Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 23:59 besteld, morgen verzonden
90 dagen gratis retour *

Zomer SALE! Tot 20% korting op bijna alles! Actievoorwaarden >>

Zomer SALE! Tot 20% korting op bijna alles! Actievoorwaarden >>

Overige Bitten

In deze categorie vind je bitten die net wat anders zijn dan de standaard bitten en meestal wat minder bekend zijn. Bijna alle bitten die je hier vindt hebben een hefboomwerking en zijn dus niet geschikt voor de onervaren ruiter/amazone.
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
 1. Agradi's keuze
  Trust Baucher bit Inno Sense Tongboog Hard
  € 158,99

  Trust Baucher bit Inno Sense Tongboog Hard

  (0)
  Trust Handdoekje
  Trust Handdoekje
  Gratis
 2. Stübben Ringen Rubber
  € 4,00

  Stübben Ringen Rubber

  (0)
 3. Sale
  Shires Dubbel Gebroken Bit Rond RVS
  € 26,87 € 21,50 -20%

  Shires Dubbel Gebroken Bit Rond RVS

  (1)
 4. Trust Kimblehook Sweet Iron French Link
  € 131,99

  Trust Kimblehook Sweet Iron French Link

  (0)
  Trust Handdoekje
  Trust Handdoekje
  Gratis
 5. Nieuw
  Feeling Bauchertrens Gesatineerd RVS Massief 13mm
  € 27,90

  Feeling Bauchertrens Gesatineerd RVS Massief 13mm

  (0)
 6. Trust Ring Sweet Iron Cherry Roller 2.5
  € 128,99

  Trust Ring Sweet Iron Cherry Roller 2.5

  (0)
  Trust Handdoekje
  Trust Handdoekje
  Gratis
 7. Trust Kimblewick Sweet Iron Medium Tongboog
  € 135,99

  Trust Kimblewick Sweet Iron Medium Tongboog

  (0)
  Trust Handdoekje
  Trust Handdoekje
  Gratis
 8. Trust Kimblehook Sweet Iron Locked
  € 129,99

  Trust Kimblehook Sweet Iron Locked

  (0)
  Trust Handdoekje
  Trust Handdoekje
  Gratis
 9. Trust Beval Sweet Iron Dubbelgebroken
  € 113,99

  Trust Beval Sweet Iron Dubbelgebroken

  (0)
  Trust Handdoekje
  Trust Handdoekje
  Gratis
 10. Sale
  Feeling Bit Spaans Gebroken
  € 37,90 € 34,11 -10%

  Feeling Bit Spaans Gebroken

  (1)
 11. Trust Ring Sweet Iron Locked 2.5
  € 95,99

  Trust Ring Sweet Iron Locked 2.5

  (0)
  Trust Handdoekje
  Trust Handdoekje
  Gratis
 12. Trust Pony Baucher bit Sweet Iron Enkelgebroken
  € 120,99

  Trust Pony Baucher bit Sweet Iron Enkelgebroken

  (0)
  Trust Handdoekje
  Trust Handdoekje
  Gratis
 13. Trust Curbgag Inno Sense Mullen
  € 150,99

  Trust Curbgag Inno Sense Mullen

  (0)
  Trust Handdoekje
  Trust Handdoekje
  Gratis
 14. Sale
  Shires Chifney Bit RVS
  € 17,91 € 14,33 -20%

  Shires Chifney Bit RVS

  (1)
 15. Sale
  Feeling Bit Spaans
  € 55,90 € 50,31 -10%

  Feeling Bit Spaans

  (0)
 16. Sale
  Pfiff Hengstenbit
  € 21,95 € 17,56 -20%

  Pfiff Hengstenbit

  (2)
 17. Trust Ring Sweet Iron Wideport Segundo 2.5
  € 106,99

  Trust Ring Sweet Iron Wideport Segundo 2.5

  (0)
  Trust Handdoekje
  Trust Handdoekje
  Gratis
 18. Populaire merken

Aantal per pagina:
24 96

Spaans bit

Spaanse bitten worden vaak gebruikt in de Iberische ruitersport en met paarden die veel natuurlijke impuls hebben. Deze bitten hebben een hefboomeffect en dienen daarom met zachte hand gebruikt te worden. In ons assortiment hebben we ongebroken bitten met tongboog en enkelgebroken bitten.

Kimblewick en Kimblehook

Kimblewick is een bit met D-ringen en werkt als een soort pelham maar dan met mildere inwerking. Er wordt altijd maar één teugel aan het bit bevestigd en de ruiter kan bepalen hoe scherp de inwerking moet zijn. Hoe lager de teugel bevestigd wordt, hoe groter de hefboomwerking en hoe scherper het bit. Het bit wordt gebruikt in combinatie met een kinriem of kinketting. Doordat het bit een hefboomwerking heeft biedt het de ruiter meer controle over het paard dan een standaard D-trens. De kimblewick bitten zijn te krijgen met een ongebroken, enkelgebroken en dubbel gebroken mondstuk en in diverse materialen zoals sweet iron en inno sense. De Kimblehook is een vergelijkbaar bit als de kimblewick, alleen wordt de teugel bevestigd aan een haak in plaats van in een gat. Het Kimblehook bit is naast de eerder genoemde mondstukken, ook te verkrijgen met waterford mondstuk.

