Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *
Agradi

Trenshoofdstellen

Ben je op zoek naar een trenshoofdstel? Bij ons vind je een uitgebreid assortiment aan trenshoofdstellen. Meer informatie

Trenshoofdstellen worden gebruikt bij bijna alle disciplines van de paardensport, zoals dressuur en cross country en zijn daardoor de meest gebruikte hoofdstellen in de paardensport. Deze hoofdstellen bieden gemak tijdens het paardrijden, doordat het paard hulpen van de ruiter ontvangt via het hoofdstel. Aan het hoofdstel zit het bit verbonden, bij een trenshoofdstel is dit enkel een trens bit, bij een stang en trenshoofdstel zit er een stang bij als tweede bit. Daar waar een stang en trens hoofdstel enkel voor geoefende combinaties zijn, is een trenshoofdstel voor paard en ruiter van ieder niveau te gebruiken. In de categorie trenshoofdstellen bij Agradi hebben we honderden hoofdstellen voorradig van verschillende merken, zoals Harry's Horse van Pfiff, HKM en BR.

Verschillende neusriemen bij een trenshoofdstel

De trenshoofdstellen zijn te koop in veel verschillende modellen. Het meest opvallende verschil tussen al die hoofdstellen is de neusriem. Er zijn vele verschillende neusriemen die het hoofdstel een unieke uitstraling kunnen geven. De neuriem mag nooit te strak zitten. Houdt er rekening mee dat je nog 2 vingers tussen de neusriem en het neusbot moet kunnen schuiven om je paard voldoende speling van de neusriem te kunnen geven.
Het meest gebruikte trenshoofdstel is het hoofdstel met gecombineerde neusriem. Dit hoofdstel heeft een normale neusriem en een sperriem. Deze zorgen er samen voor dat het bit stabiel in de mond blijft liggen en de mond minder gemakkelijk geopend kan worden. De gecombineerde neusriem kan met een normale sluiting of een aansnoersluiting komen. De dikte van de neusriem kan heel bepalend zijn voor het aanzicht. Wanneer je een paard hebt met een fijn hoofdje dan is het mooi om ook een hoofdstel te kiezen met een wat fijnere neusriem. Wanneer je een paard hebt met een wat grover hooft dan is het juist mooi om voor een hoofdstel te kiezen met een wat bredere neusriem.
Een lage neusriem zorgt ook voor meer stabiliteit van het bit. Misschien nog wel meer dan bij een gecombineerde neusriem. Omdat het riempje lager om de neus zit, is de druk op het neusbot hoger wanneer het paard zijn mond probeert te openen.
Andere trenshoofdstellen die wij verkopen zijn onder andere deze met een Mexicaanse neusriem, welke gekruist wordt vast gemaakt. Doordat er 1 drukpunt gecreëerd word op het neusbeen zorgt deze neusriem voor meer controle en wordt daardoor voornamelijk door springruiters met wat hetere paarden gebruikt.
En dan heb je als laatste nog het hoofdstel met de hoge neusriem. Van de genoemde neusriemen heeft de hoge neusriem de minste inwerking op het paard. Een schoonheidfoutjes tijdens het rijden kan je met deze neusriem minder makkelijk camoufleren. Omdat deze neusriem je laat zien waar het mis gaat, kan je er ook beter aan werken om het op te lossen.

Anatomische hoofdstellen

Steeds meer zie je dat mensen overstappen naar anatomisch gevormde hoofdstellen. Dit kan eenvoudig door een anatomisch gevormd kopstuk maar zo zijn er steeds meer hoofdstellen waar op meer punten bij het hoofdstel gedacht is aan de anatomie van het paard. Het Rambo Micklem hoofdstel is zo'n hoofdstel waarbij er op alle punten over na is gedacht om het draagcomfort voor het paard zo hoog mogelijk te maken en daarmee ook de hulpen van de ruiter zo optimaal mogelijk door te laten komen. Met het Rambo Micklem Multi Bridle hoofdstel kan je naast met bit ook nog eens op 3 manieren bitloos rijden en als kaptoom gebruiken. Zo heb je dus 1 hoofdstel in je kast welke je op wel 5 manieren kan gebruiken!

De kleuren van hoofdstellen

De meeste trenshoofdstellen zijn gemaakt van leer in verschillende kleuren, zoals zwart en verschillende tinten bruin. Dit leer kan worden afgewerkt door middel van verschillende kleuren stiksels en steentjes. Ook kan de trenshoofdstel onderlegd worden met een witte variant van het leer. De sluitingen van de riempjes zijn gemaakt van roestvrij staal, zodat het tegen het zweet en verschillende weersomstandigheden kan.

Wil je een super chique hoofdstel dan koop je natuurlijk een hoofdstel met glitter steentjes of zelfs Swarovski in de frontriem. Of denk eens aan hoofdstellen met een lak frontriem en lak neusriem. Ook een wit onderlegd hoofdstel of een rondgenaaid hoofdstel kan super chique zijn. Houdt je juist van opvallende kleuren, dan hebben we hoofdstellen met de meest geweldige fel onderlegde kleurtjes.
Voor ieder wat wils dus in ons enorme assortiment met trenshoofdstellen!

De hoofdstellen worden zonder bit geleverd, zodat je het ideale bit voor jouw paard zelf kan bepalen. We hebben daarom een ruim assortiment met bitten. Wil je een speciale variant teugel die je lekker in de hand ligt voor bij je hoofdstel? Teugels kan je hier vinden. Of wil je je hoofdstel eens een andere look geven door er een andere frontriem aan te zetten? Frontriemen kan je hier op onze webshop vinden. En kijk voor de verzorging van je hoofdstel op onze pagina voor leerverzorging.