Gratis verzending vanaf € 39,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

NIEUW! Eskadron Classic Sports Zomer 2022 collectie! >

NIEUW! Eskadron Classic Sports Zomer 2022 collectie! >

Puur Natuur Herny Hond/Kat 50ml

 • Gratis verzending vanaf € 39,-
 • 90 dagen gratis retour *
 • Ook achteraf betalen
 • Klanten geven ons een 9.2
 • Meer dan 850.000 klanten
 • Thuiswinkel Waarborg
 • Trusted Shops

Productomschrijving

Goed voor het zenuwstelsel in hals- of lendengebied en dan met name bij de tussenwervelschijven.
Het zorgt voor de gewrichten in de rug. Kan de prikkeloverdracht tussen de cellen bevorderen. Puur Natuur Herny is goed voor de coördinatie en ondersteunt het bewegingsapparaat.


Samenstelling
Verdund extract van Sint Janskruid (Hypericum perforatum) en valkruid (Arnica montana). Alcohol 35% v/v.


Over de bestanddelen
Valkruid (Arnica montana) Is een zeer heilzame plant. Arnica bevat de stoffen helenaline en dyhydrohelenaline (sesquiterpenen) deze helpen ter bescherming van gezonde cellen. Bovendien zijn ze goed voor de zenuwen en de tussenwervelschijven. Sint Janskruid (Hypericum perforatum) werkt ontspannend en is goed voor het zenuwstelsel. Bovendien heeft Sint Janskruid een celbeschermend effect.


Dosering
- Optimale dosering is 2-3x daags toedienen.
- Indien dit niet mogelijk is volstaat 1x per dag of 1x per 2 dagen. Geef dan de maximale dagdosering.
- Hond: 10-15 druppels.
- Kat: 5-10 druppels.
- 20 druppels is circa 1ml.


Toediening
Voor oraal gebruik. Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, eventueel verdund met een beetje water.
Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies.
Indien een dier het product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven.
Indien de kat de druppels niet accepteert, kunnen de druppels worden aangebracht op de bovenkant van het pootje. Controleer wel of de kat de druppels van het pootje aflikt.


Zorg voor rustige gelijkmatige beweging, vermijd snelstoppen zoals bij spelen. Ook het gebruik van een halsband moet worden vermeden.


Behandelingsduur
In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product.
Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgegaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering. Dit product kan blijvend worden gegeven.Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de prikkel opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.

Bewaaradvies
Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20 C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.

Synergie en combinaties met andere producten
Dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met andere natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen.
 

Contra-indicaties
Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.


Bijwerkingen
Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld. Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.
Dit product bevat 50ml in een flesje, met druppeldop in een doosje.
Lees vóór gebruik de bijsluiter/instructies op de verpakking.
 

Specificaties

Bekijk meer

Reviews

14 reviews
 • Het werkt (7)
 • Goede product omschrijving (3)
 • Werking druppelaar is prime (3)

Ilse uit Montfoort op 31-3-2022

Ja, ik raad dit product aan

Doet wat het belooft

Dit product heb ik gegeven op aanraden van de osteopaat. Heeft tijdens de revalidatie echt geholpen ter ondersteuning/verbetering van de rug. Is makkelijk toe te dienen op een broodje, en nog makkelijker op te zuigen met een pipetje (1ml per dag).

Winny uit Oud-beijerland op 15-9-2020

Ja, ik raad dit product aan

Goed spul

Heb al een paar keer een oudere hond ermee kunnen helpen en weet iemand die het al heel lang geeft aan haar oude whippet, zodra ze stopt krijgt-ie weer rugklachten.

 • Het werkt

Anonymous uit Veldhoven op 25-5-2019

Ja, ik raad dit product aan

erg blij met het resultaat

mijn hond had een flinke hernia en kon niks meer van de pijn,. kreeg van de huisarts een pijnstiller en dat werkte wel maar als ik stopte meteen terug zij adviseerde een middeltje erbij en dat heb ik bij jullie besteld en het werkte eigenlijk vrij snel. ben er erg blij mee je wilt je beestje geen pijn zien lijden en dat heeft ze niet meer

 • Goede product omschrijving
 • Het werkt
 • Werking druppelaar is prime

Meriam uit Arnhem op 5-1-2019

Ja, ik raad dit product aan

Goed

Gebruik dit product al langer. Bij de ene hond werk te het meteen en de andere hond doet er langer over om resultaat te zien.

 • Het werkt

Corine uit Woudenberg op 12-3-2018

Ja, ik raad dit product aan

Prima levering

Gebruik al jaren puur herny tot volle tevredenheid

 • Het werkt

Ineke uit Hippolytushoef op 12-11-2017

Ja, ik raad dit product aan

is echt fantastisch

Onze Barney[labrador] begon erg mank te lopen en wij zijn naar de dierenarts geweest. Er zijn foto's gemaakt en die waren slecht. Door mishandeling van de vorige eigenaren was de ruggewervel beschadigd.pijnstillers en om het halfjaar en injectie was het antwoord. Het is bij 1 injectie gebleven, ik ben gaan googelen en kwam op de PUUR HENRY uit. We zijn nu 2 jaar verder en Barney loopt als een kieviet. De dierenarts staat versteld. Wij wonen in spanje en via via krijgen we dit aangeleverd. vr.gr.ineke van ijperen.

 • Goede product omschrijving
 • Werking druppelaar is prime
 • Het werkt