Hengstenbit

Het hengstenbit is bedoeld om meer controle te hebben over hengsten en om steigeren tegen te gaan tijdens het leiden. Het bit bestaat uit een grote ring en 3 kleine ringen aan de zijkanten en onderkant. De grote ring gaat in de mond en aan de andere ringen wordt een nekriem en halstertouw bevestigd. Het bit helpt tegen steigeren omdat er druk ontstaat wanneer het paard naar boven trekt.

Curb gag

De Curb gag ziet er vergelijkbaar uit als de ophaaltrens,waarbij een touwtje door de bitringen heen loopt, alleen komt bij dit bit de druk niet achter de oren te liggen maar op de onderkaak/kin. Het koord wat door de bitringen heen loopt, loopt onder de kin door en de bakstukken worden bevestigd aan de extra ring bovenaan de bitring. Dit bit is een goede optie voor sterke en hete paarden en wordt voornamelijk door springruiters gebruikt. Deze bitten zijn verkrijgbaar met enkel- of dubbel gebroken mondstuk.

Beval en Swivel

Bij het Beval bit heeft elke bitring twee halve ringen binnenin de ring aan de boven- en onderkant. Het bakstuk wordt bevestigd aan de bovenste halve ring en de teugel kan aan de grote ring of de onderste halve ring. Als de teugel aan de onderste halve ring bevestigd wordt, heeft dit bit een milde hefboomwerking. Door de keuze waar de teugels bevestigd worden, kan er zelf bepaald worden hoeveel druk er uitgeoefend wordt. De Swivel heeft dezelfde soort ringen, maar het mondstuk is loodrecht op de ringen bevestigd in plaats van aan de zijkant. Hierdoor komen de ringen tegen de kaak te liggen en zorgt dit voor meer controle dan normale ringen. Deze bitten zijn verkrijgbaar met ongebroken, enkel gebroken, dubbel gebroken en waterford mondstuk.

Swales

De Swales is een stangbit met extra ringen bevestigd aan het mondstuk. Dit bit heeft hetzelfde effect als stang en trens en wordt gebruikt met twee teugels. De ene teugel wordt bevestigd aan de grote ring voor zachte aanleuning en de andere teugel wordt bevestigd aan de onderste ring van de stang voor het hefboomeffect. Het bakstuk wordt ook bevestigd aan de grote ring. Het bit oefent geen druk uit achter de oren, waardoor de inwerking op de schaar wordt benadrukt en de hefboomwerking wordt veroorzaakt. Het bit kan ook gebruikt worden met één teugel, maar dan wordt er gebruik gemaakt van een verbindingsriempje. Dit bit is verkrijgbaar met en zonder tongboog en in sweet iron en innosense materialen.

Ring bit

Het Ring bit lijkt op een Pessoa bit, maar is een mildere versie hiervan. Het bit bestaat uit een kleine ring bovenop de grote ring en een halve ring aan de onderkant. Het bakstuk wordt aan het bovenste ringetje gemaakt en de teugel kan aan de grote ring of aan de onderste halve ring bevestigd worden. Als de teugel aan de onderste ring zit heeft het een lichte hefboomwerking. Dit bit is geschikt voor paarden die wat sterk kunnen worden en het bit vastpakken of door de hand heen lopen. Dit bit is verkrijgbaar met enkelgebroken, dubbelgebroken en waterford mondstuk.

Baucher

Een Baucher bit is een trensbit waarbij een langere arm naar boven uitsteekt met een ring erop. Aan deze ring wordt het bakstuk bevestigd en de teugel wordt aan de grote ring bevestigd. Dit zorgt voor een lichte hefboomwerking en wordt vaak gebruikt bij kinderen zodat ze meer controle hebben over de pony zonder dat het bit meteen grof inwerkt. Deze bitten worden verkocht met ongebroken, enkelgebroken en dubbel gebroken mondstuk.

Cheltenham/ophaaltrens

De Cheltenham oftewel ophaaltrens heeft twee kleine ringen aan de buitenkant van de grote ring waardoor touwtjes dwars door de grote ring heen gehaald kunnen worden. Deze touwtjes lopen door als bakstuk en worden direct aan het kopstuk bevestigd. Bij aanname van de teugel komt er met name druk achter de oren. Het bit kan gebruikt worden met één of twee teugels en is pas toegestaan vanaf het Z springen door de sterke inwerking. De bitten zijn gemaakt van titanium en zijn prettig bij aanraking. Het titanium heeft ook antibacteriële werking en zijn erg licht gewicht.

Wil je toch graag een ander bit, kijk dan bij bustrens, D-trens, hackamore, kneveltrens, menbitten, onderlegtrens, pelham bitten, pessoa bitten, stangen, watertrens en westernbitten. Voor aanbiedingen van hoofdstellen en bitten kun je terecht op de sale en/of outlet pagina.