Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *
Agradi

Hackamore

Bekijk hier het uitgebreide assortiment van hackamores met én zonder bit van Agradi! Meer informatie

0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
F.R.A. Hackamore Calli Leder met Scharen Havana
€ 78,50

F.R.A. Hackamore Calli Leder met Scharen Havana

(1)
Agradi Hackamore
€ 34,90

Agradi Hackamore

(2)
F.R.A. Neusdeel Fiore Leder Zwart
€ 79,50

F.R.A. Neusdeel Fiore Leder Zwart

(0)
F.R.A. Neusdeel Fiore Cavemore Leder Havana
€ 79,50

F.R.A. Neusdeel Fiore Cavemore Leder Havana

(0)
Sale
F.R.A. Neusdeel Fiore Cavemore Leder Zwart
Vanaf€ 62,99-21%

F.R.A. Neusdeel Fiore Cavemore Leder Zwart

(0)

Populaire merken

Aantal per pagina:
24

Wat is een hackamore?

Een hackamore bestaat uit twee scharen die aan de bovenkant vast zitten aan een neusriem, een kinriem en bakstukken en aan de onderkant worden de teugels bevestigd. Doordat de teugels onderaan de schaar vast zitten ontstaat er een hefboomwerking en ontstaat er druk op de neus, kin en achter de oren van het paard. Het voordeel van een hackamore is dat er directe release is van druk zodra de druk op de teugels afneemt. De hackamore is ontworpen om te dienen als ondersteuning voor zit-, been- en gewichtshulpen en niet om continu druk op uit te oefenen. Bij verkeerd gebruik kan een hackamore voor een te grote druk op de neus zorgen waar sommige paarden heel heftig op reageren en daarom is dit hulpmiddel in de wedstrijdsport pas toegestaan vanaf het Z springen. Het is ook belangrijk dat de neusriem nooit op het zwevende neusbot ligt, want dit deel van de neus is zeer fragiel en gevoelig. Hoe langer de scharen, hoe sterker de inwerking. Sommige hackamores hebben rechte scharen en anderen meer gebogen, door de de buiging van de scharen werkt de hefboom minder heftig in dan rechte scharen van dezelfde lengte.

Hackamore met en zonder bit

De originele hackamore is bitloos en bestaat alleen uit scharen zoals van Stübben, maar er zijn ook combi hackamores waarbij tussen de scharen zich een bit bevindt. Trust heeft een groot assortiment aan deze combi hackamores met verschillende soorten bitten. De combinatie hackamore geeft druk op zowel de neus als de kin maar ook in de mond. Deze bitten zijn geschikt voor paarden die gevoelig zijn in de mond, maar wel goed reageren op druk op de neus en kin. Een voordeel van dit bit is dat het paard wendbaarder is dan op een hackamore zonder bit. De combinatie hackamore kan zowel met één als twee teugels gebruikt worden. Bij gebruik van één teugel kan deze direct aan het uiteinde bevestigd worden of er kan gebruik worden gemaakt van een pelhamriempje die bevestigd wordt bovenaan en onderaan de schaar. Bij twee teugels wordt de ene teugel aan de driehoekige opening bovenaan bevestigd en de andere aan het uiteinde van de schaar.

De hackamore scharen zijn zowel los verkrijgbaar als in combinatie met de neus- en kinriem, maar ook de riempjes zijn los verkrijgbaar. De meeste scharen zijn gemaakt van roestvrijstaal en de riempjes van leer. De riempjes zijn verkrijgbaar in de kleuren bruin en zwart en met of zonder bont. De meeste combi hackamores hebben een neusriem van rubber, wat iets scherper inwerkt dan een neusriem met padding. Wil je weten of hackamores of andere bitten in de aanbieding zijn? Kijk dan op de sale en/of outlet pagina.