Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 23:59 besteld, morgen verzonden
90 dagen gratis retour *

Ontdek de nieuwste herfst/winter collecties hier! >

Ontdek de nieuwste herfst/winter collecties hier! >

Puur Natuur Derma Vital / Vitaal Huid en Vacht Hond/Kat 150g

 • Gratis verzending vanaf € 49,-
 • 90 dagen gratis retour *
 • Ook achteraf betalen
 • Klanten geven ons een 9.2
 • Meer dan 1.000.000 klanten
 • Thuiswinkel Waarborg
 • Trusted Shops

Productomschrijving

Vitaal voor huid & vacht
Voor een betere gezondheid, conditie en levendige uitstraling van huid en vacht.

Vitaal bestaat uit verrijkte planktonproducten. Door middel van een unieke planktontechnologie (bioencapsulatie, bioaccumulatie en bioraffinage), is dit een product van zeer hoge kwaliteit. De gebruikte algen zijn rijk aan essentiële aminozuren, anti-oxidanten, vitamines en mineralen. Door middel van de planktontechnologie worden specifieke vitamines en mineralen op een natuurlijke wijze verkregen.

Samenstelling per 1 gram
Chlorella vulgaris, Spirulina platensis, Arctium lappa, Fucus vesiculosus, Hydrastis canadensis, Rumex acetosa, Viola tricolor, 14 mg Magnesium (-citraat), 80 mg MSM (Methyl sulfonylmethaan), 2 mg Zink (-L-methionine ), 2g Selenium (-L-methionine), 50 mg L-Cysteïne, 50 mg L-Glutamine, 100g Vitamine A (retinolpalmitaat), 1 mg Vitamine B1 (thiamine HCl), 1 mg Vitamine B2 (riboflavine), 1 mg Vitamine B3 (nicotinamide), 1 mg Vitamine B5 (calciumpantothenaat), 2 mg Vitamine B6 (pyridoxine), 10g Vitamine
B12 (cyanocobalamine), 10g Foliumzuur, 2g Biotine, 6g Vitamine D (cholecalciferol), 1 mg Vitamine E (D-alfa-tocoferol), 2 mg Choline (-bitartraat), 1 mg Inositol, 1 mg PABA (para-aminobenzoäzuur).

Dosering
1 - 2 x daags (1 maatschep bevat ongeveer 1 gram)
Hond > 25 kg 2 maatscheppen
Hond 10 - 25 kg 1½ maatschep
Hond < 10 kg 1 maatschep
Kat 1 maatschep

Toediening
Kan over het voer gegeven worden. Bevochtig het poeder zodat het niet uit de voederbak geblazen kan worden. De dosering kan ook met wat water opgezogen worden in een (doseer)spuitje en vervolgens rechtstreeks in de bek gespoten worden.

Adviezen voor gebruik
De meeste vormen van huidjeuk bij hond en kat worden veroorzaakt door een samenloop van omstandigheden: een abnormaal verloop van de vachtwisseling, vlooien, ongeschikt klimaat (bijvoorbeeld een te warme of te droge behuizing), onvoldoende afleiding en beweging (stress) , onvoldoende regelmaat of verkeerde voeding. Zorg voor voeding van goede kwaliteit. Zorg voor een koele, frisse -stofvrije- ligplaats, ook in de winter. Meestal verergert warmte de jeuk. Zorg voor een juiste, zo mogelijk natuurlijke, vlo- en mijtbestrijding. Mijtallergie wordt meestal herkend aan een lange smalle jeuk-baan op de rug, vanaf het hoofd tot de staartinplant. Ook krabt het dier onder de oksels en likt het aan de poten. De jeuk zit voornamelijk bovenop, het dier heeft geen jeuk aan de buik. Jeuk in het kruis wordt meestal veroorzaakt door een overgevoeligheid/allergie voor vlooien. Vaak is er een combinatie met een bacteriële allergie. Bij een secundaire vlooienallergie is een slechte vachtconditie vaak de oorzaak van de overgevoeligheid. Vitaal geeft huid en vacht een boost door de juiste bouwstoffen aan te bieden.

Behandelingsduur
Bij een acute klacht is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga na het verdwijnen van de klacht nog enige dagen door met toediening van dit product.
Bij een chronische aandoening is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Na vermindering van de klachten kan overgegaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk wanneer de klachten verminderen of verdwenen zijn tot een zo laag mogelijke dosering.
Dit product kan bij chronische klachten blijvend worden gegeven.

Bewaren
Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20 graden. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket.

Synergie en combinaties met andere producten
Dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met andere natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen. Zo ondersteunt PUUR Omega-3, geconcentreerde diepzee visolie of PUUR Veg Omega, plantaardige omega, huid en vacht. Omega-3 werkt ontstekingsremmend en versoepelend. Ook PUUR Probiotica ondersteunt bij huid- en vachtproblemen. De ontstekingsremmende werking van probiotica beperkt zicht niet alleen tot de darm.
Bij jeukklachten door ongedierte moet er gezorgd worden voor een adequate (liefst zo natuurlijk mogelijk) vlooienbestrijding. Dit kan met ESPREE Outdoor Spray. Gebruik dan inwendig ook PUUR Huid om het lichaam weerbaarder te maken voor hetgeen waar het gevoelig op reageert en PUUR Jeuk om de ergste jeuk tegen te gaan.

Contra-indicaties
Gebruik tijdens de dracht uitsluitend in overleg met de dierenarts.

Bijwerkingen
Bij een aantal homeopathische en fytotherapeutische producten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering van klachten plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename van de klachten dosering halveren of tijdelijk te stoppen en daarna weer rustig opbouwen. Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.

Verpakkingsvorm
150 gram poeder in plastic pot.

Specificaties

Bekijk meer

Reviews

1 review
 • Controle of de sticker van het artikel overeenkomt met het artikel waar het opgeplakt is (1)
 • Juiste artikel opsturen (1)

A uit Heerenveen op 13-9-2020

Ja, ik raad dit product aan

Verkeerd artikel ontvangen

Helaas verkeerd artikel ontvangen dus retour moeten sturen. Wacht nog op he juiste artikel

 • Controle of de sticker van het artikel overeenkomt met het artikel waar het opgeplakt is
 • Juiste artikel opsturen