Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 23:59 besteld, morgen verzonden
90 dagen gratis retour *
Agradi

Pessoa Bitten

Pessoa bitten koop je tegen de beste prijs bij Agradi! Meer informatie

0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Waldhausen Watertrens 16mm 3-Rings Dubbel Gebroken
€ 39,95

Waldhausen Watertrens 16mm 3-Rings Dubbel Gebroken

(1)
Shires Pessoatrens RVS
€ 29,99

Shires Pessoatrens RVS

(9)
Beris 3-Rings Bit met Harde Tongboog
Vanaf€ 118,99-1%

Beris 3-Rings Bit met Harde Tongboog

(0)
Trust 3-ring Inno Sense Tongboog Medium
€ 119,99

Trust 3-ring Inno Sense Tongboog Medium

(0)
Trust Handdoekje voor Bitten
Trust Handdoekje voor Bitten
Gratis
Outlet
Stübben Golden Wings Pessoa Bit Sweet Iron
Vanaf€ 119,95

Stübben Golden Wings Pessoa Bit Sweet Iron

(2)

Populaire merken

Aantal per pagina:
24

Bij Agradi hebben wij een groot assortiment aan bitten voor je paard. We zijn van alle markten thuis een bieden ook ruime keuze in pessoa bitten. Train jij je paard regelmatig in de longeercirkel? Gebruik je hierbij een hoofdstel en vind je een pessoa een fijne hulpteugel? Dan is er geen twijfel over mogelijk dat je bij ons vindt wat je zoekt.

Het pessoa bit wordt ook wel een 3-ringsbit of 4-ringsbit genoemd. Dit komt omdat het bit bestaat uit een basisbit zoals een watertrens, met hieraan extra ringen bevestigd. Het aantal ringen varieert van twee tot vier, waarbij er een aan de bovenkant bevestigd is en een of twee aan de onderkant.

Het werken met een pessoa bit is echter niet weggelegd voor onervaren ruiters en paarden. Het is eerder een handig hulpstuk voor sterke paarden. De hefboomwerking van het bit verklaart waarom je niet zomaar aan de slag kunt met een pessoa bit.

Het pessoa bit is een verbinding tussen verschillende onderdelen en zorgt voor een hefboomwerking. Het hoofdstel wordt aangedaan bij het paard, aan de bovenste ring wordt het bakstuk bevestigd. De teugel wordt door de onderste ring gehaald, dit kan eventueel gecombineerd worden met de normale bitring. De werking van de teugel in de onderste ring zorgt voor een hefboomwerking. De combinatie met de normale bitring versterkt de hefboomwerking. Hierdoor wordt het bit wat omhoog gebracht in de mond van het paard.

Van het pessoa bit is geen stang verkrijgbaar. Wel is er een enkel gebroken variant en een dubbel gebroken variant. Naast de bitten waarbij de extra ringen boven en onder de normale ring bevestigd zijn, zijn er ook bitten waarin de extra ringen in de normale bitringen verwerkt zijn.

Agradi heeft uiteraard niet alleen een grote keuze in bitten voor paarden. Kijk ook eens wat voor hulpteugels we allemaal hebben! Op veel producten in de categorie bitten of hulpteugels is de Agradi stickerkorting toepasbaar. Zo haal je heel voordelig de leukste producten in huis tegen een leuke prijs. Koop dus jouw product tegen de aller scherpste prijs op Agradi.nl!