor jouw geschikt is, is afhankelijk van het gebruiksdoel. De ene hoefschoen is meer geschikt voor lange ritten over verschillende soorten terrein, terwijl de andere hoefschoen meer geschikt zijn voor korte ritten over het asfalt. In het assortiment van Agradi zijn onder andere de merken Equine, Kerbl en EasyCare verkrijgbaar. Op zoek naar één bepaald merk? Neem dan een kijkje in onze Merkenshop.

De EasyCare hoefschoenen zijn ontworpen om te helpen bij uiteenlopende hoefproblemen. De hoefschoenen zijn gemaakt van thermoplastisch en duurzaam polyurethaan. Wij hebben hiervoor een hulpstuk van EasyCare om overbodige hoeveelheden vuil uit de hoefschoen te houden.

Welke hoefschoen uiteindelijk wordt gekozen is naast het gebruiksdoel ook afhankelijk van de vorm van de hoef. Dit is ook de reden waarom er vaak wisselende reacties komen op de hoefschoenen. De ene hoefschoen past beter bij een bepaalde vorm van de hoef dan de ander. Voordat men gebruik gaat maken van hoefschoenen is het dus belangrijk om te kijken of deze goed passen. De hoefschoen moet goed aansluiten en mag niet schuiven tijdens het rijden.

De Agradi stickerkorting is toepasbaar op een groot aantal artikelen in onze ruitershop, zo ook op veel artikelen in de categorie hoefschoenen voor paarden. Voor het verzorgen van jouw paarden kun je terecht bij onze Paarden drogisterij. Ook hebben wij een Paardengezondheidswijzer met paarden informatie, bijvoorbeeld over hoefbevangenheid bij paarden. Tenslotte kun je voor hoefschoenen voor paarden die in de uitverkoop/opruiming zijn, terecht op onze Sale pagina. Koop hier jouw hoefschoenen voor paarden voor de scherpste prijs op Agradi.nl!

Wat je moet weten over hoefschoenen

Hoefschoenen zijn een goede en natuurlijke manier om je paard comfortabel te beschermen, grip en schok absorbatie te geven. De hoefschoenen zijn door de verschillende systemen perfect passend te maken, zijn licht van gewicht en hebben een langere levensduur dan ijzers. Hoefschoenen zijn ook te gebruiken na het verliezen van een ijzer. Hoefschoenen zijn tevens geschikt voor alle soorten terrein. en zijn zeer populair bij Endurance en aangespannen.


Maat opmeten

Bij mensen is het belangrijk om met de juiste maat schoenen te lopen of te sporten. Dat geldt ook voor je paard.

 • Meet met een linaal de breedte en lengte op het breedste punt van de hoef zoals aangegeven op de illustratie.
 • Om de juiste maat te meten doet men dat bij voorkeur na het bekappen.
 • Iedere hoefschoen heeft zijn eigen unieke maattabel, let erop dat je de juiste tabel hebt bij het bepalen van de maat.
 • Hoefschoenmaten corresponderen NIET met de maten van hoefijzers.
 • De hoefschoenen variëren in maat en vorm, als bijvoorbeeld de hoef breder is dan lang kiest u een Old Mac's die in dit geval de beste pasvorm heeft.

Hoe weet ik welke hoefschoen ik moet nemen?

•Als u een hoefschoen zoekt die eenvoudig aan en uit te doen is kunt u het beste de Boa Horse Boots of een set Old Mac's nemen. Als u bereid bent wat meer te leren dan zult u zien dat het buckle systeem van de Easyboot serie na enige oefening eenvoudig aan en uit te doen is. In het begin is de Easyboot Bare wat lastiger aan en uit te doen. Als hij goed past en is ingelopen gaat dat veel beter.


Hoeveel gaat u rijden?

Gaat u op hoog tempo rijden of lange tochten maken? In dat geval moet u een hoefschoen nemen die onder de haarlijn (op de kroonrand) past in verband met schuren, bij voorkeur met een Gaiter (chap) voor meer veiligheid. Paarden die minder dan 40 km per week of per rit lopen kunnen de Boa's of de Old Mac's nemen of een van de Easyboots. Advies kilometerbelasting staat aangegeven bij de diverse modellen.


Op wat voor terrein?

Rijd je op zachte ondergrond, of in een rotsachtig terrein, door modder etc. Bekijk dan wat voor grip nodig is.


Agradi Hoeven opmeten