Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 23:59 besteld, maandag verzonden
90 dagen gratis retour *

Bekijk de 10 beste Sinterklaas tips! Klik hier >>

Bekijk de 10 beste Sinterklaas tips! Klik hier >>

Vliegendekens

Koop hier online bij Agradi de goedkoopste vliegendekens voor elk paard.
1 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
 1. Outlet
  Mio Fly Rug Bronze/Navy
  € 55,95 € 39,99 -29%

  Mio Fly Rug Bronze/Navy

  (391)
 2. Outlet
  Rambo Hoody Grijs/Beige/Navy
  € 159,99 € 143,99 -10%

  Rambo Hoody Grijs/Beige/Navy

  (725)
 3. Sale
  HKM Vliegendeken Zebra
  € 39,95 € 29,96 -25%

  HKM Vliegendeken Zebra

  (20)
 4. Riding World Vliegendeken Combo Zebra
  € 39,90

  Riding World Vliegendeken Combo Zebra

  (15)
 5. Agradi's keuze
  Bucas Buzz-Off Full Neck Blue
  vanaf € 76,00 -20%

  Bucas Buzz-Off Full Neck Blue

  (386)
 6. Sale
  Pfiff Vliegendeken Blauw
  € 22,99

  Pfiff Vliegendeken Blauw

  (60)
 7. Sale
  Bucas Buzz-Off Full Neck Zebra
  vanaf € 84,00 -20%

  Bucas Buzz-Off Full Neck Zebra

  (386)
 8. Sale
  Bucas Freedom Fly Sheet Full Neck Silver
  vanaf € 55,20 -20%

  Bucas Freedom Fly Sheet Full Neck Silver

  (19)
 9. Sale
  HKM Vliegendeken Fringes Zilver/Grijs
  € 39,95 € 25,97 -35%

  HKM Vliegendeken Fringes Zilver/Grijs

  (0)
 10. Sale
  Premiere Vliegendeken XS Salute
  € 26,95

  Premiere Vliegendeken XS Salute

  (12)
 11. Riding World Vliegendeken Combo Wit/Blauw
  € 39,90

  Riding World Vliegendeken Combo Wit/Blauw

  (15)
 12. Populaire merken

Aantal per pagina:
22 94

Bij Agradi hebben we onder andere vliegendekens verkrijgbaar van de merken Bucas, Amigo, HKM, Pfiff, Sectolin, Premiere, Horka, Horseware, Rider Pro, Kerbl, Harry’s Horse, Imperial Riding en nog veel meer.

In de zomer komen er weer verschillende soorten vliegen en dazen. Deze dieren kunnen het paard tot last zijn en veel jeuk veroorzaken. Om het paard te helpen kan ervoor gekozen worden om een vliegendeken op te doen. Deze vliegendekens zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, maten en kleuren.

Een eerste soort deken waarvoor men kan kiezen is een vliegendeken in normale dekenvorm. Deze dekens zijn verkrijgbaar in verschillende soorten kleuren. Er kan bijvoorbeeld voor een blauwe deken gekozen worden van de merken Pfiff, Bucas en HKM. Wanneer men liever een bruine deken heeft, kan gekozen worden voor de merken Premiere of HKM. Ook zijn er verschillende dekens verkrijgbaar in een zwarte kleur, onder andere van de merken Kavalkade en Pfiff. Deze dekens kunnen eventueel uitgebreid worden met een los halsstuk, wanneer dit mogelijk is zal dit vermeld staan in de omschrijving.

Er zijn ook dekens verkrijgbaar met een bijbehorend halsstuk. Doordat deze dekens een groter oppervlak van het paard bedekken, bieden deze dekens het paard optimale bescherming tegen vliegen. Veel verkochte dekens zijn de Amigo Bug Buster Vamoose en de Rambo Flybuster Vamoose. Deze dekens zijn gemaakt van het speciale middel Vamoose om de dekens insectwerkend te maken zonder dat de paarden er iets van merken. Dit middel is geur- en kleurloos en houdt insecten en vliegen uit de buurt van het paard. Een ander veel verkochte deken is de Bucas Buzz-off Rain Full Neck, dit is een regendeken en vliegendeken in een. De deken heeft een waterdichte en ademende bovenzijde en een koele mesh onderzijde.

Speciaal voor wanneer men met het paard in de bossen gaat rijden, zijn er uitrijdekens verkrijgbaar. Deze dekens hebben een zadeluitsparing, waardoor ze eenvoudig te gebruiken zijn tijdens het rijden. Door deze uitsparing voor het zadel zal worden voorkomen dat de deken gaat schuiven en wordt een optimale bescherming gegarandeerd. Er kan onder andere gekozen worden voor de dekens van Amigo en Horka. De uitrijdekens van de merken Bucas, Harry's Horse en HKM hebben een speciale zebraprint, waardoor het paard minder aantrekkelijk is voor vliegen.

Speciaal voor menners heeft Imperial Riding de Men-vliegendeken Navy beschikbaar. Deze deken is zo gemaakt dat de deken het tuig niet in de weg zit. Ook zullen er geen drukplekken ontstaan, aangezien de deken op de juiste plekken uitsparingen heeft. Dus ook tijdens het mennen is het paard optimaal beschermd tegen vliegen!

Veel verkocht worden de dekens met zebraprint. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat zebra’s door hun zwart-witte strepen minder door bloedzuigende insecten worden gestoken dan paarden met een effen kleur. Dit heeft voornamelijk te maken met de manier waarop het licht wordt gereflecteerd, deze reflectie werkt irriterend voor de vliegen. De Bucas Buzz-off Rain Zebra wordt veel verkocht, dit is een vliegendeken en regendeken in één. De dekens met een zebraprint zijn ook verkrijgbaar van de merken Harry´s Horse, Premiere, HKM, Rider Pro.

Zoek je nog een hulpmiddel naast de vliegendekens? Kijk dan ook eens bij de geursprays en de dazenvallen in ons assortiment.

Mocht je de dekenmaat van je paard of pony niet weten? Kijk dan even op de pagina Maattabel Paardendekens.