Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *
Agradi

Western Hoofdstellen

Western hoofdstellen koop je bij Agradi! Neem snel een kijkje in het uitgebreide assortiment. Meer informatie

0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Sale
Star Kinriem Western Leder Bruin
€ 11,95€ 9,75-18%

Star Kinriem Western Leder Bruin

(3)
Waldhausen Hoofdstel Kansas Bruin Quarter
€ 34,95

Waldhausen Hoofdstel Kansas Bruin Quarter

(2)
Westride Hoofdstel Oreille Choco Full
€ 49,70€ 48,99-1%

Westride Hoofdstel Oreille Choco Full

(0)
HKM Western Kinketting Dubbel Dbruin
€ 9,94€ 9,75-2%

HKM Western Kinketting Dubbel Dbruin

(27)
Premiere Western Teugelhaak 5/8
€ 2,25

Premiere Western Teugelhaak 5/8

(41)
Sale
Star Kinketting Western Bruin
€ 14,95€ 12,99-13%

Star Kinketting Western Bruin

(1)

Populaire merken

Aantal per pagina:

Naast dressuur, springen en eventing is er ook western rijden. Dit is een Amerikaanse rijstijl en kent verschillende onderdelen waaronder Barrel Racing, Reining en Pleasure. In het western rijden wordt meer gestuurd met de teugels op de hals en daardoor zien de hoofdstellen er net wat anders uit dan de trenshoofdstellen.

Onderdelen van het Western hoofdstel

Met western rijden wordt gereden met lossere teugel die meestal bestaat uit niet verbonden teugels (split reins). Western hoofdstellen hebben ook geen vaste neusriemen, wanneer deze gebruikt worden dienen deze los onder het hoofdstel bevestigd te worden. Bitten die veel gebruikt worden zijn bitten met shanks. In veel onderdelen wordt enkelhandig gereden en zo kunnen er toch voldoende signalen worden doorgegeven aan het paard. Deze bitten kun je vinden bij de western bitten. Het laatste onderdeel van het hoofdstel is de kinketting. Deze wordt aan het bit bevestigd.

Er kan gekozen worden tussen verschillende hoofdstellen. Er zijn hoofdstellen met een keelriem en one ear hoofdstellen. Een one ear hoofdstel heeft geen keelriem. Verder zijn de hoofdstellen er in verschillende tinten bruin en ze zijn er met en zonder versiering.

Sommige ruiters rijden ook bitloos en zij maken dan vaak gebruik van de sidepull of bosal. Door de directe teugelwerking op de neus van het paard, lijkt de sidepull hoofdstel het meest op een hoofdstel met bit. De bosal is een losse ring gemaakt van leer. De bosal werkt vooral in op de neus en via de teugel hulpen. Mocht je geïnteresseerd zijn in bitloos rijden, dan zijn er naast bitloze Western hoofdstellen ook genoeg andere bitloze hoofdstellen te vinden op de website zoals kaakgekruist of met een hackamore.

We hebben western hoofdstellen van het merk F.R.A., Westride en Randol's. De western hoofdstellen in ons assortiment gaan van maat shetlander tot en met maat full.

Agradi is de plek om makkelijk en voordelig je western hoofdstellen te kopen!