Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *
Agradi

Vliegenmaskers met Oren

Vliegenmaskers met oren in alle maten, kleuren en materialen vind je bij Agradi! Meer informatie

0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
EQUITHÈME Eczeemmasker Lichtgrijs
€ 15,90

EQUITHÈME Eczeemmasker Lichtgrijs

(4)
EQUITHÈME Eczeemmasker Bruin
€ 15,90

EQUITHÈME Eczeemmasker Bruin

(4)
Kerbl Vliegenmasker Finostretch Zwart
€ 15,49

Kerbl Vliegenmasker Finostretch Zwart

(200)
Black Friday
BR Eczeemhoofdkap Grijs
€ 24,95€ 19,98-20%

BR Eczeemhoofdkap Grijs

(16)
EQUITHÈME Vliegenmasker Fly protector
Vanaf€ 13,99-5%

EQUITHÈME Vliegenmasker Fly protector

(3)

Populaire merken

Aantal per pagina:

Functie van het vliegenmasker

De functie van het vliegenmasker is om vliegen, dazen en andere insecten weg te houden bij het hoofd van het paard. Insecten gaan graag op de vochtige delen van het paard zitten, dus vooral de ogen en de neus. Dit is natuurlijk niet comfortabel voor het paard, maar het kan ook heel stressvol zijn en de ogen kunnen gaan ontsteken. Het is daarom van belang om jouw paard goed te beschermen in de zomermaanden.

Soorten vliegenmaskers

Bij de vliegenmaskers met oren kun je ervoor kiezen of je wel of geen neusnetje eraan wil. Het neusnetje kan handig zijn bij paarden die ook veel vliegen bij de neus hebben of wanneer ze roze huid op de neus hebben. Roze huid verbrand namelijk heel snel en door het flapje gebeurd dit minder snel. Bij sommige vliegenmaskers zit het vliegennetje eraan door middel van klittenband en kan het dus ook verwijderd worden wanneer wenselijk. Naast maskers met een neusnetje hebben we ook maskers die bij de neus franjes hebben in plaats van een netje, zoals bij sommige maskers van Shires. Heb je al een vliegenmasker, maar wil je graag een neusnetje erbij, dan kun je deze ook los kopen in de categorie neusnetjes. Omdat we graag alle paarden willen beschermen, hebben we in ons assortiment vliegenmaskers met oren vanaf maat mini tot en met extra full. Wil je graag een vliegenmasker zonder oren of een vliegenfrontriem, kijk dan eens in de categorie vliegenmaskers zonder oren of vliegenfrontriemen.

Materialen en kleuren van vliegenmaskers

Met meer dan honderd vliegenmaskers met oren in ons assortiment in verschillende kleuren zit er altijd wel wat tussen voor jouw paard. Zo hebben we maskers in het zwart, blauw, roze, zilver, paars, met opdruk en ga zo maar door! Er zijn bijvoorbeeld maskers van flexibel nylon (lycra) waarbij alleen bij de ogen en oren mesh zit zoals van Weatherbeeta en Harry’s Horse. Deze maskers bieden meer UV-bescherming en zitten grotendeels strakker om het hoofd heen waardoor ze goed blijven zitten. Bij meerdere maskers is de mesh gemaakt van UV-werend materiaal, waardoor er ook minder irritatie aan de ogen komt door de zon. Deze maskers zijn bijvoorbeeld van Lemieux en Bucas. De maskers van bucas zijn bijpassend bij de dekens van hun assortiment, dus wil je een bijpassende vliegendeken kijk dan eens bij vliegendekens. Wanneer jouw paard snel wondjes krijgt kan het fijn zijn om een masker met fleece randen te kopen, zoals van Amigo. Woon je nou in een gebied waar echt heel veel vliegen en/of andere insecten zijn, heeft Rambo vliegenmaskers waarbij een geur- en kleurloos bestrijdingsmiddel in het masker zit verwerkt waardoor de insecten op afstand blijven.