Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

Agradi's grote voorjaarswinactie met een prijzenpot van 15.000 is van start! Doe mee >

Agradi's grote voorjaarswinactie met een prijzenpot van 15.000 is van start! Doe mee >

Puur Natuur Digest / Spijsvertering Hond/Kat 100g

 • Gratis verzending vanaf € 49,-
 • 90 dagen gratis retour *
 • Ook achteraf betalen
 • Klanten geven ons een 9.2
 • Meer dan 1.000.000 klanten
 • Thuiswinkel Waarborg
 • Trusted Shops

Productomschrijving

Puur Natuur Spijsvertering Hond en Kat 100gr.
Voor goed functionerende darmen.
Bij dunne ontlasting onttrekt het vocht uit de ontlasting die darna dikker wordt.
Samenstelling (per 3 gram)
2085 mg Psyllium Husk, 626 mg Methylsulfonylmethaan, 104 mg Bentonite, 60 mg N-Acetyl-Glucosamine, 8,1 mg Magnesium (als -citraat) en een verdunning van Magnesium phosphoricum.
Over de bestanddelen
Psyllium Husk heeft de eigenschap dat het veel vocht op kan nemen. Bij dunne ontlasting neemt het overtollig darmvocht op en bij obstipatie maakt het - bij voldoende wateropname - de darminhoud zachter. Methylsulfonylmethaan is een organische zwavelverbinding, dit is een erg belangrijke minerale bouwstof. Bentonite bindt gifstoffen en zware metalen, zodat deze met de ontlasting uitgescheiden kunnen worden. N-Acetyl-Glucosamine is een belangrijke bouwstof voor het darmslijmvlies. Magnesium (als -citraat) en Magnesium phosphoricum zijn belangrijk voor de spieren en bovendien is de magnesiumbehoefte verhoogd bij dunne ontlasting.

Dosering
- Optimale dosering is 2x daags toedienen.
- Indien dit niet mogelijk is volstaat 1x per dag of 1x per 2 dagen. Geef dan de maximale dagdosering.
- Hond >25kg: 2 maatscheppen.
- Hond 10-25kg: 1½ maatschep.
- Hond <10kg en Kat: 1 maatschep.
- 1 maatschep bevat ongeveer 3 gram.
Toediening
Kan over het voer gegeven worden. Bevochtig het voer of het poeder zodat het niet uit de voerbak geblazen wordt. Geef het in het geval van obstipatie met voldoende water en zorg dat er altijd genoeg vers drinkwater beschikbaar is. Indien de hond of kat het product niet lekker vindt, kan het poeder door wat vlees, vis, yoghurt of ander lekkers worden gegeven. Zorg altijd voor voeding van een goede kwaliteit.
Behandelingsduur
Het effect van de behandeling moet na 1 tot 2 dagen zeker zichtbaar zijn. Bij een acute klacht is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van 1 tot 3 weken. Ga na het verdwijnen van de klacht nog enige dagen door met toediening van dit product. Bij een chronische aandoening is de duur van de behandeling langer. Na vermindering van de klachten kunt u overgaan op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk wanneer de klachten verminderen of verdwenen zijn tot een zo laag mogelijke dosering. Dit product kan bij chronische klachten blijvend worden gegeven.
Bewaaradvies
Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20 C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatumstaat vermeld op het etiket en het doosje.
Synergie en combinaties met andere producten
Dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met andere natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen. Bij voedselovergevoeligheden en voedselallergieën wordt het gebruik van Puur Natuur Probiotica aangeraden. Bij dunne ontlasting in combinatie met Puur Natuur dunne ontlasting voor de darmwand.
Contra-indicaties
Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.
Bijwerkingen
Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.
Dit product bevat 100 gram in een pot.
Lees vóór gebruik de bijsluiter/instructies op de verpakking.
 

Specificaties

Bekijk meer

Reviews

15 reviews
 • Super product (3)
 • Werkt snel (3)
 • Betaalbaar (1)
 • Kleine verpakking (2)
 • Zijn die er (2)

Claudia uit Cuijk op 24-11-2022

Ja, ik raad dit product aan

Goed product bij diarree

Als onze hond met zwakke darmen, last heeft van diarree, dan geven wij dit door z'n eten. Het werkt goed en snel en hij eet het ook gewoon door z'n voer.

 • Werkt snel

Wendy uit Minderhout belgië op 24-9-2020

Ja, ik raad dit product aan

tevreden

Hond had last van diarree en was binnen een paar dagen opgelost. Nu weer een blije hond zonder problemen met zn darmstelsel.

 • Super product
 • Werkt snel

Laura uit Zaandam op 9-4-2019

Ja, ik raad dit product aan

Goed Product

Puur: Spijsvertering was mij aangeraden door de dierenarts vanwegen de onregelmatige kwaliteit van mijn Witte Mini Bull terrier zijn ontlasting. Ik geef het 3 sterren omdat het een goed natuurlijk product is en zeker het proberen waard als de hond verterings problemen heeft. Helaas merkte ik bij mijn hond geen verschil en heb geen andere ervaringen met andere honden dus kan ik persoonlijk geen betere rating geven.

Marinka uit Zevenbergen op 2-4-2019

Ja, ik raad dit product aan

Werkt snel

De ontlasting word snel wat steviger. De ene hond eet het zo over zijn eten op. de andere haalt er haar neus voor op. Maar door een blikje tonijn op water mengen en ook zij eet het. Diaree komt ergens vandaan. Dit product is geen medicijn maar verminderd het symptoom. Het haalt wat vocht uit de darmen waardoor de diaree afneemt. Ik kijk altijd wat de oorzaak is ervan (mss iets verkeerds gegeten, warm weer ed.)

 • Werkt snel
 • Betaalbaar
 • Super product
 • Kleine verpakking
 • Het ruikt niet heel lekker

Laura uit Mönchengladbach op 14-3-2019

Ja, ik raad dit product aan

OK

Mijn hond heeft het zonder aarzeling in het voer gegeten, maar als het echt zo goed werkt, kan ik het niet zeggen. Ik ga liever terug naar maagkruiden.

Daphne uit Amsterdam op 22-8-2018

Ja, ik raad dit product aan

Doet wat

Aan mijn katten gegeven omdat ze al een tijdje diarree hadden. Hun drollen werden er erg zacht en groot van. Dus het spul doet wel wat. Nadat ik gestopt was hadden ze een tijdje geen diarree meer. Na een aantal weken kwam het een beetje terug.